Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mamie radzi

do mam które miały/będą miały cc na życzenie. wejdźcie prosze i poradźcie:)

Polecane posty

Gość bo powinien byc wybor
mami a nie przyszlo ci do glowy ze nie tylko maz zarabia dobrze ale kobieta rowniez moze? ja akurat zarabiam dobrze i bez meza nawet byloby mnie stac na ta prywatna klinike. Kredyt na cesarke? nie slyszalam jeszcze o takich desperatkach

mnie tam nie obchodzi jak kto rodzi moze sobie nawet i tak i tak rodzić . wazne jest jak samemu chce sie rodzić i powinien byc wybór , zreszta ja poki bede w ciazy to i tak za kazdym razem bede mieć cc

Gość te ceny to prawdziwe ????
no tak :-D ,ale 7 tysiaków wybulić ???? A przeciez poród sn mógłby przebiegac szybko i bezproblemowo, tego się przeciez nie wie? Kurcze to musicie duzo zarabiac :-D

Gość bo powinien byc wybor
akurat my dobrze zarabiamy i dla nas 7 tysiecy przeznaczonych na ten cel to wcale nie taka duza kasa. Moglby porod przebiegac prawidlowo i moze bym wtedy zaoszczedzila 7 tysiecy ale nie musze rozumiesz?

rozumiem :-)

ale jestem w szoku ,ze cc na zyczenie jest takie drogie

Gość konkursowa_lalunia
drogie? poród w prywatnej klinice, komfort , obsługa na poziomie europejskim, pełna kultura, pościel pachnąca, dobre jedzenie...Full serwis jednym słowem. No i jednak to operacja więc dlaczego miałaby być tańsza? To wszystko przecież kosztuje

tak, w prywatnej klinice Ale jak dziewczyna daje w łape normalnemu lekarzowi około 5-6 tys i rodzi w normalnym szpitalu publicznym ???

Gość gryczka
No już pytałam, jak mi wypisywał to zaświadczenie. Powiedział, że ryzyko nie jest wielkie, ale on by nie ryzykował.

Gość konkursowa_lalunia
no jak w normalnym to ja też się dziwię. Rozumu trzeba nie mieć żeby tym pasibrzuchom płacić na lewo za poród w zwykłym szpitalu. To jest złodziejstwo i takiego bym szybko do kryminału wysłała. A jak strajkują to mówią że mają GŁODOWE PENSJE

jak zwykle przy takich dyskusjach zamiast odpowiedzieć dziewczynie normalnie na pytanie znajdzie się grupa mądrzejszych i dobrymi radami odnośnie sn. Ja tez mam wskazania do cesarki (POCHP). Maja gina powiedziała że jeśli jest takie zaświadczenie to cc na pewno zrobią bo żaden normalny lekarz nie zaryzykuje porodu naturalnego mając wskazania od specjalisty , ponieważ w razie komplikacji odpowiada za pacjentkę głową. Osobiście uważam że i cc i sn są przejebane albo cie boli brzuch albo dupa. Ja osobiście wolę brzuch :P

gryczka nie denerwuj się co ma być to będzie masz wskazania więc nie powinno być problemu :) a co do dawania 5 koła lekarzowi za cc w miejskim szpitalu to przegięcie totalne i na to jest dobre określenie ŁAPÓWKA!!!!

Gość jedendwatrzy123
Miałam dwie cesarki ,z przyczyn o demnie nie zależnych.To nie jest takie fajne jak myślicie.

Gość do jedendwatrzy123
tak to pewnie odrebny problem , ale skoro chca byc cięte !!! Nikt dlatego sie nie wypowiada o minusach , bo autorka sobie nie zyczyła

Gość mama mamie radzi
dzięki dziewczyny za odzew:) co do świstka od okulistki-byłoby lewe bo nie mam problemów ze wzrokiem, ale mam powiedzmy znajomego okuliste który mógłby mi coś takiego wystawić. dlatego pytam czy w szpitalu będą to sprawdzać czy tylko wezmą zaświadczenie i bez dyskusji będą mnie kroić;) dzieki za uszanowanie mojej prośby i nie przekonywanie mnie na siłę do sn. znam i plusy i minusy obu porodów i z pełną odpowiedzialnością wybieram cc. mikamikado-:)

Gość mama mamie radzi
upup, ktoś jeszcze się wypowie?

Gość huhusówka
autorko, rozumkiem nie grzeszysz jawnie pisz, że będziesz mieć lewe, myślisz że w internecie jesteś anonimowa? debilizm do kwadratu

huhusówka myslisz że komus będzie się chciało ją namierzać i donosić do szpitala że ma lewe zaświadczenie??? wątpię :P chce niech próbuje z lewizna może jej się uda :)

Gość mama maie radzi
po prostu jesteś szczera, chcę rady a uważam, zę żeby rada była adekwatna do mojej sytuacji musze napisać szczerze jak jest:)

rób dziewczyno jak uważasz nie będę ci do sn przekonywać bo nie o to ci chodzi, chociaż ja bym zrobiła wszystko by własnie sn rodzić bo się cesarki 1000 razy bardziej boję a poród sn już jeden mam za sobą i wiem co to jest :) co do zaświadczenia to nawet jak lewe to możesz próbować a i jeszcze jedno nie tylko od okulisty zaświadczenie zwalnia :) zastanów sie może masz jakiś punkt zaczepienia na który takie zaświadczenie byłoby prawdziwe???? z tego co wiem to można dostać na: - problemy hormonalne szczególnie tarczyca - okulista - problemy z układem krążenia i sercem - nadciśnienie - cukrzyca - budowa anatomiczna (baaaardzo wąska miednica) - wady układu rozrodczego (np tyłozgięcie) - problemy z nerkami - wątrobą - padaczka - depresja - manie prześladowcze i inne problemy natury psychicznej tyle na 100% ale pewnie jest tego jeszcze więcej :)

Gość mama maie radzi
mami dzięki, ze mimo iż masz inne zdanie niż ja na kwestię porodu próbujesz pomóc:) chodzi o to, ze ja moge sobie załatwić takze inny świstek, tylko mi chodzi o to czy w szpitalu nie będą tego weryfikowac rozumiesz? bo co z tego że będę miała odpowiednie papiery dajmy na to od okulisty jak oni mnie zbadają na miejscu i sie okaże że mam zdrowe oczy. o to mi chodzi, czy oni będą to sprawdzać. czy mają prawo? to tak jakby podważali opinię specjalisty który mi zaświadczenie wystawić...no nie wiem...

Gość mama maie radzi
z tego wychodzi,ze najlpeij miec papier od psychiatry bo depresja, mania prześladowcza czy nerwica(a raczej ich brak) są nie do udowodnienia....bo jak mi na miejscu udowodnią ze nie mam silnej nerwicy?;)

Gość gryczka
Mnie się wydaje, że jak najbardziej mają prawo sprawdzić u siebie. Parowóz pisał/a, że to raczej powszechne w dużych szpitalach, które mają różne oddziały. Ale w małym szpitalu pewnie nie będą się w to bawić...

Mają takie prawo, ale zależy to od szpitala i lekarza. jak to ktoś juz napisał niektóre szpitale wlaśnie boją się takich lewych zaświadczeń. Najczęściej właśnie sprawdzają właśnie problemy ze wzrokiem bo to sprawdzić najłatwiej. Troche trudno na sali porodowej udowodnić że masz depresje i przejść testy psychologiczne :P. a dużo zależy też od lekarza, w moim szpitalu, na przykład, pracuje przeciwnik cc, ktory ma problem z respektowaniem jakiegokolwiek swistka i co jest możliwe do sprawdzenia to sprawdzi...

Gość mama maie radzi
rozumie, więc chyba z tym okulistą dam sobie spokój bo to faktycznie łatwo zweryfikować....ale coś czuję że zapadam na silną nerwicę;)

aha, to zależy jeszcze od opini na temat specjalisty. Gdy ja dostawałam skierowanie do okulisty ( z tym że ja mam naprawde powazna wade wzroku ) to mój gin mnie uprzedził że może tania nie jest, i czeka też się długo ale jeśli zajdzie potrzeba cc to każdy lekarz zaakceptuje jej zaświadczenie i nie będzie się bawił w sprawdzanie, bo to okulista z renomą, znany w środowisku.

Gość mama maie radzi
aha,ale skupię się raczej chyba na psychiatrze... rozumiem ze szpital nie ma prawa odrzucić takiego skierowania? w sensie od psychiatry. to taki specyficzny lekarz i nie wiadomo jak zareaguja na taki papier...ale chyba nie mają prawa go zlekceważyć?

Gość to czy odrzuca to powiem ci
szczerze ze nie wiadomo skoro nawet od okulistow odrzucaja i to nie lewe wskazania. Ja mialam powazne wskazanie (zwiazane wlasnie z ukladem krazenia) to jak zaszlam do szpitala sie zapytac to mi powiedzieli ze bedziemy probowac naturalnie a cesarka jak cos to ostatecznie. Wkurzylam sie bo mialam zaswiadczenie i wskazania do cesarki i moj chirurg twierdzil ze porod naturalny jest absolutnie wykluczony. I co? Po czyms takim poszlam do prywatnej kliniki, takie traktowanie jest dla mnie nie do pomyslenia

Gość mama maie radzi
ale mogłaś w tej sytuacji zadzwonić do rzecznika praw pacjenta, do NFZ albo do fundacji Rodzić po ludzku...no nie wiem i zapytać czy szpital nie złamał prawa odrzucajac zaświadczenie o przeciwskazaniach do sn...ja bym tego tak nie zostawiła