Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrzydliwyŻrłok:0

cały dzień jem!

Polecane posty

Od jakiegoś czasu jem, całymi dniami. Nie mam 3 godzin przerwy między posiłkami. Zaczynam od 8.30 kiedy jestem w pracy. Dziś już zjadłam prawie całe opakowanie wafli ryżowych i 3 jabłka i duży sok Kubusia Co prawda, nie są jakieś duże rzeczy, fast foody etc ale dla żołądka przecież nie jest dobre. Musi być pauza, a ja nie potrafie. Wczoraj w te 8 ha zjadłam 2 bułki, jabłko i jeszcze obiad o 21 ... :/ I tak stale miele tą gębą. Dobrze by było nie żreć tyle, ale jak sobie nie wezmę to i tak wyjdę i sobie coś kupię. Mam 167 55kg, przy takim trybie (zero ruchu) niebawem będę mieć 1 przed tymi cyferkami... Jakieś pomysły?

Gość a9k2h73d
To znaczy, że jesteś w ciąży !

Nie, nie jestem napewno w ciąży.

Gość ooooo-o
to musisz zacząć jeść coś konkretniejszego, bo z tego co widzę nic Cię z tych produktów nie nasyci na dłużej. więcej białka na śniadanie, to będziesz długo nasycona.

Gość i3k4n8
więcej czasu pośpwięcaj seksowi

tak, tylko ja jem dla jedzenia nawet jak nie jestem głodna :/

Gość szufflada
Zjedz konkretne śniadanie w domu - chleb razowy z wędlina, jajko, banana, do tego jakis owoc bardziej soczysty, ciepła herbata, a przed wyjsciem umyj zęby. Takie jedzenie cie chwile potrzyma, bo wafle ryzowe i jakies tam soczki sytosci raczej nie dają

Gość ooooo-o
musisz się chyba czymś stresować - ja tak w takie dni właśnie mam. zrób sobie jutro na śniadanie sałatkę z ugotowanej soczewicy, fety, jajek na twardo i szczypiorku. zjedz kanapkę lub dwie. czasami takie podgryzanie jest też efektem odwodnienia- wtedy organizm zaczyna szukać wody w posiłkach. przeanalizuj, czy dostatecznie nawadniasz organizm. albo- jest Ci po prostu zimno - spróbuj zamiast jeść robić sobie ciepłe napoje. najlepiej połącz te wszystkie rady ;)

Zęby myje po każdej kawie, wypijam ich 4. Ale to jest dobry pomysł, po waflach zębów nie myje, a tak będzie mi szkoda zębów żeby zjeść ;) Poeksperymentuje. Coś jeszcze?

Bardzo dużo wypijam herbaty zielonej, zimno mi i dlatego. Ale mam za mało stresu:) ja jak się stresuje nic nie jem. Śniadania nie zdążę zjeść w domu, nie mam czasu na to. Kupiłam sobie sałatke w słoiku na takie podjadanie,ale mnie na wymioty ciągnie jak widzę ta paprykę podstarzałą. Są takie plastikowe pojemniki, może w tym nosic sałaktę

Gość ooooo-o
no to wszystko już jasne - nie jesz śniadań. nie ładnie ;) jak nie zjesz czegoś porządnego to cały dzień będziesz bezsensownie podjadać. spróbuj z sałatką- niesamowicie sycąca. ogólnie mięcho, jajka, twarogi, rośliny strączkowe nasycają na długo, nie podnoszą poziomu glukozy gwałtownie, więc nie myślisz cały dzień o jedzeniu

dziękuje ooo :) ja to bym prosiła o jakieś przepisy (stronę choćby nawet) z sałatkami. Ale nie jakaś wyrafinowana, z krwetkami. Po prostu, moga być oliwki, tofu (to mam w sklepie obok siebie ;))

I jeszcze ja mam fobie jeśli chodzi o zdrowie. Bo mięso zanieczyszcza organizm podobno. Wiem, że zbyt treściwie się nie odżywiam, ale wole niedobór niż nadmiar składników.

Gość ooooo-o
ja podam Ci przepis na sycące sałatki, bo takie z samych warzyw nie spełniają akurat tej roli, mogą być dodatkiem do mięcha na obiad. ja mięcha nie jadam, dlatego też do ziemniaków czy ryżu zawsze chcę dorzucić coś, co mnie podobnie nasyci jak mięcho. 1. szklanka ugotowanej i osączonej czerwonej soczewicy ser feta 2 jajka ugotowane na twardo szczypiorek albo pęczek dymki no i co tam lubisz - ja np. daję oliwy i przyprawy: sól, zioła 2. 10dag soi - ja ostatnio znalazłam taką w puszce puszka czerwonej fasoli puszka groszku posiekany szczypiorek i pietruszka 3. 10dag soi świeży ogórek 3 pomidory papryka cebulka szczypiorek jabłko majonez kiełki w ogóle to kombinuj: jak robisz sałatkę warzywną to dodaj np. fetę, albo jajo albo fasolkę - do sałatek nie potrzeba szczególnie przepisów. a jak jadasz mięso, to rób sałatki z kurczakiem, tylko, że ja przepisów nie znam, ale w necie znajdziesz ;) jak nie masz czasu to chociaż do kanapek jajo ugotuj na śniadanie, albo parówkę ;)

Gość ooooo-o
o już napisałaś, ze mięsa nie jadasz. a ryby? np. taki tuńczyk w kawałkach w oleju w puszce - mniam! świetny na śniadanie- ja jadam codziennie ;)

dzięki :) jadam czasem, ale sporadycznie. Pójdę na zakupy, jakieś orzechy dawno nie jadłam. Po tuńczyku mi nie dobrze, zreszta po każdej rybie źle się czuje. Nie wiem czemu.

Gość SZdxfcghjk
jak siedze caly dzien w domu to tez ciagle cos jem-nie zebym byla glodna tylko z nudow chyba, ciagle mam ochote mielic geba. przytyc nie przytyje bo od zawsze mam niedowage ale tez m isie wydaje ze to nie zdrowe, organizm nie ma odpoczynku tylko ciagle musi trawic. na noc tez sie obzeram:(