Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmbbbbbb

co dajecie do jedzenia roczniakowi

Polecane posty

Gość mmmmbbbbbb

prosze o plan zywieniowy waszych rocznych dzieciaczkow, pozdrawiam

na śniadanie i kolację kaszkę. na drugie śniadanie zwykle serek homogenizowany i chleb z masłem lub jogurt + owoc. na obiad gęsta zupa lub drugie (to co my tylko wersja light). na podwieczorek zwykle owoc lub np kanapka z pomidorem. W międzyczasie podjada biszkopty, chrupki kukurydziane, pije owocową herbatę.

ja dawlam corce wszystko to my jemy tylko mniej przyprawione (no poza przypadkami jak wlazila ojcu do talkerza i wyjadala curry:-P ). Mleko krowie i modyfikowane. Teraz cora ma 16 miesiecy i je wszystko juz przyprawione tak jak my jemy (jak ma ochote bo generalnie jest niejadkiem od pewnego czasu ale jak ja najdzie to wyjada jak leci). Aczkolwiek unikam czekolady i sokow. Kaszki przestala jest w 8 miesiacu zycia.

moja ma 11 miesięcy( waży 8,4 kg i przybiera 50-60 dag na miesiąc) i tak wypija 3razy dziennie po 230ml mleka modyfikowanego czasem zagęszczam kaszą manną albo płatkami owsianymi w ilości 20g na dobę, zjada 1 słoiczek owoców lub zwykłe owoce głownie jabłko w ilości do 150g, obiad to 100g warzyw np. z mrożonek hortexu do tego ok 20-25g ugotowanego mięsa, poza tym co drugi dzień żółtko

Gość dlaczego unikasz czekolady?
czkolada jest zdrowa. Ja podaje na podwieczorek kostek lub dwie gorzekiej lub mlecznej czekolady plus jakis owoc czy jogurt. SMaku innych slodyczy niz czekolada nie zna.

moj maly je tak ma 14 miesiecy ale juz od dawna tak samo 7.00 dwie kanapki np z serem, chuda wedlina,ogorkiem,pomidorem lub dzemem 11.00 obiad pierwsze danie albo zupa nasza 250 ml a jak niema to sloiczek 260 gr 15.00 obiad drugie danie albo ziemniaki pulpety i jakis sos ,albo z ryba ziemniaki itp albo sloiczek 260 gr 18.00 owoce swieze banany,jablka,gruszki,brzoskiwnie tu akurat sie sezon skonczyl ale uwielbia mandarynki pomarancze ogolnie wszystkie owoce albo jakis jogurt z owocami 20.00 sinlac 250 ml albo manna na mleku krowim ok 250 ml w miedzyczasie dostaje niecodziennie bo fanem chrupkow kukurydzianych nie jest ale czasami mu sie zachce,albo jakies biszkopty wafle ryzowe, czasami raz na tydzien kostke czekolady gorzkiej ewentualnie w niedziele kawalek ciasta ale nie kupnego tylko sama ja albo mama piecze to wtedy do tego wypija ok 200 ml dziennie wode z sokiem malinowym czasami wiecej

mój ma co prawda prawie 1,5 roku, ale już od dłuższego je tak samo. rano - mleko 210 na 2 śniadanie - kanapki/parówki/jajecznica/jogurt/ obiad - zupa lub drugie (je w większości to co my) podwieczorek - owoc/jogurt/kisiel/budyń kolacja - mleko 210 nie podjada nic między posiłkami, pije do woli. Mając rok ważył ponad 11 kg