Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciurzynska

Jak karmic kota?

Polecane posty

Gość kiciurzynska

Mam prawie 4 miesieczna kotke i prosze o rade jak ja karmic? Czy wystarczy tylko sucha karma i woda czy powinnam dokarmiac ja jeszcze czyms, np. mokrym jedzeniem raz w tygodniu? Doradzcie cos.

Gość qrczakpieczony
Sucha karma to podstawa, mokra powinna być przysmakiem dla kota. Choć prawdę powiedziawszy jest wiele opinii. Najlepiej "posłuchaj" kota. :-) I żadnego mleka! Chyba ze te specjalne Whiskasa

Gość Caster
kota myszami trzeba karmić! łapać mu albo w zoologicznym nakupić! niech kurwa je to do czego jest stworzony a nie wątróbke!

Gość aucciuc
sama sucha karma ? :o boze :o koty to zwierzeta miesozercy drapiezcy! musze jesc mieso kupuj im od czasu do czasu serduszka drobiowe, zoladki, watrobki, dawaj zoltko jajka i biala smitanke lub serek wiejski i od czasu do czasu rybe przeazona, to tak jakby czlowiek non stop jadl platki i chrupki :o

Gość aucciuc
najlepiej rano dac jakas dobra karme sucha a wieczorem mieso :)

Gość a nie mozesz do jutra
u mnie kot je i sucha i mokra a i watrobla z talerza albo rybka( szprotki kocha) nie pogardzi:)

Gość cocojambooo
ugotowany kurczak,indyk, śmietana kwaśna , gotowane jajko - domowe jedzenie dla kota też jest dobre, może też być kawałek surowej ryby oczyszczonej z łusek i ości

Gość cocojambooo
za surową rybką koty przepadają najbardziej

Gość qrczakpieczony
Zgodzę sie, ze kot jest zwierzęciem miesożernym, ale.... Miałam kiedys psa i karmiłam go właśnie mięskiem, jakimiś podrobami zmieszanymi oczyw z kaszą czy makaronem. No i? Pies zdechł na marskość wątroby! Teraz wszystko jest tak nafaszerowane chemią, hormonami, że wolę nie dawać kotom mięsa. Oczywiście czasem sie zdarza, ale podstawą jest "kocie" jedzenie. Nie zapominajmy, że pokarm jest przygotowany tak, aby zawierał niezbędne dla zwierząt witaminy i mikroelementy!

Gość ja ci doradze
ja tez mam 4 miesieczną koteczkę i karmie ją: sucha karma plus woda to podstawa, saszetka z kurczakiem po troszku, trochę chudej szynki, ugotowana marchewka, lub np seler czy cos z warzyw.

mam dwie sterylizowane kocice, jedna ma 11 lat a druga 2, obie mam od małego, starszą z piwnicy, młodszą znajdę ze wsi starsza guba jak bańka (6 kilo), młodsza - chuda jak deseczka (3 kilo) jedzenie mają to samo, wspólne, czyli: sucha karma do woli (zawsze jest w miseczkach) woda mleko krowie mokra karma z puszki (jedna puszka na 2 dni wystarcza, mają ją raz-dwa razy w tygodniu) to, co robię dla siebie, a wyjęczą, czyli mięso surowe, wędlina ze sklepu (raz na tydzień - lubi starsza) i własnego wyrobu (pozostałe dni - lubi młodsza), ryba wędzona (lubi starsza), ryba surowa (lubi młodsza) i inne

Gość anianaiaiania
Mój kotek jest w podobnym wieku, wcina royala dla kociąt suchego, mieloną obgotowaną wołowinkę, udka z kurczaka, dwa razy w tygodniu wątróbkę drobiową także obgotowaną. Puszki z karmą taką markową są bardzo drogie, dlatego wolę kupić kotu kg wołowiny rosołowej za ok16 zł kilogram :) Mleka whiskasa nie podawaj,bo się rozchoruje.

Gość gość
chleb z maslem i serem zoltym drobn pokrojony, kitkatz chlebem lub makaronem itd itp