Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedlugo ciezarowka

Do drobnych filigranowych kobiet

Polecane posty

Gość Niedlugo ciezarowka

Mam pytanie do drobnych filigranowych w natury kobiet (ja 160 cm i 46 kg) jak przebiegalo u was "roztycie" w trakcie ciazy? :D I czy po ciazy wrocilyscie bez niczego do poprzedniej figury? Nie obawiam sie zmian, ale jestem ciekawa czy to bardzo indywidualna sprawa czy moze kobiety o takich figurach maja podobnie :) Moja siostra-rownie filigranowa jak ja przytyla w ciazy dokladnie tyle ile wazylo dziecko+lozysko itd. bo po porodzie wazyla dokladnie tyle samo ile przed i w ogole nie roztyla sie na boki, miala okragly nieduzy brzuch i dopiero w polowie 7 miesiaca zaczela nosic ubrania ciazowe. Dorobila sie jedynie rozstepow. A jak bylo u was? :)

Gość taka tam..........
ja mam 165cm i startowałam z wagi 49 kg. Teraz ważę 64 i za tydzień rodzę. W sumie jak na moją figurę to przytyłam dużo ale kompletnie tego nie widać...mam tylko brzuch i to mały. Wchodzę do spodni sprzed ciąży tyle że guzika nie zapnę. Ale jest mi już ciężko jak cholera. Mam nadzieję ze po porodzie zostanie mi z 5 kg bo wcześniej byłam za szczupła.

Gość to ja odpowiem może
Nie dorobiłam sie rozstępów, nie roztyłam sie na boki ale przytyłam 15 kg i wszystko poszło mi w brzuch byłam strasznie gruba. Po 3 miesiącach od porodu ważyłam mniej niż przed .I miałam strasznie duże piersi, nie pasowały do reszty .

Mam 160cm i ciąże zaczynałam przy 48kg, a skończyłam na 72kg. Masakra! Okropnie przytyłam,ale tylko i wyłacznie z własnej głupoty bo potrafiłam zjeść 2 obiady w ciągu 3 godzin. Po porodzie od razu miałam 10kg mniej , resztę straciłam w ciągu 4ms, nie kosztowało mnie to zbyt dużo wysiłku:) Nie jadłam nic po 18.

Gość jestem przykładem :P
ja miałam 48 kilo przy wzroście 165. w ciąży przytyłam 18 kilo. 5 mies. po porodzie wróciłam do wagi startowej. niestety nabawiłam się jednak rozstępów :(

Moja szwagierka ważyła przed ciążą 48 kg. przy wzroście ok. 168 cm. Przytyła w ciąży 30 kg.- co przy jej wadze początkowej dało finalnie 78 kg. przy tym wzroście w porządku. Przez pierwsze 5 m-cy przytyła 13 kg.Puchła dużo, ale zaczęła się też porządnie odżywiać i nie paliła, co dodatkowo poprawia apetyt. W ciągu kilku miesięcy zrzuciła ponad 25 kg, kiedy przestała karmić spadł jej biust i ważyła znów mniej niż 50 kg. Nie ma rozstępów, jest bardzo szczuplutka.

Gość Niedlugo ciezarowka
Pozytywnie:) Czyli jak na razie sprawdza sie, ze drobne kobiety (z natury, nie na drakonskich dietach) bez wysilku osiagaja figure z przed ciazy :)

Ja w pierwszej ciąży przy wzroscie 164 startowałam z wagi 56kg, było to sporo jak na mój wzrost. Przytyłam 15kg, a po miesiącu po porodzie ważyłam 48kg.Nie odchudzałam się, poprostu zaczęłam normalnie jeść a nie pożerać jedzenie. Oczywiście po ciąży mam rozstępy ale dlatego że miałam praktycznie sam brzuszek. Taką wagę utrzymywałam bardzo długo (kilka razy spadło mi na 46), teraz jestem w drugiej ciąży i startowałam od 50 kg. Mam nadzieje ze nie przytyje duzo :)

Ja startowalam z waga 43kg i 160cm.Do porodu wazylam 53.Mialam tylko brzuszek,tez niewielki specjalnie,po porodzie figura jak przed ciaza.Rozstepow zero.

Gość mlkm
,po porodzie figura jak przed ciaza i kogo chcecie oszukac?? Brzuch jest dokladnie taki sam? Skora tak samo napieta? Nie sadze...

Gość jhghgjghgjjhg
Pimboli, przepraszam, że pytam, ale czy dobrze czułaś się z wagą 43 kg przy wzroście 160? Ja ważę 44 kg, waga ta sama, i jestem strasznie przewrażliwiona na swoim punkcie (że jestem za chuda :O) moze rpzesadzam ale chciałąbym przytyć Ty wyglądałaś akurat (wiem, że to zalezy od budowy itd)? :) Pozdrawiam :)

Gość jhghgjghgjjhg
wzrost ten sam*, czyli 160 (może centrymetr czy dwa mniej)

Wzrost 164 waga sprzed ciąży 49 w ciąży przytyłam 12kg.Po ciąży szybko wróciłam do figury.Zero rozstępów,brzuszek płaski.

Gość gryczka
Jeszcze nie wiem, jak szybko schudnę :-) Obecnie 33 tydzień ciąży idzie. Waga wyjściowa 49kg przy 163cm. W tej chwili w okolicach 60kg. Najgwałtowniej przytyłam gdzieś między 12 a 24 tygodniem, kilka tygodni temu przyrost masy bardzo zwolnił. Widzę, że jestem cała trochę pełniejsza, choć wszyscy mówią, że wyglądam bardzo szczupło i gdzie mam te 11kg:-p Ale ja widze, że jestem pełniejsza na twarzy, w biodrach... Brzuch mam spory jak na ten tc, bardzo urosły też cycki. Ale uważam, że ogólnie faktycznie wyglądam dość zgrabnie, nie stałam się rozlana, tłusta :-p Nie widzę żadnych rozstępów, trochę cellulitu mam na udach, ale przyznam, że nie jestem pewna, czy to to ;-) W mojej rodzinie kobiety są raczej szczupłe i wracają bez problemu do figury sprzed ciąży, więc może i ze mną tak będzie. Aha, jem normalnie, a nawet więcej słodyczy, niż zwykle :-)

Urodzilam dwojke dzieci..Przy pierwszej 19 na plus..Przy drugiej 13..Dodam ze juz w dniu porodu zostawalo mio 2-3 kilo (niestety bo cierpie na niedowage ) waze 47 kg czasem 26 mam 160 cm wzrostu..W ciazy tylam tylko w brzuszku i troszke w udach..Doadam iz nie mam zadnego rozstepu kompletnie nic,zadnych pozostalosci po ciazy..Tyle ze na koncowce juz ciezko bylo taka drobina z takim bebzonem :)

Gość to ja wam namieszam
moje 2 ciąże były kompletnie różne! w 1 przytyłam 20 kg - byłam napuchnięta zgrubły mi ręce, nogi, nie miałam dużego brzucha, tylko poszło mi raczej tak na boki- ludziom do 7 mies ciężko było uwierzyć że jestem w ciąży- myśleli że po prostu przytyłam.... w 2 ciąży przytyła, nie całe 15 kg, brzuszek okrągły, sterczący, ręce i nogi praktycznie mi się nie zmieniły... ... co ciekawe mam 2 chłopców mimo kompletnie innego przebiegu ciąży...

jhghgjghgjjhg-wiesz co,ja mam bardzo drobna budowe kosci,nie jestem przesadnie chuda,piersi mam spore,wiec zawsze raczej dobrze sie czulam,ale prawde mowiac te dwa kilo moglabym miec wiecej,mialam nadzieje,ze po ciazy troche mi zostanie,ale niestety:(Ogolnie jest fajnie,nie mam problemu ze swoim wygladem mlkm po porodzie figura jak przed ciaza i kogo chcecie oszukac?? Brzuch jest dokladnie taki sam? Skora tak samo napieta? Nie sadze A wiec ci pisze,ze figura taka sama,brzuch plaski,wiadomo,ze nie byl plaski tydzien po porodzie,ale po trzech juz tak.Czy skora tak samo napieta?Nie narzekam.Zreszta mam juz 30 lat,wiec cialo sie zmienia niezaleznie od ciazy. A ty co taka sfrustrowana jestes?Nie kazdy kobieta jest taka sama i nie kazda tyje 30kg w ciazy.