Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Natusi

Mamuśki dzieci z zaburzeniami SNU i ODŻYWIANIA-zapraszam! :)

Polecane posty

witam.zakladam ten topik TYLKO dla mam które mają problem ze snem lub/i odżywianiem swojegoo dziecka.zdaję sobie sprawę ze często kłopoty te spędzają sen z oczu rodzicom.Mam nadzieje ze podzielimy sie tu doswiadczeniami,opiniami,pomocnymi radami.Tak więc mamy których dzieciaczki żle spią/lub wcale oraz te które mają niejadków ZAPRASZAM SERDECZNIE :)

witaj Sylwia :) a w jakim wieku jest twoj synek?? co je i jak sobie radzisz? moja córcia ma 13 m-cy i kiepsko u nas i z jedzeniem i ze spaniem :o

mój syn ma 3 lata i prawie nic nie chce jeśc narazie nie zawodny sposób na to by zjadł obiad śniadanie lub kolacje jest nałozenie na łyżke np. zupy i udawanie ,że niewiemy kto to zjadł ale napewno długo na to nie da się nabierac

Gość lena2455
Mój synek skończył 3 miesiące. Wśród znajomych jest kilka mamusiek i co dzień słyszę jak pięknie śpią i jedzą ich pociechy. A mój.... Po wieczornej kąpieli (ok. 19.30) i karmieniu piersią zaśnie na rękach (często po wielkim płaczu nie wiadomo z jakiego powodu), odkładam do łóżeczka, obudzi się jeszcze ze 2 razy, ale ululam, zasypia na 2-3 godzinki i jest git. Ale potem to już mordęga. Wstawanie nawet co 40 minut. Czasem na karmienie - wiadomo, ale czasem po to, by przytulić, albo uspokoić jak płacze. Miał już taki krótki etap w życiu, że przesypiał nockę z 2 czy 3 pobudkami, ale niestety krótko to trwało i szybko minęło. W dzień śpi mało, 2-3 drzemki po 20 minut i już dźwiga główkę (śpi wyłącznie na brzuszku, inaczej nie ma spania). Z karmieniem na żądanie też są przeboje, niby co 3 godziny powinno być. Ale mój bąbel na żądanie rozumie bardzo dosłownie, więc karmię co ok. godzinę, czasem krócej, bo już płacze i rączki sobie wylizuje po łokcie. Je krótko więc za niedługo znów głodny. Zdarza mu się ulewać. Wiem, że to małe dziecko i w sumie powinno się jeszcze uregulować, ale jak się nie ureguluje to co wtedy. Nie mam sumienia też na usypianie poprzez odkładanie i wychodzenie. Dla mnie to za brutalne, bo wtedy mały naprawdę płacze przeraźliwie, robi się siny i się zanosi. Wiem coś o tym, bo bardzo lubi "rączki", ale to efekt kolek, strasznie darł się i cierpiał na początku, dużo go nosiliśmy, zwłaszcza brzuszkiem do dołu i małemu się spodobało noszenie w ogóle. Teraz kombinuję z leżaczkiem, matą edukacyjną, karuzelą i zabawiam go, żeby leżał jak najwięcej (też na plecach). Gdy jest kładziony na kolanach czy klatce piersiowej bardzo dźwiga się do siadania, a to przecież jeszcze za wcześnie. Co o tym myślicie? Mam powody do obaw?? I jeszcze jeden numer, mój maluch nie cierpi wózka - bo leżenie na pleckach! Więc spacery u nas też fajnie wyglądają. Ale to już poza tematem spania i jedzenia., Pozdrawiam

Gość mammmmmmmma mia
lena - polecam ci chustę

Gość Mama Mani
Nie ma dzieci niejadków to rodzice popełniają/popełnili bład we wprowadzaniu nawyków żywieniowych ! Pozdrawiam

Gość mama trudnego dziecka
Moja corka ma juz rok. Po urodzeniu byla grzeczna przez 3 tygodnie potem zaczely sie przejscia. problemy ze snem trwaja do tej pory- budzi sie w nocy przynajmniej raz. Z jedzeniem porbemow nie mam. Jez wszytko. Wlasciwie moglaby jesc caly dzien.

Gość lena2455
Apropo chusty jeszcze jedno pytanko. Czy potem da się dziecko w ogóle odzwyczaić od rączek? Bo już teraz jest problem z odłożeniem i wyjściem np. do wc