Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iren

suche usta czym smarujecie

Polecane posty

Gość Mirka25
Polecam krem bambino z cynkiem:)

Gość pm27
Polecam brzoskwiniową pomadkę z serii Eva Natura for Teens. Doskonale nawilza usta, nie barwi ich a lekko nabłyszcza i pięknie pachnie.

Gość tylko i wylacznie.......
BEBE rozana- 6zl w rossmanie- NAJLEPSZA!

Gość tylko i wylacznie.......
a na noc- masc z witamina A 4zl w aptece

Gość Kto jak nie ja
ja smaruję miodzikiem z oriflame....rewelacja.Jak jest promocja to kosztuje 9.90.

Tym co mam akurat pod ręką :-) Najczęściej to maść witaminowa - nawilża na długo. Ewentualnie pomadka lub krem nivea - jeśli nie mam maści. A zdarzyło się nawet margaryną :D Co zrobić jak nie mia nic innego w pobliżu to wszystko jest dobre :D

Gość Kto jak nie ja
mnie też się zdarzyło że n ie miałam nic takiego to smarowałam miodem albo śmietaną ;)Też bardzo dobrze nawilżają.

jako że biorę obecnie aknenormin mam ciągle łuszczące się i suche usta najlepszy balsam to carmex do nabycia w rossmanie lub pomadka mellisa ( zielona) tej używam od paru ładnych lat. odradzam wszelkie pomadki typu nivea i inne wynalazki jak dla mnie nawet na nie wysuszone usta są za suche wcale nie nawilżają.

Gość pomaranczkatakajedna
byla takazajebista wazelina w apcete, pachniala miodem i super nawilzala. takie malutki rozowy sloiczek chyba kosztuje 10 zl ale jest swietne.

Gość fgd
carmex najlepszy na świecie mój kwc..!!!!!

Gość pełneziarno2
Mi kosmetyczka poleciła maść z witamina A, miałam smarować nią usta kilka razy dziennie, polecała też aby po kazdej kąpieli przetarła usta ręcznikiem żeby zetrzeć tą zrogowaciałą skórkę.

Gość bambolinabumbum
a ja polecam tisane - ladnie ziolowo pachnie i naprawde naprawi nawet najbardziej "popsute" usta :)

tisane i carmex choć i tak nie pomagają tak jak bym chciała, ale są jak do tej pory najlepsze. Nivea, bebe czy inne scheiy to można profilaktycznie stosować a nie jak się ma duży problem. Aaaaa witaminy A jeszcze nie próbowalam ale zamierzam :)

Gość żabolka
ja rano używam miodu odżywczego Sanoflore - wiem, wiem to krem a nie szminka, ale właśnie na takie wypadki działa super :))) dzięki temu skóra na ustach stała się gładziutka i nie złazi płatami ;P a kremik mogę polecić na całą buźkę, zwłaszcza teraz na chłodne dni :)))

Możecie spróbować smarować olejkiem rycynowym.Na noc też.Ja zawsze miałam masakrę na ustach,nawet w lecie, ale od kiedy oczyszczam organizm(nie ziółka!), znikło pierzchnięcie, sama się dziwię.Może pierzchnięcie ust to jest objaw, że coś się dzieje w jelicie? Może cierpicie na zaparcia, i coś z tym trzeba zrobić...A kupowałam carmex, tissane, i inne...Teraz tylko olejek, pomógł na trądzik...