Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIKI-SYL-MON

2-LATEK I OBIADY, JAK JEST U WAS ?

Polecane posty

Gość WIKI-SYL-MON

Moja córka która w grudniu skończy dwa latka, bardzo niechętnie je obiady, a o czymś innym niż zupy nawet nie pomyśli.... Wiem że powinna jesc już normalne obiadki z dwóćh dań, ziemniaczki, mięsko itd ale nie moge jej zmusić Od urodzenia do tej pory je na obiad tylko różnego rodzaju zupy,oczywiście z podrobionym mięskiem w środku ale jednak tylko zupki, jak jest u was.....

Gość mamasamaOli
moja ma 20 mc i zjada miesko normalnie bierze do lapik i wcina az milo popatrzec.

moja też w grudniu skończy 2 lata. zjada wszystko. najukochańszym daniem jest schabowy :D a karmisz ją? czy sama je? jesli ją karmisz to daj jej widelec do łapki, pokrojonego kotleta, kawałek ziemniaka i niech wsuwa. moze to ją zmobilizuje, bo bedzie mogła robic coś SAMA dla mojej to bardzo ważne. ona chce SAMA i już ;) zupy też zjada sama... nie chcecie wiedziec jak wygląda stolik po konsumowaniu przez nią pomidorówki :D ale niech zajda ;) wylewa coraz mniej, w koncu sie nauczy ;)

Gość senna***
nie zmuszaj jej do jedzenie :) sama posmakuje w pewnym momencie i zacznie jesc obiadki :) Zmuszaniem dzicka do jedzenia mozna wiecej szkody zrobic niz pozytku. Przez zmuszanie dziecka w przedszkolu do jedzenia pomidora moja córka do dzis ma obrzydzenie :(