Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poczatkujaca gosposia Kasia

Pomysły na dobre zupy

Polecane posty

Gość Dwudziestolatka... prawie
Jejku, jak to dobrze, że nie wszystkie matki takie sieroty wychowują ... wyjdzie taka z domu i koniec. Zagubiony w akcji 3.

autorko, ja niedawno miałam ten sam problem, bo mieszkam z chłopakiem, praca studia a każdy chce zjesc cos ciepłego. Np. ja kupuje mięso mielone, dodaje przypraw, jajko itp. i formuje kotlety i kazdy morze osobno. Jak chcesz zjesc to wrzucasz na mocno rozgrzany olej i do tego ziemniaczki czy kasza i obiad jest. Albo zapiekanka, spaghetti- tak jak wczesniej juz ktos pisał. Sosy różne, beą na dwa dni, np. pieczarkowy.

Gość gość
ja zawsze jak nie mam pomyslu to wybieram sie do www.salon-kulinarny.pl bo tam w menu zawsze maja zupy!! :D i mozna cos pysznego zjesc

Gość gość
Pomysły na smaczne zupy możesz znaleźć też tutaj http://panipanidomu.pl ja często korzystam z tych przepisów i przyznam, że spełniają moje oczekiwania.

Gość faliraka
tak całkowicie gotowe to może nie, ale sama często używam gotowej bazy bulionowej do zup, czy sosów. krakus ma takie fajne akuratne buteleczki. no niestety, żeby zrobić dobry biulon to trzeba miec kilka godzin, żeby na wolnym ogniu sobie dochodził. mi czasu często i gęsto brakuje a tak wychodzi przynajmniej i zdrowo i sprytnie :P

Gość vianno
mi te buliony bardziej pasują, bo przynajmniej nie zawierają tych wszystkich wzmacniaczy smaku, konserwantów i zagęstników w przeciwieństwie do kostek czy gotowych poprawiaczy smaku

Gość gość
Ja jak zaczęłąm kupować te buliony krakusa to w ogóle nie używam wegety ani żadnych kostek. Zupy wychodzą pyszne bez tych chemicznych wzmacniaczy smaku

Gość gość
Jedyne buliony nie zawierające chemii. Ja też sobie je cenię Krakusa tym bardzie, że szybko można zrobić na nich smaczny i zdrowy obiad.

Gość gość
A koncentrat grzybowa już wypróbowałaś? Ja jestem zaskoczona smakiem zupy grzybowej zrobionej na nim, normalnie czuć że to prawdziwa zupa na suszonych podgrzybkach.

Gość gość
Na pewno grzybowa jest taka dobrą zupką i szczerze polecam pomyslec nad taka jaka ja robię na koncentracie grzybowa Krakus. Bedzie Wam smakowac.

Gość urustka
ja się nauczyłam gotowac zupy na studiach, chciałam jak najwięcej zaoszczędzić a zupa jest sycąca i spokojnie moze zastąpić łówne danie, zamiast gotować gar bulionu to kupuję sobie koncentraty bulionu z krakusa potem troche warzyw i zupa gotowa, do tego wrucam makaron albo kaszę, jakies mięcho i można sie najeść tanim kosztem.

Gość gitkaa
to fakt jeśli chodzi o ułatwienie sobie pracy w kuchni to gotowy bulion krakusa to bardzo fajne rozwiązanie bo na jego bazie można szybko przygotować danie główne.