Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta ze stolicy

Czy dobrze postąpiłam do córki

Polecane posty

Gość kobieta ze stolicy

Chciałam spytać o poradę. Moja córka 26 lat, ma jednego faceta od dłuższego czasu. Od kilku miesięcy przystawiał się do niej inny , którego spotkała i ona o dziwo zaczynała gdzieś skręcać w jego stronę ewidentnie. Chłopak jest od niej starszy i pewnie chodzi mu tylko o jedno. Przekonywałam ją , że nic do niego nie czuje, że to tylko zauroczenie i że ma myśleć poważnie o życiu i być z obecnym z którym już jest. Dla mnie on jest dla niej lepszą partią. Ustawiony, zapewni jej pewne życie. Ma dużą rodzinę. W końcu powiedziałam córce, że kategorycznie ma zerwać z tamtym i myśleć już tylko o tym. Niech wreszcie za niego wyjdzie i będzie spokój wreszcie. Czy dobrze zrobiłam, bo córka po tej rozmowie się popłakała i uciekła do swojego pokoju ? Ja naprawdę uważam, że tamten chłopak nie jest dla niej.

Gość niemampseudonimubleh
Nie nie nie... To ona ma zdecydowac, za kogo wyjdzie, z kim się zwiąże, z kim się będzie spotykac. To brzmi, jak moja mama... Ona też mi tak radziła, a dziś jestem już 3 i pół roku po rozwodzie... Pani może jej tylko radzic, ale nie narzucac swojej woli. Człowiek niestety uczy się na swoich błędach. Córka też.

Gość Nosz to poszalałaś
Kobieto ze Stolicy zachowuj sie tak jak na twój nick przystało a nie jak Kobita z PGR-u Jesli chcesz miec dobre i trwale kontakty z własnym dzieckiem, nie mąć i nie nakazaj zakazow jak i nakazow w tych sprawach, bo jak nie to obudzisz sie kiedys sdamotna w domu stracow, i wlasnie tam cie twoja wlasna pociecha odwiezie, bo bedzie miała dośc terroru z twojej strony

Gość kobieta ze stolicy
Hmm... Ale ja już ją przekonałam trochę na siłę razem z mężem, aby z tamtym chłopakiem starszym od siebie zerwała, a wyszła za tego i już ustaliłyśmy datę ślubu.

Gość kirisan
to musi być prowokacja bo nie ma ludzi aż tak ciemnych. powiedz że to prowokacja. proszę.

dokładnie kirisan...

Gość kobieta ze stolicy
Naprawdę sądzę, że powinna się już wreszcie ustabilizować z tym co jest. Są w jednym wieku. Rozumieją się. Pasują do siebie. Ma z nim przyszłość i przekonałam ją aby się starała o niego dlatego. Tamten chłopak jest z rozbitej rodziny. Jest starszy od niej. Znają się krócej. Nie ma własnego mieszkania choć słyszałam od córki , że się stara o nie. Wydaje się mniej poważny od jej obecnego. Mniej ułożony. Poprawny. Zbyt szalony i mimo starszego wieku za bardzo wesoły. Nie zawsze ubiera się w garnitury i standardowy strój przystający mężczyźnie w jego wieku, tylko czasem w bojówki jakieś biało szare. Nie wiem co mojej córce się w nim podoba i w takim jego ubieraniu. Podejrzewałam i sprawdziło się, że spotykała się z nim bez mojej zgody po cichu, po tym jak powiedziałam jej z mężem, że ma się z nim nie spotykać. Mówiła, że będzie w pracy czy na mieście, a była np. z tym nowym chłopakiem, który za nią ganiał, w parku i jak się dowiedziałam od znajomej całowali się na ławce i przytulali do siebie. Moim zdaniem w tym wieku mając już kogoś z kim jest zaręczona nie powinna myśleć o innych już tylko wyjść za obecnego. On jest dla niej odpowiedniejszy.

Gość kobieta ze stolicy
Jakiś czas temu córka bez mojej wiedzy zaczęła go zapraszać do domu i przesiadywać z nim zamknięta w pokoju swoim pokoju do północy prawie. Miałam z nią poważną rozmowę i kazałam jej to przerwać. Moim zdaniem jest z dorosła już na takie zabawy. Ma jednego który moim zdaniem jest właściwy dla niej więc powinna się spotykać tylko z nim i w końcu za niego wyjść.

Gość kobieta ze stolicy
Kocham swoją córkę i chcę aby miała w życiu jak najlepiej. Ona nie ma jeszcze zbyt wiele pojęcia o życiu więc wspieranie jej i tłumaczenie pewnych rzeczy pomoże jej zrozumieć życie i spoważnieć.

Gość kobieta ze stolicy
No i ona już jest zaręczona z obecnym więc to zobowiązuje ją do ślubu.

a może chodzi o kasę, lepiej przecież wyjśc za bogatego, niż za biednego.. nieważne, że córka będzie nieszczęśliwa...

moze najpierw rozwiaz swoja sprawe zamiast tak sie wypowiadac. Masz smrod w gaciach a taka madrale zgrywasz.

moze madrego powiedziec?Nic.Szkoda na czytnie twoich wypocin rozwodko, co inny acet nawet nie chce wyjasnic dlaczego kopnal Cie w zad.

Gość kobieta ze stolicy
To nie kwestia pieniędzy. Obecny z którym jest zapewni jej stabilne życie na poziomie. Skoro się zaręczyli to niech biorą ślub. Zresztą z tamtym chłopakiem sama porozmawiałam i powiedziałam mu nie wprost ale zasugerowałam, żeby dał mojej córce spokój, bo ona teraz potrzebuje spokoju aby skupić się na obecnym. Powiedziałam mu wprost, że to co ona czuje do niego to tylko bardzo dobra przyjaźń ,a między nią a obecnym jest co innego coś więcej. Powiedziałam mu, że na pewno znajdzie sobie inną fajną dziewczynę bo jest fajnym facetem, a córka naprawdę potrzebuje teraz spokoju.

Kleopatra-sorki ze psuje temat, ale wlasnie obejrzalam sobie twoje fotencje i tak jak nie lubie blondynek musze powiedziec ze jestes mniam:) ale les nie jestem bez obaw:) to tyle w temacie, debatujcie dalej

Gość kobieta ze stolicy
Jednak zaskoczył mnie płacz córki wtedy jak jej powiedziałam, że ma się z tym chłopakiem nie spotykać. Dlatego stąd taka lekka niepewność i moje pytanie tu.

przestan podszywac sie pode mnie .. kimkolwiek jesteś.

Ja uważam, że córka ma prawo sama zdecydowac. To tyle.

Gość kobieta ze stolicy
Mimo wszystko myślę, że w dzisiejszym świecie lepiej jest ułożyć dziecią życie niż pozostawiać im tą decyzję. Wszystko im ustawić , pokierować i niech sobie dobrze żyją. Po co mają się zastanawiać, rozmyślać. Córka z tym obecnym zna się dłużej, jest między nimi dobrze, dogadują się. Wezmą ślub jak chcemy z mężem i będzie miała stabilne życie. Ma dobrą pracę, ma dobre pieniądze, dużą rodzinę i dobrze się bawią. A z tamtym miała by nie pewne życie. Chłopak pochodzi z rozbitej rodziny, nie ma dużo pieniędzy, jest praktycznie sam. Jako matka muszę kierować się zdrowym rozsądkiem. I stwierdziłam, że z obecnym (byłym) córka będzie miała lepsze życie. Z tamtym było by ryzyko moim zdaniem. A córka jest młoda i kieruje się jeszcze trochę uczuciami, a nie rozsądkiem.

slabe to, chociaz jedna rzecz mi sie podoba - "lepiej jest ułożyć dziecią życie" :)

Gość hahahahahahahahahaaaaaaa.
to rowniez jest godne uwagi "Chciałam spytać o poradę.":D

Gość o matko jedyna - kobieto
ze stolicy, nie przynoś wstydu Warszawianom, bo u nas takich analfabetów jak ty już nie ma. Dorosła kobieta, matka dzieciom, czyli już ze czterdzieści kilka lat uczysz się polskiego i walisz takie błędy jakbyś w jakiejś zapadłej wsi na końcu świata mieszkała!!!! WSTYD!!!!

Gość hahahahahahahahhaaaaaaa.
przynoś wstydu Warszawianom," to tez jakis slogan:D

Gość hahahahahahahahhaaaaaaa.
To-Polanka :D

to mi przypomina wątek niejakiej Panny27...ja nie wiem skąd się tacy ludzie jak Pani biorą....masakra