Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Germaine Geer

potrzebuje porady prawnika

Polecane posty

otoz sprawa jest skomplikowana, dla zainteresowanego moge temat rozwinac, natomiast wszytsko sprowadza sie do pytania czy po zlamnaiu warunkow umowy(uczestnictwa w kursie jezykowym) organizatorzy moga wytoczc mi sprawe znajac jedynie moj e imie nazwisko i adres zamieszkania lacznie z zameldowaniem. dodam ze jestem zagranica, kurs mial sie odbyc tutaj. jedyne dane jakie posiadaja to jak wspomnialam dane osobowe imie, nazwisko, adres z zameldowaniem. warunki umow byly takie ze po wyslaniu do nich formularza rej. gdzie okreslilam jednie poziom zaawansowania jezkowego oraz podalam wspomniane dane osobowe oficjalnie zgadzam sie na platnosc za kurs, pod warunkiem ze kurs sie odbedzie-co nie bylo pewne. moglam odwolac uczestnictwo na 2 tyg przed rozpoczeciem kuru ale nie wiedzialam ze sie zaczal poniewaz nie dostalam powiadominia o tum ze kurs sie odbedzie...nie wiem czy wyrazam sie jasno...

Gość 4454543534
znajac zycie to watpie zeby ci cos wytoczyli. ale nie rozumiem co maja do tego twoje dane osobowe, przeciez ilosc danych osobowwych nie jest kryterium wytaczania procesu lub nie. nawet nie trzeba ustalac kim jestes bo wszystko maja... Jesli nie chodzilas na ten kurs, to chyba jest jakis przepis zabraniajacy pobierania oplaty za niewykonane uslugi, ale nie wiem czy ma tu zastosowanie w tym konkretnym przypadku. A jak chcesz byc pewna, spytaj na www.forumprawne.org