Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubie liptona

Kobiety są głupsze od większości mężczyzn - moje przemyślenia

Polecane posty

Gość Lubie liptona

zaraz zacznie sie ryk ,ze jest inaczej... nie jest.. mozecie prowadzic firmy ,banki ,korporacje i calkiem to dobrze wychodzi... macie wiedze ,ale to nie rowna sie wiedzy zyciowej i ogolnemu rozumowaniu , czytalem cos - moze to glupie , pamietnik jakiejs transwestytki ... po kilku tygodniach od brania testosteronu jej wizja swiata stala sie bardziej klarowna, przestala dzialac impulsywnie pod wplywem emocji ...zaczela postepowac rozwaznie , myslala nad tym co robi !!! to jest najwiekszy problem kobiet - nadmierna emocjonalnosc... dziękuje.

Gość Lubie liptona
nie macie nic do powiedzenia?

Gość hymka
zgadzam sie. Faceci nie podchodza emocjonalnie bo poprostu nie posiadaja uczuc :) Badania wykazały ze 7 z 10 mezczyzn to psychopacji :) Wiec masz racje. Kobiety sa głupsze bo psychopacji maja przewaznie bardzo wysokie IQ.

Ja sie nie zgadzam z Toba, ale nie podnosze krzyku i nie uwazam tez ze kobiety sa madrzejsze;-) po prostu plec nie ma nic do rzeczy jesli chodzi o nabywanie wiedzy a juz tym bardziej doswiadczenie zyciowe. Natomiast kobiety sa bardziej emocjonalne - zwykle, w codziennym zyciu, przysparza im to problemow zwlaszcza w kontakcie z mezczyznami (nie chodzi mi o partnerow) Nadmienie ze impulsywnosc dobrze wplywa i daje rade w skrajnych warunkach, a Twoja generalizacja wydaje mi sie.....niestosowna. Aczkolwiek fascynuje mnie rzeczowosc NIEKTORYCH mezczyzn;-)

aha , mezczyzn tez gubi gen rywalizacji - chyba bardziej rozwiniety (oczywiscie ugolniam- niektore kobiety tez bardzo zaciekle rywalizuja) - przez to rodzi sie frustracja szybciej natomiast testosteron odpowiada tez za pobudzenie - zaczep mezczyzne agresywnie w barze (bedac rozniez mezczyzna) a zobaczysz ze zamiast chlodnej kalkulacji pt czy "pokonam przeciwnika" pojawi sie zwykla agresja i chec odwetu ;-)

Gość ror robi loda mamie

Gość krejzi
co za świania z Ciebei moj drogi :P od razu GŁUPSZE! fakt, faceci moze maja wieksze predyspozycje do uprawiania pewnych zawodow itd,a le to nie znaczy ze kobiety są GŁUPSZE! równie dobrze mogłabym stwierdzić, że faceci sa głupsi bo nie rozumieja wiekszosci aluzji, trzeba do nich mowic prosto i najleoeij zdaniami w formie równowaznikow, inaczej ciezko z komunikacja. o.

Gość Lipton to Rybak z bagien
Chce zamącić hehe :)

Gość a ja się zgadzam z nim i tyle
Kobiety są głupsze, naiwniejsze i mniej logiczne , co powoduje niepotrzebne problemy i frustracje w życiu. Kropka.

Gość Lubie liptona
ale pije herbate z biedronki ... bo tanio 😭

Gość takie tam duperele
Kobiety są po prostu inne niż faceci, a nie głupsze. Tak to natura urządziła :)

co za nietolerancja dla odminnosci , a tym odmiennosc plci, przebija z postu powyzej;-)) offerma - pozwole Ci wielbic siebie, i milo mi ze wydaje Ci sie seksowna;-) skoro takie skojarzenia budze

Gość hymka
nie.... kobiety sa głupie i naiwne. Zajebiscie naiwne. Wierza w cos co nie istnieje a wiekszosc mezczyzn to wykorzystuje. Tak.... jestesmy tepe jak cholera.

nie - nie wszystkie kobiety sa naiwne i czasem tez kobiety wykorzystuja mezczyzn - kazdy kij ma dwa konce:-)

Gość czyli najmadrzejsz sa babcie
bo po menopauzie jest wworganizmie wiecej hormony meskiego

Gość żałosne podróbki kobiety
jesteście tępe jak jednotrazówka po miesiącu golenia

Gość hymka
Baby sa głupie i nie wazne jak bedziecie sie wypierac to nie zmieni to faktu ze jestescie głupie. A dlaczego? Bo umiecie kochac czego faceci nie potrafia :)

Gość powiem wam prawde dzieci
owszem babcie sa madre... nie na darmo strzelaja zyciowymi madrasciami :)

Gość gdzie ta większośc mężczyzn
no gdzie? bo jakoś w swoim dłuuugim życiu nie spotkałam zbyt wielu mądrych mężczyzn, ogólnie raczej większość mężczyzn jest ...hm...jakby to powiedzieć..."niekoniecznie mądra i inteligentna"....jak to mówi ciocia Krecia...."jakiś ten męski ród taki niedorobiony i mało kompatybilny"......niestety (...zresztą popatrz na osoby publiczne rodzaju męskiego...wręcz żenada...) ale nie chcę uogólniać (tak jak ty to robisz)............bo jednak znam kilku mężczyzn stojących trochę wyżej niż męska przeciętna masa. tacy którzy trochę dorównują kobietom (a to trudna sztuka....). A emocjonalność jest zaletą a nie wadą, bo wzbogaca człowieczeństwo, i osoba emocjonalna też potrafi podejmować racjonalne i rozsądne decyzje kierując się logiką i rozumem .......dotyczy to kobiet w większości a nie tylko mężczyzn.

Gość kobiety są tepe
tak same z siebie i do tego śmiesznie naiwne, Polska to zacofanie i zabobon, ale w innych krajach kobiety nie są aż tak zacofane i ograniczone jak w Polsce, więc nie generalizujcie że wszędzie tak jest :O w Norwegii kobiety są bardzo inteligentne, niezależne w Polsce 70% nie ma zupełnie żadnych zainteresowań poza TV, modą, domem, dziećmi, gotowaniem. Taka prawda

Gość gość
A to prawda, oto nasz katolicki kraj i tego skutki. Kościół od dawien dawna wyżej stawia mężczyznę niż kobietę, mężczyzna ma rządzić, a kobieta ma byc mu poddana. Zresztą już od małego rodzice wychowują podobnie swoje dzieci - syn ma być aktywny, odważny, liznąć to i tamto, a córka jest przyuczana do przyszłej obsługi męża i dzieci. Ma ładnie wyglądać, być miła, spokojna, ułożona, posłuszna. Facetom od małego więcej wolno.

Gość gość
Może się nie zgodzicie ale moim zdaniem kościół tylko ogłupia ludzi.A facetom po prostu brak empatii.

Gość gość
hehe filozof z autora za dychę :D

Gość gość
Z tą emocjonalnością to masz rację autorze, ale co my mamy na to poradzić?

Gość gość
A co wspólnego ze sobą ma głupota i emocjonalność???? Mam dwójkę małych dzieci (14 i 2 miesiące). Posiadam wiedzę życiowa i ogólne rozumowanie też wychodzi mi całkiem dobrze. Liczę każdy grosz i kombinuję jak przetrwać od 10 do 10. Myślę rozważnie, w innym wypadku już dawno przestałabym dawać sobie radę ze wszystkim.