Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaaaaaaca23333

Jaka opaska do włosów przy odstajacych uszach??

Polecane posty

Gość pytajaaaaaaca23333

Kiedy probuje jakas załozyc to od razu spod moich zadkich włosów wychodzą odstajace uszy, to moje najwieksze przeklenstwo :( A po ost wizycie i fryzjera grzywke mam dosłownie spaloną, a jest za krótka zeby ją podpinac wsówką lub jakąś spinką do gory.. wszelkiego rodzaju husteczki odpadają bo mam włosy jak na boba obciete i przy tak zadkich i krotkich nie wyglada to łądnie

Gość pytajaaaaaaca23333
up

Gość pytajaaaaaaca23333
halo

Gość Paulana
no to chyba nie da rady z opaska przy odstajacych uszach, chyba ze ja zalozysz. A jezeli juz musisz to zaluz ja tak by wlosy przy uszach nie odchodzily do tylu

Gość taka sobie skromna uszatka
ja tez mam ten problem.. wiem jakie to okropne :/ nie moge nic poradzic, bo sama nie wiem co zrobic ... ja mam dosc dlugie wlosy, takie do polowy plecow, ale w przyszla srode ide sie obciac, tak do ramion, i wycieniowac, zobaczymy,moze te uszyska nie beda wychodzily ...

Gość miałam to samoooooo
ale w końcu zdecydowałam się na zabieg i .... zwiększyła się moja pewność siebie. Zawsze nosiłam włosy długie i rozpuszczone. Nigdy nie spinałam w kucuk. No może jak byłam sama w domu. Uszy to był mój problem nr jeden. Bałam się spotkań z chłopakami bo ... co będzie jak zobacza moje uszY??? Dzisiaj mam taka schize że patrze WSZYSTKIM NA USZY ( zawsze to robiłam) i od razu widze kto ma odstające..to takie zboczenie ;) Po operacji nosiłam włosy długie do pasa, spinałam w kucyk lub kok i czułam się świetnie. W zeszłym tygodniu obciełam włosy na bąbkę i jest super. Ta fryzura jest praktuyczna też przy odstających uszach bo mozna opaskę szeroką założyć i wygląda się super. mam teraz takie tylko ciemne http://www.fryzury.info.pl/wp-content/uploads/2008/05/bombka_grzybek.jpg

ja tez bardzo chce zabieg, poprostu marze o nim, wiem ze to rozwiazaloby wszystkie moje problemy :D ehh, ale nie wiem jak sie za to zabrac, tzn. chodze do gim. i wiem ze to wymaga dlugiej "rehabilitacji", chodzi o to ze nie moge potem sie nadwyrezac itd. i nie wiem czy wakacje to odpowiednia pora? a tak apropos to czy po tym zabiegu mozna plywac i cwiczyc na wf? jesli nie to przez ile? :) wiem, ze to nie jest wlasciwy temat, ale chcialam zapytac :) prosze o odp. :)

Gość miałam to samoooooo
powiem tak: na zabieg najlepiej wybrać sie pora jesienno zimową wg mnie bo wtedy nie pocisz się tak a w lecie z tym opatrunkiem :O masakrycznie śmierdzi to co zbiera się za uchem. Ja miałam opatrunek 10 dni potem zmiana opatrunku i stale w opasce. Uciążliwe to było bo nawet spać w niej musiałam. Pływac nie wolno bo nie można tego zamoczyć. Ćwiczyć na WF też nie dasz rady bo jesteś ogólnie obolała. Kilka miesięcy po zabiegu czuje się ból przy czesaniu np jak zachaczysz grzebieniem. Ja np nawet fryzjerce mówiłam żeby uważałam bo mnie to boli jak zachaczy ( z resztą sama się kapnęła że mam uszka zrobione ;)) Co jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość miałam to samoooooo
generalnie lekarz daje zwolnienie - ja jestem dorosła i pracuję więc mógł mi dać L4 ale żeby się nikt w pracy nie zorientował to nie brałam chorobowego. Miała długie włosy i na opatrunek założyłam opaskę granatową szeroką i tak chodziłam do pracy. Najpierw z opatrunkiem potem już w samej opasce. Zniosłam każdy ból i dyskomfort aby mieć uszka przy głowie. Oj płakałam nie raz ... ale jestem zadowolona i polecam - to na prawde poprawia samopoczucie

dziekuje za odpowedz ;) czyli nie mozna plywac ani cwiczyc pare miesiecy? czy tylko jak masz opatrunek i opaske? wakacje mi starcza na regeneracje uszu? czy trzeba potem jeszcze zwolnienie na wf i basen? :) z gory dziekuje :))

Gość miałam to samoooooo
dzisiaj jestem 3 lata po zabiegu i prawe ucho bez problemu a lewe (było 4 operowane ) trochę mnie boli jak zahaczę. Lekarz powiedział że oryginalny kształt ucho przyjmuje 2 lata po zabiegu. Chodzi o zupełne zejscie opuchlizny i przebarwień. Zaniki śladów po szwach.

Gość miałam to samoooooo
mycie włosów pierwszy raz po 10 dniach od zabiegu . Ale to nie koniec leczenia. Jak wspomniałam uszka goją się miesiącami. Więc pływanie na basenie czy moczenie głowy w wannie nie jest wskazane. Tylko mycie głowy pod prysznicem.

a tak jeszcze troche z ciekawosci : podczas zabiegu lezy sie na plecach czy na brzuchu? bo jesli na brzuchu, to moge sobie pomarzyc...

Gość miałam to samoooooo
hmmm. ja leżałam raz na jednym boku raz na drugim. Za każdym razem miałam jedną rękę pod głową tak, żeby operowane ucho nie było naciskane przez ciężar głowy. Tzn. żebym nie leżała na tym obolałym uchu. A i przez jakiś czas może nawet 2 tygodnie śpisz tylko na plecach bo nie dasz rady położyć się na którym kolwiek uchu :O

a gdzie mialas robiony zabieg? :D

Gość miałam to samoooooo
http://www.lekarze-online.tv/lekarze/janik-igor tam są ceny w zł, możesz popatrzeć i porównac z naszymi. Płacisz za pierwszą wizytę 100 zł i potem każda nastepna jest za darmo. A jeździ sie kilka razy na zmiane opatrunku i po leki jak trzeba. Ja jestem zadowolona.