Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość architektka77

śmierć 18 tu osób - wczoraj

Polecane posty

Gość architektka77

zanim będziecie wieszać psy na głupocie tych nieszczęsnych ludzi to Wam powiem : mieszkamy w wawie - tu jest łatwo - praca , kaska itd. ale mąż pochodzi właśnie z okolic Opoczna słuchajcie, jeśli dniówka za jabłka to 80 złotych, jakby miał dychę oddać za porządny transport to zostaje mu mniej. a okazji tam do pracy jest bardzo mało. Balcerowicz pozamykał vel sprywatyzował wszystkie okoliczne zakłady które kiedyś wspaniale prosperowały, co ściągnęło w tamte strony rzesze ludzi. co im teraz zostało?? liczą każdy grosz!! własna firma? jasne wielu ja tam założyło, ale odległość od rynku zbytu i niemożność przeniesienia się w lepsze rejony ucina skrzydła. W zeszłym roku w tym samym powiecie z którego byli tamci nieszczęśnicy powiesiło się!! odebrało sobie życie kilku młodych mężczyzn , przez założenie działalnośći popadli w długi których nie mogli spłacić a w domu rodzina coś jeść muszą więc kolejne kredyty!!! a teraz przed wyborami słyszę że juz na miejsce wypadku jadą jeden opierdzielacz z drugim niech teraz przywrócą te zakłady które wyprzedali za grosze, to nikt nie będzie musiał oszczędzać na własnym bezpieczeństwie i ginąć za 10 złotych :((

Gość ale ty pitolisz
i nikt nie chce z tobą gadać :P poczytaj główny topik , może coś zrozumiesz

Gość stefer
tez słyszałem o tej sprawie, przykre może nasi politycy zamiast "kiełbasy " zaczną dawać nam pracę???

Gość kruptakta
Tak właśnie teraz chcą ten kryzys załagodzić to kogo pozbawiają ulg? oczywiście nas tych, którzy i tak nie mają. Ale sobie chamy nic nie obetną, a im te kilka stówek mniej by różnicy nie zrobiło. Oni tak rządzili, że popadliśmy w długi niech teraz oni nas ratują, ale też swoim kosztem, a nie tylko biednych ludzi, którzy i tak mają ciężko. Na jabłka to ja sama jeździłam w wakacje. Z radzic przez Drzewicę jak sobie pomyślę, że to i mnie mogło spotkać:( lub kogoś z moich bliskich, bo jeździliśmy grupą. I też właziliśmy do busa po więcej osób, ale tej wypadek mógł się przecież wydarzyć i jakby bus jechał pusty jak i pełny.. tylko szkoda, że zginęło tak wielu ludzi chociaż nawet i kierowcy samego byłoby szkoda. Wiec nie wazne ile osób jechało. Stało się. Wina przeciez nie jest przez tych ludzi, ktorzy tam wsiedli. No tylko gdyby nie wsiesli to by zyli. Ehh okrutne. Mam rodzine w tych rejonach jak mowilam sama jeździlam na jablka, ale i moja rodzina nadal jeździ na szczęście swoim samochodem i nie mieli szasny nawet znaleźć sie w tym ferelnym busie. ehh

Gość architektka77
Kruptakta, z tego co z opowiadań rodziny męża pamiętam to w Radzicach też był zakład chyba przetworów ,dżemów czy cóś ,bo u teściówki nakrętki takie widuję......i oczywiście tego zakładu też już nie ma. :(

"niech teraz przywrócą te zakłady które wyprzedali za grosze, to nikt nie będzie musiał oszczędzać na własnym bezpieczeństwie i ginąć za 10 złotych " Wiesz co? Pierdol się! Nikt nie będzie dopłacał ze swoich podatków na nierentowne zakłady! Rozumiesz zasady gospodarki rynkowej? Jakby te zakłady tak świetnie prosperowały jak piszesz to by dziś istniały, skoro nie istnieją to znaczy że świetnie nie prosperowały, no chyba że zdaniem nierobów którzy a to se spirytusem na zakładzie pohandlowali, a to se co wynieśli, itd... "Balcerowicz pozamykał vel sprywatyzował wszystkie okoliczne zakłady które kiedyś wspaniale prosperowały" Jakby nie ten zły Balcerowicz to byś dziś miała gospodarkę jak na Białorusi albo na Ukrainie. Ale oczywiście ty jako Warszawianka lepiej znasz się na ekonomii od pana profesora Balcerowicza. "własna firma? jasne wielu ja tam założyło, ale odległość od rynku zbytu i niemożność przeniesienia się w lepsze rejony ucina skrzydła." Odległość od rynku... wiesz co? U mnie we wsi facet założył fabrykę... po towar przyjeżdżają nawet z Warszawy, a zaręczam cię że blisko do Warszawy nie jest. Jak się chce to i odległość nie straszna. A do Łodzi czy Warszawy nie jest daleko z okolic Opoczna. Ale polski nierób jak ma dupę ruszyć poza swój powiat to już jakby do Ameryki mu kazali jechać. "W zeszłym roku w tym samym powiecie z którego byli tamci nieszczęśnicy powiesiło się!! odebrało sobie życie kilku młodych mężczyzn , przez założenie działalnośći popadli w długi których nie mogli spłacić a w domu rodzina coś jeść muszą więc kolejne kredyty!!!" Znaczy się powiesili się żeby rodzina miała z nich mięso i żeby nie musiała brać kredytów na jego zakup? "niech teraz przywrócą te zakłady które wyprzedali za grosze, to nikt nie będzie musiał oszczędzać na własnym bezpieczeństwie i ginąć za 10 złotych " Fajnie, ale ty będziesz dopłacać do ich utrzymania.

Gość jesteście nienormalmi
hahaha dobre: "Balcerowicz pozamykał vel sprywatyzował wszystkie okoliczne zakłady które kiedyś wspaniale prosperowały,". A najlepsze wtych zakłądach co spaniale prosperowały było to, że mozna było je bezkarnie okradać i robić wałki na prawo i lewo :D A Balcerowicz zły bo likwidował coś co przynosiło tylko straty (poza tymi co kradli).

Gość bardzo dobra wypowiedz
powyżej Tylko czy te prostaczki, które mieszaja pojęcia niebezpiecznej jazdy we mgle z biedą i bezrobociem cokolwiek z Twoich wywodów zrozumieją?

Gość bardzo dobra wypowiedz
no i Wałęsa każdemu obiecał 100 milionów a ich nie dał :P

Gość architektka77
jak bardzo trzeba być nieczułym żeby przyklaskiwać drapieżnemu kapitalizmowi.... no to faktycznie wsadźmy te 70% społeczeństwa niezaradnego życiowo w takie busy i ich pozabijajmy , bo oni moim zdaniem nie są w stanie zawiadywać firmą jak znajomy ze wsi pana "ten ostatni niedziel"