Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooonaaaaaaaaaaaaaaaaaa

wspolne mieszkanie

Polecane posty

Mam pewien problem. Otoz pol roku temu poznalam faceta i od 3 miesiecy oficjalnie jestesmy razem. Niedawno postanowilismy ze razem zamieszkamy i... no wlasnie tu zaczynaja sie schody. Na przeszkodzie stoja moi rodzice ktorzy usiluja na sile mi wmowic ze mieszkanie razem bez slubu jest wielce nieprzyzwoite i nie na miejscu i ze co powiedza inni.. Ja sie tym staram nie przejmowac ale oni nie daja mi spokoju mam juz tego dosc. Tym bardziej ze ojciec ma problemy z sercem ( jest po zawale) i nie chcialabym go zbytnio denerwowac. Wiem ze to idiotyczna sytuacja, przeciez dzis to juz chyba normalne ze mieszka sie razem przed slubem. Moje pytanie brzmi - jak to zrobic zeby rodzice nie musieli sie denerowwac? Dodam ze ja mam 23 lata moj partner 26.

rodzice maja racje - to jest ogromnie nieprzyzwoite;-) bo stwarza przyjazne warunki do uprawiania nieskrepowanego seksu;-)

Tylko ze oni sa strasznie wierzacy i u nich dopiero slub by to zalatwil. Poza tym my nie chcemy sie jeszcze zenic czy nawet zareczac, chcemy sie dobrze poznac i byc razem prawie caly czas co umozliwia wspolne zamieszkanie. Nie przejmowalabym sie tym tak gdyby nie choroba ojca.

przeciez i tak ich oszukujesz - bo z tego co piszesz wynika ze i tak nie zyjesz wedlug ich zasad - to co Ci za roznica, nie kumam ;-)

Gość uhhh
wydaje mi się,ze szybko zdecydowaliście sie na ten krok i pewnie to przeraża Twoich rodziców... Ja zamieszkałam z chłopakiem w wieku 20 lat, ale rok bylismy juz ze sobą.... i nasi rodzice spokojnie to przyjeli

Nie mozna miec ciaska i zjesc ciastko... I tak w tej sytuacji nie zadowolisz obu stron. Rodzice sa wazni, i nalezy im okazywac szacunek, ale tez nie mozna im pozwolic na ingerencje w kazdy aspekt swojego zycia. Ja bym wyraznie zaznaczyla, ze nie oczekuje od nich aprobaty jedynie akceptacje faktu ze chcecie ze soba zamieszkac.

Gość weź się stukij, przed trzydzis
Co więcej stanowi również prawie stuprocentową gwarancję na to, że facet nigdy się nie oświadczy. Więc jak już tam sobie wolisz.

kant, a co to ma do rzeczy ile sie jest ze soba? zwiazek nie oznacza ze 2+2=4... kazdy jest inny...

tak chce, bo bardzo go kocham. Nie jest taki jak reszta tych ktorych do tej pory poznalam. To facet o ktorego wreszcie moge sie starac, ktorego moge choc troche zdobywac, niekladzie mi sie na tacy w stylu "bede z toba do konca jestes dla mnie wszystkim". nienawidze u facetow calkowitego oddania nudy i przewidywalnosci. uwielbiam faceta zdobywac gonic "kroliczka". Poprstu wiem ze to ten na ktorego dlugo czekalam;)

i tak trzymac;-) wspolne mieszkanie niekiedy oddala decyzje o slubie......glownie w przypadku tych panow kt i tak nie mieli na to ochoty ale "ulegali presji otoczenia;-) np w kwestii mieszkania z w lasnego doswiadczenia wiem - ze jak facet chce sie oswiadczyc to zrobi to bez wzgledu czy widuje Cie raz na 2 tyg. czy codziennie rano w lazience;-))

Gość 999888888888888880000000000
noto zajebistych masz tych rodzicow;p mamusia pewnie katechetka a ojciec organista w kosciele;/ A te poglady ze "seks jest kara za rozwiazlosc" oraz ze "kobieta czerpiaca przyjemnosc z seksu bedzie sie smazyc w piekle" powszechne u takich ludzi tez wyznaja? A moze do moherow naleza i maja do konca zlasowane mozgi?