Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 1983

Kobietki chcace zaciazyc

Polecane posty

hej kobietki ale u nas tu cisza jak by makiem zasial,gdzie wy sie wszystkie podzialyscie Anetka1990 co u ciebie slychac,jak sie czujesz?

Madame no właśnie nie wiem co to było to plamienie,juz nic nie ma,tylko bóle brzucha jak przy @ a ona ma przyjsc 27-28.Żeby zouza zabładziła:) Ty tez cos wymyślisz fajnego jak zafasolkujesz:) liczę na Twoja inwencję twórczą:)

Ja sie bardzo nie odzywam, bo troche chora jestem, leze w lozeczku i sie wygrzewam.

Hej kobietki:-D u mnie jakoś leci,trochę jestem zawalona pracą i będę musiałam z tym wszyskim zwolnić ze względu na bobasa:-)a poza tym to nic się nie zmieniło,M się nie odzywa,nie wiem gdzie jest,tel.nie odbiera,na samą myśl o nim krew mnie zalewa,ale luzik jakoś dam radę. Czuję się bardzo dobrze,żadnych objawów ciąży tylko lewy jajnik troszeczkę mnie kłuje,a poza tym ok. a u Was jak tam starania? Trzymam za Was kciuki!

Anetko dobrze że taki optymizm od Ciebie bije,M sie nie przejmuj,zanim do szarych komórek dojdzie wiadomość minie trochę(tym bardziej że większość mężów posiada jedną szarą komórkę:Pwięc zanim tam dojdzie do myślenia ojjj) ja wczoraj jakieś plamienia miałam i marzy mi się żeby to były plamienia implantacyjne

Tararara napewno implantacyjne,u mnie też się właśnie tak zaczęło! Myśl pozytywnie a napewno się uda! Dziękuję za wsparcie. Trzymam kciuki i z całego serca życzę powodzenia. A teraz idę lulu... Pozdrawiam PA

Gość kachna II
Witam wszystkie dziewczyny:) Ja wczoraj zamówiłam na Allegro testy owulacyjne, choć jeszcze nie mam pojęcia jak z nich korzystać i 3 testy ciążowe. Mam nadzieję, że zużyję tylko 1. Pożałowałam tylko na przesyłkę, i zamówiłam zwykłym listem i teraz tak sobie właśnie myślę czy dojdą, nie wiem czemu tak zrobiłam. Może z testami się uda? :)

kachna II ja tez zamowilam moje juz jada tutaj do mnie bo mama mi przeslala poczta i czekam licze ze na dniach dojdaliczylam ze moze dzis ale niestety listonosz przeszedl a nic do mnie nie bylo,moze jutro

tararara:) napewno ci sie uda glowa do gory anitia szybkiego powrotu do zdrowk Anetka1990 ciebie az chec teraz sluchac jestes pelna optymizmu nie mowia ze kobiety w ciazy sa wstanie gory przenosic,oby tak dalej u mnie 7 dc wczorja mierzylam tempke w pochwie i mialam 37,6 dzis mierzylam bylo 37,1 troche chyba dziwna ta tenperatura czy ktorej z was sie tak zdazylo?

Gość efffa007
Witam wszystkich. też staram sie o dziecko, jestem dopiero na poczatku drogi i mam tylko nadzieję, ze nie bedzie ona zbyt długa. myślicie, że po tygodniu od stosunku (dzień przed owulacją) jest możliwe, żeby były jakieś objawy?? Od kilku dni mam zgage i dziwny smak w ustach. za tydzień @ więc wszystko bedzie jasne

gosia dzięki:) zawsze takie miłe słowa podnoszą na duchu,niestety raczej nic z tego,bóle brzucha jak przed@ i temperatura spadła:( ojj i humor mam nie fajny effa kiedy masz termin dokładny @??

Gość efffa007
powinnam dostać 1.11

tararara:) tylko sie nie zalamuj,wiem ze to tylko slowa ale nie ma co trzeba walczyc dalej poki co jeszcze nie dostalas wiec zawsze jest nadzieja,a jak przyjdzie to zawsze jest nowy cykl i mozna sie starac od poczatku efffa007 witam cie,tez mam nadzieje ze wam sie uda szybciutko,co do tych objawow to roznie kobiety reaguja jedne czuja odrazu ze sa a drugie nie maja zadnych objawow,jesli minelo 10 dni od zaplodnienia zawsze mozesz zrobic bete

Gość kachna II
Witajcie:) Jak dobrze, że to już piątek:) jeszcze parę godzin i upragniony weekend!! Mam już testy, niesamowite po prostu, zamówiłam w środę a w czwartek już były w skrzynce:) dzisiaj chyba zrobię pierwszy, nie mam pojęcia kiedy zacząć przez tą spóźnioną @, nie wiem jaki też mam cykl, zawsze było 28-29 teraz 34, no ale nic, kupiłam 12:) mam nadzieję, że to starczy, nie chciałam kupować więcej żeby nie zapeszyć;)

Gość Anita25
Witajcie. Tez chcielibyśmy juz bobaska z mężuniem. Narazie badania porobiła i niby wszystko dobrze tylko musze kontrolować TSH. Macie może jakieś rady od czego zacząć starania? Kwas foliowy już biorę :) Powiem szczerze że z mężem się kochamy od dwóch lat bez żadnych zabezpieczeń i to mnie trochę niepokoii bo do tej pory nic. Jak myślicie jaki jest najlepszy sposób na wykrycie owulacji? Testy owu, mierzenie temperatury czy badanie śluzu? Pozdrawiam :)

Anita25 witaj no my tez od 2 lat sie nie zabezpieczamy i dalej nic ale w listopadzie sie wkoncu wszystko wyjasni bo ja ide do noweog ginekologa a moj M wkoncu na badanie nasienia wczesniej myslał ze jakos sie nam uda a tu lipa!noi niema wyjscia musi isc jestem tylko ciekawe co z tych badan wyniknie szczerze to by wolała zeby jaks przyczyna była bo tak mozna wyleczyc ,czy leczec a tak jak okaze sie ze wszystko jest ok to cóz pozostanie nam tylko nadzijea ze moze kiedys sie uda za kolejne 2-3 lata napewno juz odlaczam ddni do tych badan bo chce wkoncu wiedzec co jest grane!

Gość Anita25
A badałaś się? Tzn robiłaś badania krwi: TSH FT4 przeciwciała? Z tego co rozmawiała z koleżankami to jest to bardzo istotne przy zajściu w ciążę. Mam nadzieję że nam się uda i wszystko będzie ok. A staranie już zaczęłaś? Ja ostatnio miałam 2 razy w miesiącu okres (pierwszy raz takie zaburzenie) ale to prawdopodobnie przez stres. Mam teraz problem bo nie wiem jak wyliczyć dni płodne... A swojego M też chyba muszę wysłać na badania :)

Anita25 taj ka mialam robione wszystkie badania wszystko jest wporzadku noa moj mąz niestety musi isc wczesniej mi ciezko go bylo namówic bo myslal ze uda sie ale niestety 2 lata minely a tu ani widu ani słychu ciązy od paru miesięcy przestalam liczyc wogole cykl co mam byc to bedzie 2 lata po slubie jestesmy a tu dzidzi niema:( wydaje mi sie z e moj m moze miec słabe plemniki no ale zobaczymy jak wyjde badani aja tez zmieniam ginekologa i wyjasni sie wszystko w listopadzie mysle!!!!

Anita25 to tów m jeszcze nie byl na tym badaniu??? no to tak jak moj ale wkoncu go namówilam ale mysle ze chyba sam zrozumial ze niema innej rady....tazke w polowie listopada bedziemy wiedzieli co z nim jest

Gość Anita25
Nie jeszcze nie był. Ale napewno by się nie sprzeciwił jakby trzeba było już iść bo też mu bardzo zależy na babasku. Już wcześniej myślał o tym niż ja, bo ja od niedawna się przekonałam i stwierdziła że naprawdę chcę. Właśnie to jest najgorsze jak nie chcesz to wpadniesz a jak juz naprawdę chcesz to masz problemy... Ja narazie nie robie z tego zadnej afery, jak wkońcu wyjdzie to super a jak nie to trzeba będzie się starać tak długo aż się uda :) Słyszłam że nastawienie ma równiez bardzo duze znaczenie. Także nie ma co się przejmować za wcześnie bo to może tylko opóźnić. A używasz może testów owulacyjnych?

tak uzywalam ale jakos przestalm poprostu dalismy z męzem na luz stwierdzilismy ze najpier te badania jak bedzie wszystko k to co ma byc to bedzie!!!kiedys bardziej to przyzywalam jak sie nie udawalo ale po takim dlugim czasie juz mam inne podejscie i nastawienie do tego!tylko to jest to wszycy zachodza w ciaze z najblzszego otoczenia znajomoe ,blizsze kolezanki a tylko ja nie czasem jest naprawde przykro zwlaszcza ze lata leca a ty ile masz lat?

tzn powiem ci ze mam pare kolezanek ktore bardzo chcialyjedna to sie wrecz sesrac chcciala(przepraszam za to stwierdzenie)noi udalo sie po 2 iesacach druga tez po 5 zaszla ....

kachna II wiec witam ja tez dzis chyba zrobie pierwszy ten test,bo cos mi ta temka nie daje spokoju Anita25 wiesz co do badania tej owulacji to chyba jak wszystko polonczy sie razem(tak mi sie wydaje)to powinna byc pewnosc 100 %,bo jesli sie zrobi test do tego obsrewuje sie siebie sluz i temke nie ma chyba nic bardziej pewnego,a co do stran wkoncu sie uda jak nam wszystkim,moze Anetka1990 przesle nam dobre fluidy i pojdziemy w jej slady:)

Gość Anita25
Ja mam już ćwierć wieku :) Koleżanki też albo zaciążone albo już wychowują. Damy rade my też kobitki. Mniej o tym myśleć a więcej pracować :) A wiecie może jakiej firmy te testy najlepiej kupić i w jakiej są cenie? Mi właśnie moja ginka poleciła te testy tylko przy nieregularnych miesiączkach ciężko wyliczyć mniej więcej jakie to są dni żeby je nawet zrobić. Mojego M siostra też się stara już z 5 lat z tym że ona ma PCO, ale nie jest jeszcze zrezygnowana.

Witam kobietki. Jestem tu nowa :). Mam dla was pytanie. Jestem senna ostatnio i nic mi się nie chce. Zawsze lubiłam sobie pojeść a teraz mogłabym się obejść bez jedzenia albo zjem ale mało. I od paru dni boli mnie podbrzusze i głowa. Czasem się czuje jak na przeziębienie taka osłabiona. I te piersi jakieś większe, sutki bardzo wrażliwe. Czy mogą to byc objawy ciąży ??

Gość teściara
hej kobitki!! mam problem bo przed @ zrobilam sobie test i troche go spieprzylam bo zamiast dac na test 2-3 ktopelki moczu to ja na niego nasikalam ale juz wczesniej tez tak to robilam (miesiąc wczesniej i wsyszlo to samo) i moj problem polega na tym ze wyszla druga delikatna kreska i nie wiem co o tym myslec dodam tylko ze juz jestem po okresie :o