Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwietniowa Mama

co robilyscie, zeby nie przytyc zbytnio w ciazy

Polecane posty

Gość ładne dziecko urodzilam
nie obzerałam sie :O

wiesz czasem bywa że hormony szaleją i tyjesz uważaj co jesz i tyle ja jadlam dużo i wszytko i 12 kg na plusie

Gość xxxxxxyyy
Jadlam tyle co przed ciaza , a na czas ciazy dodatkowo zrezygnowalam ze slodyczy - zamiast ciastka salatka owocowa i jogurt w sumie pod koniec ciazy wazylam tylko 10 kg wiecej niz przed i nosilam te same bluzki swetry - dol oczywiscie ciazowy gdyz brzych mialam wielgachny:)

ja po prostu nic nie zmieniłam z dobrych przyzwyczajen, tzn jadłam normalnie jak wczesniej, nie za dwoje!!!! Nie folgowalam sobie że "teraz mi wolno", byłam bardzo aktywna całą ciążę, żadnych L4, żadnych ulg, normalny tryb życia jaki miałam wczesniej, dużo ruchu. Brzuch zniknął dwa tyg po porodzie całkowicie, jakby się wchłonął. Reszty pociażowych pamiątek nie miałam więc prawie od razu wygladałam jak przed:) No i nie wiem na iile to mit z tym karmieniem ale jakkarmiłam pół roku, podobno to tez pomaga zjechac z wagi.

Gość mama z De
Ja w pierszej ciąży przytyłam 16kg z czego 6 do dzis mi zostało co mi nie przeszkadza bo przed ciaza wazylam 45kg a dzis po dwuch latach znowu jestem w ciazy fakt ze to dopiero 6 tydz.ale mam zamiar sie pilnowac by nie przytyc wiecej niz te 12 -14kg duzo warzyw owocow zadnych fast fodoow co bylo moim przysmakiem w pierwszej ciazy ,duzo ruchu ale tego mi nie brakuje przy mojej corce

przytylam 14 kg, jadłam wszystko na co miałam ochotę, w olbrzymich ilościach. Zresztą zawsze tak jadłam:) Jestem szczęściarą i nie tyje. No może teraz trochę przytyłam, jakies 2 kg, ale dobrze mi z tym.

ja się trzymam zasady "organizm najlepiej wie czego mu trzeba" i właśnie to w ilościach jakie chciał mu dostarczam skutek jest taki że jestem w 36tc a na plusie 3 kg tylko :) a w pierwszej ciąży miałam minus 12kg :) tyle że w pierwszej strasznie dużo stresów miałam bo zagrożona była ta w sumie też więc pewnie dlatego do 32tc waga stała w miejscu :D:D:D a od 32tc jestem na luzie bo wiem że zagrożenia już takiego wielkiego dla malucha nie ma to i się przytyło troszkę :D