Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biaggio

jak wybielic zeby? + proteza

Polecane posty

Gość biaggio
też pamiętam jak kazali przyniesc sztoteczki do szkoly i czyscilismy czyms zęby ale u mnie w szkole wogóle dentystka nie oglądała zebow,olewała to

Gość 4454543534
tak to jesli np mialam prochnice i calowalam sie z moim chlopakiem to co zarazil sie prochnica??? hahaha wiekszej glupoty dawno nie slyszalam no prochnica , droga panienko, jest zarazliwa. ja meza zarazilam w ten sposob...I nie pieprze.... Ide stad, bo nie lubie chamstwa - z glupota zawsze idzie w parze swoja droga....

Gość biaggio
ja też sie bałam bo miałam w przychodni dentystkę taką mała grubą jędzę łapska jej smierdziały papierosami i nie uzywała rękawiczek wiedźma.....w dodatku darła ryja niemiłosiernie na mnie ufffffff jak ja jej nie cierpialam cisła mi tyle waty do ust aż rzygać mi się chcialo

:)) taka, tak próchnca jest zakaźnba jak każda infekcja. Brak dziur nie oznacza ,że nie ma sie infeckji. I na tym p;olega leczenie. Co innego zaleczanie i do następnego razu :)) Poza tym protezy sa różne i ich koszt też. Proteza szkieletowa wymaga leczenia przygotowawczego. Taka proteza z metalu wycisk i jest NIE jest protezą szkieletową w sensie działania. Druga sprawa koszt : dobre zęby jakie ustawia sie w protezie kosztuja sporo np najlepsze to zęby Myerson , materiał akryl klasy high impact, i oczywiście precyzja i czas leczenia. Tanio lyb na NFZ można zapomnieć ,że będzie dobrza :)) co do wpisu aktorzy mają sztuczne zęby - bzdura . Większość osób reprezentatywnych ma własne bardzo zadbane zęby. Najlepsze są własne . Oczywiście najwiecej zależy o dbałości. Żadna proteza , implant nie odda idealnie własnego zęba jedynie w pewnym stopniu go zastąpi na pewein czas. W stomatologii nie ma nic wiecznego . Druga sprawa nie ma gwarancji na zdrowie.

Gość uśkaaa_86
Próchnica zakaźna? :P Pierwsze słyszę! Oczywiście, że jak nie ma dziur nie oznacza, że nie ma się infekcji... ale jest to infekcja spowodowana bakteriami, które rozwijają się w naszej własnej jamie ustnej... Próbowałam wiele metod wybielania zębów. Nie polecam podejmować się tego samodzielnie, bo można nabawić się nadwrażliwości czy zniszczyć szkliwo... Ja cierpię na nadwrażliwość, pogorszyło się po paskach wybielających... Niby w ogóle nie powinnam wykonywać zabiegów wybielania, ale musiałam! :P Mam bzika na tym punkcie. Ale wybrałam mniejsze zło, decydując się na nową łagodniejszą metodę - kosmetyczne wybielanie zębów. Wykonywałam zabieg w salonie no+vello w krk. Ząbki duuużo bielsze niż po paskach czy pastach. Rozjaśnione o 4 tony. Żadnego dyskomfortu podczas czy po zabiegu... Cena 299zł za oba łuki także przystępnie bardzo :)

Gość Iza

Jeśli chodzi o wybielanie i protezy to polecam zgłosić się do Pracowni Pięknego Uśmiechu w Borowie. Świetnie potrafią doradzić i naprawdę znają się na rzeczy! Z mojej twarzy nie znika uśmiech dzięki nim.