Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhhhhhjhjhjh

usunelam dziecko dla kariery

Polecane posty

"Świat jest okrutny. Matka może popełniać aborcję kiedy chcę bez zgody ojca, a gdy matce zachce się dziecka, to ojciec musi płacić. Hipokryzja" a tu sie zgodze - swiat jest nie tylko okrutny ale i niesprawiedliwy;( a prawo dyskryminuje mezczyzn w kwestii rodzicielstwa, odnosze sie tu do prawa polskiego glownie;( a aborcja - zawsze jest taka sama czy to w przypadku 16-latki czy 30-letniej karierowiczki.

"Ale postęp chociaż w jednym pomógł panom, mogą wiedzieć, czy wychowują swoje czy nieswoje dzieci. Ale i tak 10-20% dzieci to owoce romansów pań" nawet zakladajac ze te dane sa prawdziwe - to co z nich ma wynikac i nie rozumiem po co zostaly przytoczone??

Gość Załamany Wszystkim
Oczywiście. Mężczyzna, który zapomina, że ma dzieci, też powienien zostać nie mieć więcej dzieci. Jeśli naturalnie nie ma z czego płacić bądź pracuje bardzooo daleko i dziecka nie może widywać, to sądzę, że takiemu gagatkowi można darować sterylizację. Ale kobieta ma wybór, może oddać takie dziecko w szpitalu, może się go wyrzec i wrócić do normalnego życia. A jeśli aborcja ma być legalna, taka pani powinna zostać odznaczona i w szpitalu powinna być wzmianka o tym. Żeby przyszły parnter wiedział, z kim ma do czynienia. Ten temat mnie intryguje, ponieważ nie rozumiem dwóch rzeczy. 1. Jak można wpaść przy wyborze pigułek, prezerwatyw, kalendarzyków itd. 2. Jak można podnieść rękę na swoje dziecko, na człowieka, które nikomu nic nie zrobiło?

Gość 4454543534
nawet zakladajac ze te dane sa prawdziwe - to co z nich ma wynikac i nie rozumiem po co zostaly przytoczone?? taki wspolczynnik maja dzieci "sprawdzane" na testach genetycznych - tyle ze nie jest miarodajny, dla wszystkich bo wiadomo ze jak ktos robi te testy to ma powod.

Gość Załamany Wszystkim
Z tego powodu, jakie prawo polskie jest wobec ojców. Ojciec może zarabiać 10 razy od matki, rozpad małżeństwa może być nie z jego winy czy nie mieć żadnych nałogów w przeciwieństwie do matki, to matka prawie zawsze zachowuje dziecko (podobno jak kobieta jest sędzią), kiedy sypie się rodzina, chociaż prawo chyba mówi wyraźnie - kto daje lepsze warunki tam trafia dziecko. A co najśmieszniejsze, statystycznie więcej panów jest przeciwko aborcji.

Gość Załamany Wszystkim
Czytałem, że to jest wynik szacowany na ogól liczby urodzeń.

Gość 4454543534
Załamany Wszystkim - jestes albo taki mlody, albo glupi... Prezerwatywy pekaja - mi zdarzylo sie tez osobiscie raz to zobaczyc. Pigulki zawodza - jest tu topik ma pareset wpisow osob co braly i zaszly. Sa osoby co ich nie stac na zadna antykoncepcje , itp.

"Oczywiście. Mężczyzna, który zapomina, że ma dzieci, też powienien zostać nie mieć więcej dzieci. Jeśli naturalnie nie ma z czego płacić bądź pracuje bardzooo daleko i dziecka nie może widywać, to sądzę, że takiemu gagatkowi można darować sterylizację" hahahahahah;-) jakiez to typowo cwaniacko-szowinistyczne myslenie - nie moze widywac dziecka - dla chcacego nic trudnego;-) to samo dotyczy kwestii finansowej "ma wybór, może oddać takie dziecko w szpitalu, może się go wyrzec i wrócić do normalnego życia" - jak sadze nie rodziles;-) wiec moze nie wiesz ze zycie kobiety po porodzie nigdy juz nie jest takie samo jak przed porodem a wiec i normalnosc (o ile cos takiego istnieje) sie zmienia ""A jeśli aborcja ma być legalna, taka pani powinna zostać odznaczona i w szpitalu powinna być wzmianka o tym. Żeby przyszły parnter wiedział, z kim ma do czynienia" hahaha;-) moze wypalmy jej szkarlatna litere na czole - to juz wystepowalo w historii - zeby "przyszly partner" sie nie przemeczal i fatygowac do dokumentacji szpitalnej nie musial. Poza tym nikt nie zabrania mezczyznom szczegolowego przesledzenia zyciorysu partnerki seksualnej - a ze tego nie robia - no coz ich ryzyko;-) dobra opcja jest tylko seks z dziewica - wieksza zreguly pewnosc ze takowa nie rodzila;-) "1. Jak można wpaść przy wyborze pigułek, prezerwatyw, kalendarzyków itd." przyznam ze ta kwestia i dla mnie jest niezrozumila "2. Jak można podnieść rękę na swoje dziecko, na człowieka, które nikomu nic nie zrobiło?" nie na dziecko a na plod i nie podniesc reke a rozlozyc nogi jesli juz;-)

Gość Załamany Wszystkim
I z tego powodu wolno zabijać niewinną istotę (niektórzy nie chcą nazywać jej człowiekiem)? Bo gumka pękła czy pigułki nie działają? Bo szkoda pieniędzy na ginekologa?

Gość 4454543534
Czytałem, że to jest wynik szacowany na ogól liczby urodzeń wg mnie to absolutnie niemozliwe.... przeciez oficjalnie 20%osob sie zdradza. Tym sposobem z kazdej zdrady musialoby rodzic sie dziecko

natomiast zgodze sie ze polskie prawo lamie czasem karygodnie prawa ojcow - ta kwestia mnie nie samowicie doluje to fakt;/

bo to nie jest czlowiek - jeno plod i na dodatek zagniezdzony w czyjejs macicy - to mnie wicej tak jakby ktos rosil sobie prawo do rozporzadzania Twoim penisem - pod grozba uprawomocnionej kary

Gość 4454543534
I z tego powodu wolno zabijać niewinną istotę (niektórzy nie chcą nazywać jej człowiekiem)? Bo gumka pękła czy pigułki nie działają? Bo szkoda pieniędzy na ginekologa? z tego powodu te dzieci sa poczete. dlaczego w oogole nie przejmujesz sie zwierzetami? One czuja zupelnie ten sam bol - tzn, w zasadzie duzo wiekszy, kiedy sa zarzynane, bo zabija sie nie tylko plody, a dojrzaly org. ma wyksztalcony uklad nerwowy... Zwierzeta tez sa niewinne... Co do aborcji - skoro kryterium ustania zycia ludzkiego jest koniec pracy mozgu, logiiczne jest - ze poczatkiem zycia jest poczatek pracy mozgu - czylli 12 tydzien. Zakaz abotcji - calkowity - to przegiecie na bazie religijnych bzdur, ktorych kazdy nie musi wyznawac.

Gość Załamany Wszystkim
A jest jakieś wyjście? Nie wiem, ostrzejsze prawo i już. Zresztą ... jak panie mają możliwość ucieczki do UK na aborcję, to dlaczego panowie uciekać nie mogą? A życie kobiety po dokonaniu aborcji się nie zmienia? Normalna rzecz, zabiłam swoje prawie dziecko, nic się nie stało. Jest pełno przypadków kobiet, które cierpią na różne choroby psychiczne z powodu zamordowania dziecka. I podobno większość mówi "gdybym mogła cofnąć czas, nigdy nie zrobiłabym tego" Jak facet ma się dowiedzieć, że kobieta popełniła aborcję x lat temu? Czemu twoja matka nie popełniła aborcji, skoro byłaś tylko płodem? Rozłożenie nóg ... mogła pomyśleć nieco wcześniej, jak je rozkładała.

Gość Załamany Wszystkim
Oczywiście, całkowity zakaz to ciemniogród. Wiadomo, że są gwałty czy choroby. Zwierzęta ... no cóż, przyroda jest okrutna i ktoś musi mieć gorzej. Formalnie zwierzaki mają być zabijane w nieświadomości, ale jak jest tak wiemy. Prawo polskie moim zdaniem jest bardzo dobre - nie ma rodzenia na siłę i nie ma aborcji z powodu głupoty.

Gość 4454543534
Czemu twoja matka nie popełniła aborcji, skoro byłaś tylko płodem? Rozłożenie nóg ... mogła pomyśleć nieco wcześniej, jak je rozkładała. naprawde mnie takie gadanie nie rajcuje. CZemu nie ma usunela? Bo miala warunki i bylam planowama.... i naaprawde, jakby mnie nawet usunela, zycie na tej planecie toczyloby sie dalej - tak mysle. Nie wiem czy wiesz, ale prawie kazda kobieta z swym zyciu parokrotnie wydala plod na samym poczatku ciazy z roznych przyczyn - wiekszosc o tym nie wie. Organizm robi to w naturalny sposob jak jest nieprzygotowany. Podobnie, bardzo duzo ciaz jest na poczatku blixniaczam i jeden plod wchania drugiego. I co - jesli ja tez cos takiego zrobilam, to jestem potworem bo zabilam brata/siostre? przestancie traktowac zlepki komorek w tak nawiedzony sposob...

Gość Załamany Wszystkim
Jeśli dla ciebie to normalne, to OK - nie wnikam. Jeśli trzymamy się zaś darwinizmu i tym podobnych, skoro mówisz o wchłanianiach i tym podobnych, to oddajmy to co przyrodzie i niech ona decyduje, a nie człowiek.

Gość 4454543534
Zwierzęta ... no cóż, przyroda jest okrutna i ktoś musi mieć gorzej. Formalnie zwierzaki mają być zabijane w nieświadomości, ale jak jest tak wiemy. no my jestesmy elementem tej przyrody... dlaczego ktos musi miec gorzej? To hipokryzja co piszesz. W tybecie chroni sie nawet dzdzowwnice -- jak kopia to uwazaja zeby zadnej nie zabic.

Gość Załamany Wszystkim
Nie w Tybecie tylko buddyści (jedyna religia w którą mógłbym wierzyć). Jest coś takiego jak ewolucja, która dokonuje selekcji. Dlaczego myśliwi ścigają zwierzynę? Bo tępy człowiek wybił drapieżników i teraz nie komu ganiać po lasach zająców i saren, likdwidować najsłabsze osobniki. Jeśli celem aborcji ma być eugenika, czyli usuwanie osobników, które w przyszłości będą baaaardzo słabe i baaaaardzo chore - spoko rozumiem. Ale przecież przyszła matka może mie w brzuchu Matkę Teresę czy Józefa Piłsudskiego (większa szansa zawsze jest na kogoś dobrego, Hitlery rzadki się trafiają), i mają trafić do kibla za przeproszeniem?

Gość 4454543534
To ja ci moge napisac tak: czesciej na antykoncepcje nie stac ludzi ubogich i nieudolnych. Wlasnie czesto osoby z narginesu wpadaja. Gdyby mogly miec aborcje, takie osoby nie rozmanzalyby sie na potege. Bo z reguly to margines sie mnozy, a ci wyksztalceni i bogaci - na odwrot. Nas ewolucja tez dotyczy, a to co dzieje sie obecnie to antyewolucja.

"A jest jakieś wyjście? Nie wiem, ostrzejsze prawo i już. Zresztą ... jak panie mają możliwość ucieczki do UK na aborcję, to dlaczego panowie uciekać nie mogą?" wprowadzcmy zakaz opuszczania granic Polski dla kobiet ciezarnych zatem;-) nie pomyslales pewnie o sytuacji w kt kobiety zachodza w ciaze z obcokrajowcami "A życie kobiety po dokonaniu aborcji się nie zmienia?" Po dokonaniu wczesnej aborcji tez sie zmienia tak samo jak po meczacym okresie, czym innym jest natomiast stan 9-miesieczny zakonczony porodem. Widze ze niewiele wiesz o fizjologii kobiety;-) sporo nauku jeszcze przed Toba;-) "Jak facet ma się dowiedzieć, że kobieta popełniła aborcję x lat temu?" najlpeiej jak poczeka z seksem do slubu a za zone wezmie sobie dziewice;-) to dosc proste ;-) skoro szczera rozmowa go nie satysfakcjonuje i mam manie przesladowcza;-) "Czemu twoja matka nie popełniła aborcji, skoro byłaś tylko płodem?' hahhahha;-) ale mnie ubawiles - sadzisz ze Ci odpowiem na to pytanie?;-) przeciez to pytanie do mojej Mamy a nie do mnie;-)) zakldam ze chciala miec dziecko - takie przypadki tez sie zdarzaja;-) R"ozłożenie nóg ... mogła pomyśleć nieco wcześniej, jak je rozkładała" ja mialam na mysli rozkladanie nog do zabiegu aborcji bo w ten sposob sie jego dokonuje (nie mylic z przyjemnym rozkladaniem nog do wyuzdanego seksu;-)

"Zwierzęta ... no cóż, przyroda jest okrutna i ktoś musi mieć gorzej" jasne - ktos musi miec gorzej, raz zwierztea raz kobiety;-)) co za wysoce zintelektualizowany tok myslenia;-) "Prawo polskie moim zdaniem jest bardzo dobre - nie ma rodzenia na siłę i nie ma aborcji z powodu głupoty" ciesze sie ze choc Ciebie prawo polskie satysfakcjonuje - korzystaj zatem z niego w pelni;-) polskie prawo zezwala rowniez na wyjazdy do innych krajow, w tym rowniez w celu aborcji

"Jeśli trzymamy się zaś darwinizmu i tym podobnych, skoro mówisz o wchłanianiach i tym podobnych, to oddajmy to co przyrodzie i niech ona decyduje, a nie człowiek" albo powierzmy wszystko w rece bozi ;-)) whatever you like - Ty bedziesz postepowac zgodnie z prawem przyrody, a ja np. zgodnie ze zdrowym rozsadkiem ;-)

"Jeśli celem aborcji ma być eugenika, czyli usuwanie osobników, które w przyszłości będą baaaardzo słabe i baaaaardzo chore " celem aborcji ma byc wygoda jednostki i jest to decyzja rozpatrywana zazwyczaj z pkt widzenia jednostki a nie teorii ewolucji - wiec nie chodzi o eliminacje osobnikow tylko o swiadome kreowanie wlasnego rodzicielstwa

Idiotka (btw - fajny nick;-) "Nieplajowane,czy nie to jednak od chwilii zaplodnienia jest niewinne dziecko!! Dla mnie matke powinny potraktowac tak samo jak i to skrzywdzone dziecko!" no widzisz tylko co swiat obchodzi opinia Twoja czyli jednostki?;-) sadze, ze nic;-) " Wg mnie taka osoba nie jest czlowiekiem, kobietą. I jesli ty nie masz wyrzutów sumienia za swoj czyn tzn ze masz nierowno pod sufitem i jestes zwyczają morderczynią" morderczynia....plodu;-) "mordujemy" tez zcasem wlasne paznokcie - bo tez je usuwamy, ze o wlosach nie wspomne;-) "Nie mogę pojąć,jak można byc taką bezduszną egoistką... " no nie mozesz pojac - zdarza sie - nie kazdy wszystko ogarnia;-) ale spoko sa gorsze traumy;-) "Trzebabyło nie dawać du.py komuś kogo nie kochałaś..." hahahahahah;-)) amasz jakis problem z zaproszeniem cyt. "dawaniem dupy" - nie kazdy seks wiaze z miloscia i checia prokreacji, calkiem spora osob z uciecha fizyczna gdzie przypadkowe zaplodnienie jest tylko skutkiem ubocznym calej sytuacji - dlatego dochodzi pozniej do jego usuwania. Moze Cie wreszcie troche oswiecilam;-) Mam nadzieje,że nie raz a msz jakiszapłaczesz i bedziesz cierpiala za ten okrutny czyn... ! Co za ku*wa!!!!!!

"Jak dla mnie ta suka nie istnieje" Ty za to az emanujesz spokojem wewnetrznym i zrownowazeniem;-)

Gość L.H.O.O.Q
ROR ale Ty pieprzysz. Masz tak kiepskie argumenty, że aż się Ciebie czytać nie chce - wiem, teraz pewnie napiszesz "to nie czytaj".. ale czytałam, bo myślałam, że może w którymś momencie zmądrzejesz (niestety, tak się nie stało) i wiesz co? przestań do jasnej cholery nazywać ŻYCIE płodem, to samo usłyszeli moi rodzice od księdza, gdy chcieli pochować moją siostrę, która urodziła się martwa w 8 mc. mówił "to nie dziecko, to płód" to ja się pytam, kto i jakim prawem ma decydować jak nazywać ŻYCIE (i kiedy je przerwać?) Ty nazywasz ŻYCIE płodem, ja nazywam je dzieckiem. Ty nazwyasz to aborcją, ja nazwyam to morderstwem. jak się chciało seksu i dziwnym trafem zapominało się o zabezpieczeniu, to trzeba myśleć o konsekwencjach, a nie wybierać najprostrzą drogę. i całkowicie (!) popieram Załamanego Wszystkim, matki które dokonały aborcji powinno się sterylizować. kończe i żegnam.

Gość Dziewczyna z Warszawy
zabilas dziecko :( i jedyne co ciedreczy to to czy moze ci wytoczyc sprawe?

Gość Załamany Wszystkim
Najczęściej wpadka wynika z tego, że kobieta i facet popisują się nieziemską nieodpowiedzialnością, bo nie umieją się zabezpieczyć. Albo nie tyle co nie umieją, tylko bądź są tak napaleni i zapominają, albo wchodzi alkohol, albo nastolatka przeczytała w Bravo Girls że za pierwszym razem się nie zachodzi. Dlaczego z tego powodu ktoś chce zabić dziecko. Większość niechcianych ciąż wynika z tych podanych powodów, bo olbrzymia większość osób zabezpieczających się takiego problemu nie ma. Świat jest spierdolony, dowód na nieistnienie Boga. Jakaś nieodpowiedzialna kretynka co bzyka się i nie potrafi się zabezpieczyć zachodzi w ciążę, a niektóre małżeństwa całymi latami się starają, wiele płacą i dalej nie mogą mieć dziecka.

Gość Dziewczyna z Warszawy
Swiat jest s...dolony, bo ludzie go takim robią, nie plątałabym w to Boga... szkoda ze przed zabiciem dziecka, nikt nie pomysli chociazby o skutkach tego... niechce cie straszyc... ale sa praktycznie nie uniknione...