Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa ciezarowka

wiarygodnosc usg

Polecane posty

witam dziewczyny chcialabym abyscie podzielily sie ze mna swoim zdaniem. Z gory zaznaczam ze najwazniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka a nie jakiej bedzie plci. Pytam tak z ciekawosci- 3 razy stwierdzono plec-chlopiec, 3 roznych lekarzy w roznych odstepach czasu. jak to tego podchodzic ?czy to jest raczej pewne czy moze sie jeszzce z chlopczyka "zrobic"dziewczynka??;)

Raczej PEWNE :) Mam dwóch synów. Miałam dwóch różnych lekarzy i zgodnie twierdzili, że jak mówią, że chłopiec to dziewczynki już z tego nie będzie. Natomiast w drugą stronę owszem - jak mówią dziewczynka to może się jednak okazać chłopcem...

Gość Xero z kota
Co do wiarygodności. Najbardziej wiarygodne jest USG 4D - bo na własne oczy możesz zobaczyć narządy płciowe dziecka :) Ale... z tego co czytałam i tak na logikę rzecz biorąc, bardziej prawdopodobne jest, że z zapowiadanej dziewczynki zrobi się chłopiec, ponieważ niekiedy zdarza się, że jądra zstępują do moszny dużo później niż powinny i to może zmylić lekarza. Jeśli trzech lekarzy orzekło, że będzie chłopiec tzn., że widzieli siusiaka i jądra, więc marne szanse, ze wyjdzie z tego dziewczynka :) Gratulacje :)

a mi lekarz powiedział, że będzie chłopiec( to było chyba w 15 tygodni ciąży) a potem 2 czy 3 razy że to jednak dziewczynka. Mam córeczkę

hehe na jednym z tych usg zarowno ja jak i moj partner mogl widziec ze to chlopak tak slicznie sie pokazal i wypial jakos hehe. na ost usg lekarz powiedzial ze nie ma watpliwosci co do plci wiec...chyba zaczne kupowac ubranka dla chlopca hehe:)

Gość Xero z kota
Dlatego najpewniejsze w tych kwestiach są USG wykonane po 20 tygodniu ciąży.

no wlasnie jedno usg bylo w 16 dwa pozostale gdzie stwierdzono plec po 20 tyg. zobaczymy co bedzie na kolejnym hehe

Gość nie zawsze nie zawsze
znajoma miała pierwszego chłopca , i w drugiej ciązy lekarz jej powiedział ,ze tez chłopiec , a badanie miała juz pózno , tak ze nie powinien się pomylić ( chyba w drugim lub trzecim trymestrze ) i na porodówce urodziła sie dziewczynka Tak ,ze nie zawsze z dziewczynki moze byc chłopiec , bo w jej przypadku z chłopca zrobiła się dziewczynka :-D No ,ale dla mnie to jakis niedouczony lekarz chyba był Do autorki - ja mysle ,ze skoro trzech powiedziało ze chłopiec to chłopiec A chłopcy sa naprawde tez super :-)

mi szczerze bylo obojetne jakiej bedzie plci najwazniejsze zdrowie, ale wiem ze moj mezczyzna bardzo chcialby synka bo core juz ma,teraz chodzi i sie smieje i mowi ze zaczeka do kolejnego usg na 4 opinie hehe wciaz nie wierzy:)