Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia 1983

Kobietki chcace zaciazyc

Polecane posty

Do gosia1983 - No mam nadzieje, że się uda.to czekanie mnie doprowadza do szału. Nie mogę się odnaleźć, nie wiem co myśleć, i nie potrafię sobię miejsca znaleźć. Boję się, że jakby to była ciąża to dziecku może coś dolegać. Bo mam niedoczynność tarczycy. :(

Cześć, dziewczynki! Fioletowy lakier: nie mam pojęcia, czy przyczyną może być prolaktyna, ale : ja w tym cyklu praktycznie nie miałam śluzu płodnego (tylko jeden dzień, a i to trzy dni przed owu - jak wynika z tempki i testów) - co mnie zmartwiło - niesłusznie, jak widać. Chyba nie zawsze wszystko musi być jak w zegarku, żeby i tak działało :) . Gosia: wcześniej używałam testów owu Tesco i tak na prawdę wcale nie byłam od tego mądrzejsza (zawsze dwie kreski, czasem testowa bledsza, czasem ciemniejsza, ale nigdy tak ciemna jak kontrolna). Teraz miałam testy kupione na Ebay-u - dla mnie bomba! 12 dc: jedna krecha 13 dc: dwie kreski (testowa bledsza od kontrolnej) 14 dc: dwie kreski (testowa ciemniejsza od kontrolnej) 15 dc: znów jedna krecha - rewelacja, nawet daltonista poprawnie zinterpretuje wyniki :P Jeśli masz ochotę, to Ci je wyślę - wypróbujesz sobie, czy przypadkiem może odpowiadają również Tobie... ale mam nadzieję, że zanim cokolwiek w tej kwestii zrobimy - nie będą już potrzebne. Nie tylko Tobie, ale wszystkim kobietkom tutaj :) ... ależ się rozwinęłam... ...a jak mi się nadal jarać chce - dziś dwie fajki (norma - 15 -20), ślinę toczę jak wściekły pies i żrę, żrę, żrę... Wielka buźka dla wszystkich!

Mariola14 nic sie nie martw wszystko bedzie dobrze MadameSchizofrenia poki co doszly do mnie te z allegro sparwdze te(pisali ze wirygodnosc wynosi 99.8%sprawdze),wielkie dzieki jednak za pomoc jesli beda potrzebne napewno sie odezwe,zycze ci duzo zdrowka i fasolce,buzka dzisiejszy tescik(wlasnie zrobilam,12 dc) z dwiem kreskami i kontrolna jest ciemniejsza od wczorajszej(dzis juz bylo przytulanko ;)moze cos wskuramy),oby

Gość kachna II
Witajcie :) Wczoraj zrobiłam już kolejny test owulacyjny i dało się tam zauważyć prawie niewidzialną, niezwykle bladą drugą kreskę:) Może to już się zbliża? Od dziś robię test codziennie i nie wiem tylko czy eksploatować drugą połowę codziennie czy lepiej co 2 dni :D

Hej mogła bym się do was przyłączyć choć na ciąże narazie nie mam szans przez najbliższe 3 m-ce. :(

Hej mogła bym się do was przyłączyć choć na ciąże narazie nie mam szans przez najbliższe 3 m-ce. :(

Gość ciuchciolinka
hej dziewczynki ja pisałam do was na 1 str. i wiecie co wam powiem okresmmiałam mieć 25 i tak czekałam czekałam i dzisiaj test zrobiłam i co sie okazało dwie różowe kreski......

Hej. Nie mam bo zrobiła mi się torbiel na jajniku i mam za niski progesteron i cykl bez owulacji :( a w tym miesiącu staraliśmy się na maksa i się nie udało a m-c temu było wszystko ok

Staramy się od stycznia i nic nie wychodzi a teraz nie mama szans bo muszę wysuszyć torbiel tabletkami anty przez 2 m-ce i zacząć dopiero działać z duphastonem.

Gość Anita25
Witajcie. mam do Was pytanie. Zrobiłam niedawno test i wyszła mi druga kreska z tym że jaśniejsza. @ spóźnia mi się już ok 3-4 dni. Martwi mnie natomiast fakt że ostatnio tzn jakiś miesiąc temu byłam u ginki i powiedziała że mam małą torbielkę tzn 32 na 26. ale mam się tym nie przejmować. Czy ta druga kreska może być spowodowana właśnie przez tą torbiel? Oby nie. A co wy o tym myślicie?

Anita25 jesli jest druga kreska oznacza to ciaze nawet slaba kreska jest oznaka ciazy,a co do torbiela jesli byl maly to faktycznie nie ma sie co przejmowac ja tez mialam i nawet moja gin nie zaprponowala leczenia bo mowila ze jest za maly i taki torbiel nie przeszkadza w zaciazeniu,jesli by rosl to co innego L_E_T_I szkoda ze sie wam nie udalo miesiac wczesniej skoro wszystko bylo ok,nie martw sie trobiel wyleczysz i bedzie dobrze,a duzego masz tego torbiela?ja tez owulacji najprawdopodobniej nie mialam przez wysoka prolaktyne(slyszlam ze ona wlasnie blokuje owulke,jak jest teraz nie wiem bo badan nie robilam)

Ciuchciolinka: GRATULACJE!!! Anita25: moja torbielka zniknęła sobie sama, kiedy synusia pod sercem nosiłam - czyli nie przeszkodziła w zaciążeniu, a ciąża jako taka ją wyleczyła. Gosia : :) Tararara:) : a Ty gdzieś nam?

Hej dziewczyny! Chciałabym się również do was przyłączyć jesli można :) Ja co prawda narazie mam pierwsze podejście o dzidzie tzn pierwszy cykl i tak na prawdę to nie wiem jak to będzie u nas, czy będą problemy czy nie, ale czytam z wielkim zainteresowaniem Wasz topik i powiem szczerze, że mnóstwa rzeczy się można dowiedzieć. Póki człowiek czegoś nie zacznie to o wielu rzeczach nie ma pojęcia :) Chciałabym się Was poradzić: ostatnią @ miałam 10-14.10, a 22 i 25 działaliśmy z mężulkiem, ja wiem że to bardzo krótki czas i na test jest stanowczo za wcześnie, ale zaczynają mnie boleć piersi szczególnie brodawki, czy to może być pierwszy objaw? Wiem, że to może brzmieć śmiesznie bo to tylko kilka dni, ale może wiecie coś na ten temat, nie jestem senna itd, tylko ten ból a do okresu to jeszcze kawałek bo gdzieś dopiero 10.11, chociaż i tak na ogół nie bolą mnie w ogóle piersi. No i oczywiście trzymam mocne kciuki aby nam się wszystkim udało jak najszybciej :) Sorki za rozpisanie się.

hej dziewczyny ja dzis znowu testowalam owulke i z tego co widze na testach wynika ze nie mam jej wogole:(dzisiejszy test jeszcze gorszy od wczorajszego (kontrolan kreska slabsza od testowe,taka jak w poniedzialek),kurcze moze faktycznie mam @bez owulki,nie mam zadnych objawow zreszta na owulke ani jeden jajnik mnie nie boli tempka dzis 37,zoacze jeszcze jutro bo wedluk kalendarza termin owulacji wypada jutro MadameSchizofrenia a co u ciebie,jak fasolka,pozdrow ja od "cioci"z forum:) Pandzia_1 to faktycznie jeszcze za wczas na test,a co do piersi tez wydaje mi sie ze chyba tez na obajwy za wczesnie,nie chciala bym cie do niczego zrazic to jest tylko i wyloncznie moje zdanie

alez sie zdolowalam tym testem,jedyne co sie pojawilo przypominajacego o owulacji to sluz ale on przeciez o niczym nie swiadczy

gosia 1983. Mój torbiel ma 6 cm. śred. dość duży się zrobił w ciągu miesiąca. No i martwi mnie ten za niski progesteron ale może leki pomogą :) tak się trochę pocieszam. Idzie nowy rok a z nim moje nadzieje na fasolkę, a myślałam że na święta będę miała niezły prezent dla rodzinki. Wierzę że któraś z was da taki prezent przedewszystkim sobie ;)

gosia 1983 nie dołuj się przez te testy na owulację. Stosowałaś je wcześniej? Gdzieś czytałam że nie na każdą kobietę działają i potrafią dawać mylne wyniki. Mimo wyników działaj na maksa musi się udać! :)

Gosia 1983 dzięki za opinię, wiem że to za wcześnie i pewnie sobie wmówiłam, ale niestety jestem niecierpliwa. Głowa do góry, dziś medycyna cały czas idzie w takim tempie do przodu, że niemożliwe staję się możliwe, a z testami to też słyszałam, że różnie reagują. Może komuś tym w jakiś sposób pomogę lub dam nadzieję: mam koleżankę, której lekarze mówili, że nie będzie mogła mieć dzieci bo jej macica jest za mało rozwinięta,mówiąc wprost podczas dojrzewania "stanęła w miejsu" i przestała rosnąć. Płakała mi wielokrotnie, a ja ją pocieszłam, że napewno się uda. Miesiąc przed swoim ślubem zaczęła "pracować" z narzeczonym bo go ostrzegła, że to nie będzie takie łatwe i udało się za pierwszym razem :) i do ślubu szła już w ciąży i rodzi za miesiąc :) Trzeba wierzyć i chcieć a wszystko będzie dobrze :)

dzieki wam dziewczyny za slowa otuchy moze macie faktycznie racje,probowac probuje caly czas ze swoim M ale czy cos z tego bedzie... L_E_T_I tabletki napewno pomoga skoro ci ginekolog przepisal to musi sie troche na tym znac,a w nowym roku napewno sie uda!! MadameSchizofrenia moze faktycznie te testy nie sa najlepsze,albo poprostu na mnie nie dzialaj heh,milego dnia w pracy Pandzia_1 wam tez napewno sie uda za pierwszym razem,ja trzymam kciuki

Widisz kochana Gosiu musicie działać, ;) podobno najlepiej co 2 dzień bo plemniki są wtedy bardziej ruchliwe, więc do roboty no i to chyba jest fajna przyjemność.:)

Hej to ja z tymi krótkimi 16-20 dniowymi cyklami;) dziś mam 24 d.c., okresu brak piersi już mam bardzo napęczniałe, czasem mnie mdli, wydaje mi się że macica bardziej spuchnięta no i tempka już 6 dzień 36,9,robiłam test 22 d.c ale był negatywny teraz poczekam do 28 d.c. bo może jest jeszcze za wcześnie a nie chce się rozczarować;) A właśnie jak to jest z tą temperaturą przed miesiączką? Bo ja nigdy w życiu nie miałam 36,9. Moja najwyższa temp przed okresem była 36,7 i to tylko w jednym dniu, wcześniej ciągle niższe...