Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hujozon1

PILNA POMOC!WAZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

mam zapytanie czy kobieta ktora zaszla w ciaze kolo 3 listopada 2008 mogla urodzic 20 wrzesnia 2009,jaki by byl maksymalny czas trwania ciazy liczac od poczatku listopada?!??!?!?! czy moglaby tak dlugo przenosic?!??!?!?!?

Gość alaaa ma kotaaa
ciąża trwa 40 tyg plus 2 tyg jeśli miałaby przenosić - policz sobie

Gość czyżby jakas panna wrabiała
cię w dzieco?? czy sie nie przyznala ze jest z tobą w ciąży??

przyblizony czas to miedzy 3-15 listopada 2008 pozniej nie wspolzylem z nia a urodzila 20 wrzesnia!!!!!! wiec??

czyli kiedy zaszla?????jak urodzila 20 wrzesnia w 38tyg+6dni bo tak bylo napisane na karcie ze szpitala

Gość a ja ci profesjonalnie pomogę
Ważne żebyś wiedział kiedy miała ostatni okres tzn. którego dnia. Po drugie zajście w ciążę mogło się zdarzyć 3 - 15 listopada. Po 3 warto wiedzieć jakie ma długie cykle tzn. czy okres ma np. co 28 dni czy co 30 kilka dni. a oto symulacja (przy 40 tygodniowej ciąży czyli pełnych 9 miesiącach i cyklach co 28 dni.: jeśli zaszła 03 listopada 2008 to termin porodu wypada na 10 sierpień 2009 (jeżeli przenosiła ciążę o 2 tygodnie do 42 tygodnia to i tak wypada na koniec sierpnia). jeśli zaszła 5 listopada 2008 to termin na 12 sierpień 2009 (+ 2 tygodnie przenoszenia daje nam to i tak koniec sierpnia) jeśli zaszła 10 listopada 2008 to termin jest na 17 sierpień 2009 (+ 2 tygodnie przenoszenia to daje początek września) jeśli zaszła 15 listopada 2008 to termin ma na 22 sierpień (+ 2 tygodnie przenoszenia to jest około 5 wrzesień ) http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html to jest strona z której korzystałam. Uważaj jeśli ma dłuższe cykle przekraczające 30 dni to do zapłodnienia mogło dojść wcześniej ale oczywiście najwcześniej 3 listopada skoro twierdzisz że wcześniej z nią nie współrzyłeś. Mam nadzieję, że pomogłam

Manooka ma rację jeżeli urodziła 20 września to zaszła ok 10-13 grudzień Wniosek jeden rób test na ojcowstwo albo jej pokaż te obliczenia może wtedy się złamie i powie ci prawdę. W każdym razie stawiam na to, że to nie twoje dziecko

Gość ja mysle myslę myślę
ale dziewczyny jezeli autor wspólzył między 3-15 listopada i do zapłodnienia doszło np 15 listopada , a do zagniezdzenia pózniej to ile wynosiłby maksymalny czas ( 40 tyg + tyg ) , a ile 38+ 6 ???

jakby nie liczyć to nie ciaża słonia tylko kobiety. raczej nie możliwe żeby było jego no chyba, że po rozstaniu był jeszcze seks pożegnalny np. w grudniu

Gość to twoje dziecko
ja 1 dziecko urodzilam w 42 tyg i 1 dniu ciazy! Musieli zrobic cc bo samo sie nie pchalo na swiat

ale na karcie było 38+6

Gość nie ma podstaw żeby
ale on wie, że urodziła w 38 tyg i 6 dniu! A nie po przenoszonej o dwa tygodnie 40tygodniowej ciąży!

dlatego mówię, że to nie jego

nie ona na 100% zaszla w grudniu chocby jak liczyc to z poczatku listopada dziecko nie urodzi sie koncem wrzesnia

Gość moja sis jest z 20
września, urodziła się dwa tygodnie przed terminem a mama zaszła w ciążę w Sylwestra. więc dobrze Ci mówią, początek grudnia i to nie Twoje

na bank nie jego :) jeżeli urodziła 20.09.2009 to najprawdopodobniej przy 40tygodniowej ciąży zaszła 13.12.2008 a ponieważ urodziła w 38w6d to zaszła później czyli około 26.12.2009 czyli ponad miesiąc po ostatnim z nim seksem :P

żeby urodzić 20 września w 38tc+6d musiałaby zajść w ciążę na początku stycznia, termin miałaby na 28 września, a OM 22 grudnia 2008,

o kurcze nie spojrzałam na daty To autor dopiero teraz się dowiedział czy rok zyje w przedswiadczeniu ,ze jest ojcem ???

Gość mami czytaj uwaznie
a ty jestes z ta dziewczyną ???

Gość no to tym bardziej
jak okres miała 22.12 to jak to może byc twoje?dżizys

wiec hujozon1 jesli 22 miala ostania miesiaczke to od tej daty liczy sie 40 tygodni czyli termin bylby na 28 wrzesnien i teraz urodzila w 38 tyodniu i 6 dniu wiec 8 dni wczesniej czyli 20 wrzesnia wiec wszystko sie zgadza