Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co te danonki

Czemu mamy tak chętnie i często podają dzieciom Danonki?

Polecane posty

Gość po co te danonki

Mamy w necie często podają przykładowe posiłki swoich dzieci i w większości przypadków w tym menu są Danonki. Wasze dzieci naprawdę aż tak to uwielbiają? Zszokowała mnie moja koleżanka która daje dziecku 3 danonki dziennie, bo jej dziecko jest niejadkiem i ma problemy z wmuszeniem mu czegokolwiek, a pediatra powiedział, że jak dziecko nie chce jeść nowości, to ma mu dawać to, co lubi. Tyle, że to dziecko lubi tylko danonki. Po co podajecie to małym dzieciom? Nie dość, że danonki nie mają żadnych wartości odżywczychk, za co pełno cukru, to jeszce dodatkow producent trąbi, aby podawać je od 3 roku życia. Nie możecie zastąpić Danonków jogurtem naturalnym z owocami?

Gość jihokjhytrfe
Moje dziecko woli Monte Max :) Ma 4 lata

Gość ja nie daje wcale
Za drogie, za małe, wcale się nie sprawdzają. Kupuję jogobellę. U mnie idzie do 10 kubków jogurtu dziennie więc bym nie wyrobiła na danonki.

wplyw reklamy? ze wszystkim tak jest-sloiczki,tabletki na odchudzanie,szampony.. wszystko co sie pojawi i przedstawia szczesliwa rodzinke badz szczupla laske w lsniacych wlosach to mamy MUSZA TO MIEC:):)

Gość ja nie daje wcale
a fajne są te bakusie w saszetce taka nowość. Na spacery się sprawdzają bo się dziecko nie ubrudzi z uszami :)

jogurt naturalny z owocami jest wstrętny. sama to jem tylko w ostatecznosci, jak już nei mam nic normalnego pod ręką, choc i tak wole wtedy zjesc osobno jogurt, a osobno owoce. nie zamierzam tym katowac mojego dziecka, chyba że sie okaże że lubi i ze mu smakuje, to moze... żeby nie było - Danonki tez mi nie smakują. na szczęscie jest tego tyle na rynku ze mozna wybrać coś innego bez problemu.

Gość jak moje dziecko
mialo 7 mies i nie chcialo za duzo jesc to pediatra mi polecala dawac danonki-ale ja nigdy ich nie dawalam, kupuje 4 jogurty za ok 10 zl no bobovity czy nestle specjalnie zrobione dla takich brzdacow.

Gość ja nie daje wcale
jogurt z owocami jest pyszny. Jak jeszcze dodasz trochę płatków musli i miodu to jest przepyszne jedzenie. Ja takie uwielbiam, dzieciaki też lubią. A danonki sa syfne. Danio lubię, ale danonków nie trawię ble.

Gość dfrerr
jak 10 jogurtow mozna jesc ???dziennie zwykly jogurt naturalny do tego np. truskawki troche cukru i pycha jest przeciez abo banan,brzoskwinia wy chyba pomyslow nie macie

Gość czy Wy też czujecie w produkta
Danona, a w danonkach to już szczególnie, taki paskudny posmak proszku, takie coś tępe zostaje na jezyku, nie wiem jak to nazwac, ble dla mnie to syf wolę sto razy bardziej kupić jogurt grecki i dodać do neigo dżemik od babci

Gość ja nie daje wcale
w domu idzie dziennie 10 jogurtów. Mam dwoje dzieci zjadają po 2 kubki na raz, czasem 3 a jedzą 2 razy dziennie na 2 śniadanie i na podwieczorek albo kolacje razem z owocami. No i ja też zjadam bom w ciąży to się staram zdrowo odżywiać i 10 kubków dziennie znika.

Pierwszy raz danonka podałam dziecku w 8 miesiącu życia. Do 2 lat dostawałam raz-max dwa razy w tygodniu (jeden kubeczek!) Teraz ma 5 lat i są takie momenty że zje 2 kubeczki dziennie,a czasami są takie momenty że nie kupuje tych danonków przez 2-3 miesiące. Czemu je kupowałam? Bo mojemu dziecku smakowały/smakują -ot,cała filozofia. Nie kupowałam pod wpływem reklamy czy też dlatego że inne dzieci je jedzą. I tak naprawdę NIGDY nie zrozumie topiów na temat danonków czy jedzenia ze słoiczka :D :D:D Tak naprawdę by było w 100 % takie zdrowe to bym musiała zamieszkać w buszu,uprawiać tam ogródek ,założyć hodowle świnek,kur itd a potem robić masło i inne cuda byle tylko zdrowiej :D Nie oszukujmy się ale "chemia"jest wszędzie ;)

Gość ja nie daje wcale
pisząc jogurt z owocami miałam właśnie na myśli jogurt naturalny plus owoce pokrojone w kosteczkę. Taka sałatka owocowa mniam pycha, aż mi się zachciało :D Ja narobiłam musu malinowego i dodaje małym do naturalnego jogurtu a oni się cieszą ze mają jak danon fantazja :D Mogą sobie mieszać.

Moje córki nie przepadają za jogurtem naturalnym z owocami, a próbowałam różnych kombinacji, z płatkami, z cukrem, z miodem, z musem, z dżemem i wciąż smak nie ten:-P A zmuszać i przekonywać na siłę nie będę, bo starsza chodzi do przedszkola i tam nikt się nie bawi w jogurty naturalne z truskawkami, tylko dzieci dostają gotowe jogurty:-D A Danonków nie kupuję z oszczędności, bo nie dość, że małe, to jeszcze drogie. Częściej pozwalam na Monte, bo moje dzieci za tym przepadają, a i Danio serek homogenizowany.

Producenci na laboratoria i reklamę wydają majątek więc nie ma co się dziwić że robią wszystko żeby smak tej chemii trafiał jak najlepiej w podniebienia dzieci. Niestety od wyboru dobrej żywności są rodzice i tu pojawia się problem skoro sami rodzice nie wiedzą co jest naprawdę zdrowe i dobre. Wszystkie gotowe tak zwane "deserki" to produkty mocno przetworzone z dużą ilością cukru i tłuszczu i mogą służyć co najmniej jako rzadki dodatek smakowy a nie żeby dzieciak zajadał się tylko i wyłącznie monte czy danonkami a wybrzydzał smakiem tego co naturane. Żyjemy w czasach gotowych produktów a co za tym idzie gorszych odżywczo i sami decydujemy o tym co jemy.

Gość ee tam żadna mi nowowść
ja nie podaję i raczej się nie zapowiada ;)

Gość mama z De
Drodzy Rodzice jesli danonki by były naprawde tak malo wratosciowe to nie bylyby polecane przez pediatrow ,moja corcia lubi te male jogurciki i wiem ze zje caly bo opakowania sa specjalnie przystosowane do malych dzieci

Gość awertyu
mojo ma 3 lata i jogurtów nie jada. Nie lubi ich nawet.Dziecku do 3 roku zycia nie powinno podawać się jogurtów , danonków itp. Czasami zastanawia mnie dlaczego kobiety są tak głupie i jak w reklamie jakiś aktorzyna za pieniądze powie im że " to" jest dobre dlka jego dziecka to mamusia pyk pyk pyk do sklepu zasuwa i kupuje. Można dawać dziecki takie rzeczy, ale dajac coś co nie jest wskazana trzeba mieć tego świadomośc, to tak samo jak z lizakami. Dzieci nie powinny jesc a jedzą, ale rodzic zdaje sobie sprawe , że to nie jest zbyd drowe,,,,,,,,,,,, a sorry chyba że to jest nimm 2 to wtedy to same witaminy... to ostatnie było napisane z ironią...

Gość uuupupuppu
Nie podawac jogurtów ??? bzdura !!!!!! Jogurt naturalny jest idealny dla małych dzieci. Dodajesz świeze owoce i masz super zdrową i smaczną przekąske !

Gość awertyu
"Drodzy Rodzice jesli danonki by były naprawde tak malo wratosciowe to nie bylyby polecane przez pediatrow ,moja corcia lubi te male jogurciki i wiem ze zje caly bo opakowania sa specjalnie przystosowane do malych dzieci" ....a to typowy przykład odmóżdżenia...

Gość awertyu
nie chce mi się pisac tutaj jak czytam takie idiotyzmy, że jogurt to najlepsze co można dac dziecku. Kobiety zamiast seriale w telewizji oglądac to dokształcajcie sie z żywienia.

Mieszkam w Austrii i tu niezależna firma zrobiła badania danonków które okazały się nie dość że za tłuste to przebiałczone. I kto tu mówi że polecają je pediatrzy? Pediatrzy zawsze będą coś zalecać bo będą przekonani że skoro firma danone przetestowała jakość danonków i potwierdza własnym imieniem o ich jakośći to już wszystko:) są jednak inne placówki które mają na celu zbadanie faktycznej jakości tych produktów , jednak reklama przez ten czas zrobi już swoje a że nie są trujące i spełniają podstawowe wymagania procedery więc są dopuszczone do użytku jak wszystko .

Gość uuupupuppu
Naturalnym jogurtom mówimy TAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKK Danonkom NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gość bukaa
Dla mnie pytanie nie dlaczego dają jogurty jako takie, ale dlaczego akurat danonki. W końcu jest dużo lepszych i tańszych jogurtów jak chociazby jogobella czy bakoma. No, ale danonki reklamują w TV, więc na pewno są "lepsiejsze" od innych :D Mój syn uparcie za każdym razem też chce danonki w sklepie, a jak się w końcu załamywałam po jego obietnicy, że tym razem na pewno zje, to danonki po upływie terminu ważności lądowały w koszu, bo mu nie smakowały. Ale reklama dzwignią handlu.

Gość mama z De
Awertyu moze sama jestes odmożdżona wogle co to za opinia doroslej kobiety...moze udaj sie po porade do swojego pediatry co podawac dziecku co za ciemna masa Polska....dobrze ze moje dzieci nie beda sie wychowywac w tym ciemnogrodzie

Gość awertyu
mama z De a jak inaczej pisac o kobiecie która wciska dziecku danonki i pieje nad ich cudownością. A co do ciemnej masy to "Pani oświecona" dokształc się to może na zdrowie twojemu dziecku wyjdzie. http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1194

Gość moje roczne dziecko
wcina ok 200 g jogurtu naturalnego dziennie. Pierwszy raz sprobowala jogurtu jak miala 7 miesiecy. Podaje jej na deser, po obiedzie i ew na podwieczorek. Je naturalny, bez dodatku owocow czy cukru. Jak widzi kubeczek jogurtu ot az piszczy. Smaku danonkow nie zna. Od czasu do czsu podaje jej budyn czekoladowy lub monte. Ale ja unikam cukru. Dziecku tez nie dosladzam ani nie dosalam jedzenia. Uwazam, ze w komponowaniu diety zasada im mniej skladnikow w danej potrawie tym lepiej. dziekco uczy sie jak smakuja poszczegolne warzywa, mieso, owoce.

Gość gość
To ze danonki sa za tluste to akurat plus. Polecam dietę Kwasniewskiego