Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama mamma mamam mamam

Mamy mam do Was dwa pytania :)

Polecane posty

1: Kiedy obniżyliście dziecku łóżeczko tzn nie łóżeczko ale wiecie o Ci mi chodzi :) 2: i słyszałam, że dzieci, które nie używają w ogóle smoczka szybciej zaczynają mówić. Co o tym myślicie?

Gość Odpowiedzi.
1: Kiedy juz naprawde dobrze chodzi 2: To prawda. Jak bys wkolo miala pelna buzie to tez bys raczej niewiele mowila

Nie chodzi mi do samego dołu tylko o jeden poziom, tak żeby mały spał w jak by w polowie łóżeczka i tez nie chodzi mi o to, że dziecko ciągle ma smoka tylko czasem e dzień i raczej do usypiania

Gość Odpowiedzi.
1: O jeden poziom to jak juz siada, bo moglby wypasc w tego najwyzszego siedzac 2: W takim wypadku to nie ma wplywu Nastepnym razem precyzuj pytania

ja obniżyłam łóżeczko kiedy syn siedział samodzielnie, ale jeszcze nie umiał sam usiąść. nigdy nie wiadomo kiedy nauczy się sam siedzieć, a od tego krótka droga do podciągnięcia się o szczebelki i wypadnięcie z łóżeczka. smoczka dawałam do ukończenia roku. po pierwszych urodzinach zabrałam smoczka i nawet obyło się bez tęsknoty za nim ze strony syna :)

Gość dfghjmk,
1. gdy córka nauczyła się samodzielnie siadać 2. nie wiem. moja córka jest "dzieckiem bezsmoczkowym". Nie mam porównania.

Gość Odpowiedzi.
Ta pierwsza odpowiedz: 1: Kiedy juz naprawde dobrze chodzi dotyczyla zamiany lozeczka na lozko dla juniora, bo nie wiadomo bylo o co pytasz i myslalam ze chodzilo ci o zamiane lozka Na ostatni poziom (ten najnizszy) obnizasz lozeczko jak dziecko zaczyna stawac, bo inaczej wypadnie ci z tego sredniego poziomu

1. Jak usiadl 2. nieprawda, mój nie używał smoczka, ani butelki, a mówi słabo. nawet byłam z nim u logopedy.

Gość Odpowiedzi.
Pamietaj ze chlopcy zaczynaja pozniej od dziewczynek. Duuuuuuzo pozniej.

Gość Odpowiedzi.
Pamietaj ze chlopcy zaczynaja mowic pozniej od dziewczynek. Duuuuuuzo pozniej.

1. Jak zaczął kombinować jak by tu usiąść. 2. Mój syn nie używał w ogóle smoczka i ponieważ był i jest gadułą, to faktycznie wcześnie zaczął dużo się odzywać. Ale nie wiem czy można to nazwać mówieniem :)

1. jak siedzi już bez podpierania na średni poziom a jak zaczyna wstawać to na najniższy 2. moja mała długo na smoczku była ale od skończenia roczku tylko do spania a gadać zaczęła bardzo szybko :) do teraz jej się buzia nie zamyka :D (pierwsze słowo "tata" jak miała coś 5 czy 6 miesięcy)

Dziękuję :)