Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnuk___.

Wiecie czym jest MIĘSO?

Polecane posty

Gość Annnnuk___.

www.meat.org są tam filmy... trzy dokładnie. Zdajecie sobie sprawę z tego co jecie, co dajecie do jedzenia waszym dzieciom? zdajecie sobie sprawe ze mieso powoduje raka? zdajecie sobie sprawę, ze zwierzęta hodowlane są karmione antybiotykami, zyją w strasznych warunkach, jedzą paszę dzieki ktorej rosną 2 razy szybciej niz normalnie? zdajecie sobie sprawę ze w chwili smierci wydziela sie im duza dawka adrenaliny i innych hormonów które jecie i które was zatruwają? wiem wiem, rosliny tez są dzis sztuczne. ale to mniejsze zło. NIe chodzi o biede zwierzą, ale chodzi o was, o wasze zdrowie i waszych dzieci. zapraszam do dyskusji.

Gość niebieska skarpetka
no i dobra. Dzisiaj wszystko szkodzi, a mięso lubie jem i będę jeść. koniec. kropka.

Gość Kirrda
Straszne te filmy :O

a ja mięsa nie jem i jestem z siebie bardzo zadowolona :) od kiedy nie jem, to i cerę mam inną i nie mam wzdętego brzucha. nie muszę tego oglądać, sama na to wpadłam, to nie jest trudne. nie muszę też być jakimś radykalnym weganem, jestem jaroszem.

a ja jem mięso, ale nie w jakiś specjalnie dużych ilościach lubię mięso i trudno by mi było z niego zrezygnowac poza tym - na bezmięsne gotowanie trzeba poświęcić więcej czasu, którego ciągle mi brakuje

Gość 123zona
a ja jem mięsko, a najczęściej jak ciocia świniaka ubije kupcie na wsi pół świni, wyjdzie Wam to zdrowiej i o wiele taniej

Gość matacz ,,,...
tyn sie lepiej przyjzyj wodzie

o wiele taniej to nie wyjdzie, bo z żywca za który płacę 5 zł, zostaje mi tyle mięsa i kości, że za kilo wychodzi mi 10 zł, to nie jest taniej niż w sklepie ale zdrowiej to na pewno

tak, ale danie jarskie musisz przyrządzić codziennie, to raz (a mięso mogę jeść 3 dni) po drugie warzywa trzeba mieć swieże też, a nie kupowane raz na tydzień, jak mięso, i mrożone - czyli codziennie trzeba do sklepu zasuwać suma sumarum to zajmuje dużo czasu, więcej niż przy gotowaniu tradycyjnym, z mięsem

Gość annu ch.
ja tez nie jem miesa... odkąd nie jem nie mam zaparć pryszczy i wzdętego brzucha. schudłam 12 kg :P wyniki krwi bardzo dobre. Jem rybke moze 2x na miesiąc, ale krów, świń, i tych przerośniętych smierdzących kurczaków never! :O

Gość A ja wam powiem , że
Wielokrotnie przy jedzeniu schabowego myślałam sobie tak , " jem padlinę ślicznego zwierzaka , które nie wiadomo co w życiu robiło " i to mnie nie zniechęca , my ludzie zwierzęta od zawsze jemy mięso i nie mam zamiaru przestać , bo jakiś zielony ludek wykrzykuje jakieś bzdety . Mięsko jest smaczne .

a wiesz, że warzywa z ogródka a warzywa z warzywniaka to niebo a ziemia? A wiesz, że marchewka z warzywniaka czasami nawet nie leżała nawet koło prawdziwej marchewki? I to można podać dzieciom? Jakby w ten sposób na wszystko patrzyć to nie można jeść, pić, jeździć samochodem, używać telefonu komórkowego i tak dalej bo wszystko szkodzi. Myśle, że nie warto się nad tym zastanawiać bo szkoda życia. Poprostu trzeba się starać czerpać produkty ze znanych i sprawdzonych źródeł i to wszystko

Gość 123zona
Ewa faktycznie masz racje, ja mam odrobinę taniej bo od cioci

Gość annu ch.
No niby warzywa gówniane, ale to mięso to jakas porazka w ogóle. Polecam sokowirówke i soki. Cały syf zostaje w wytłokach i sok jest doskonały. nie to co te gówno z kartonu. A mięso.. moz ei smaczne ale ile to trzeba gotowac, przyprawiac, opiekać by miało smak? mieso to padlina, kazde miecho zaczyna sie od razu rozkładac jak jest martwe... wy tylko myslicie ze to jest swieze a nie jest... po obróbce kilka godzin termicznej, wszystkie wartosci zostają zniszczone, jecie martwe mięsnie bez wartosci... myślcie ludzie to nie boli. aa i kij z tym ze zwierzaki cierpią. Myślcie o sobie. Na raka odbytu, jelit, żołądka ludzie którzy nie jedzą miesa lub bardzo drastycznie je ograniczyli nie chorują.

a to ,że zabija się zwierzęta to takie jest prawo natury .. w dzungli no też zwierzęta na siebie polują i się zabijają

Gość do Monique
człowiek nie jest przystosowany do jedzenia mięsa. jak juz jest wszystkozerny. jelito człowieka nie jest przystosowane do miesa i żołądek tez nie. Nieco biologii proszę:)

Gość do Monique
prawo natury dobre sobie! to czemu sama nie zabijesz zwierzecia? bo cie to brzydzi tak? ktos to zrobi za ciebie. i nie mów o odwiecznym prawie natury no pprosze cie. zadny to argument:P kiedys tez ludzie wyżeralli sobie wszy i srali pod siebie, nie myli dupy i kopulowali z rodzeństwem. prawo natury? :P

ale np kły ma przystosowane do jedzenia mięsa i to o czymś świadczy . tak wlaśnie człowiek jest wszystkożerny i powienien jeść mięso , warzywa , owoce..

Gość 123zona
my jesteśmy takimi samymi zwierzętami jak te z dżungli tylko używamy noża i widelca dodatkowo

jak bym była zmuszona np zyłabym w dzunglii to pewnie zabijałabym zwierzeta ,albo mój mężczyzna ;P człowiek od zawsze jadł mieso i to jest naturalne i już

"Na raka odbytu, jelit, żołądka ludzie którzy nie jedzą miesa lub bardzo drastycznie je ograniczyli nie chorują" "jelito człowieka nie jest przystosowane do miesa i żołądek tez nie" że co??? Ludzie zasięgnijcie troche edukacji proszę was a nie piszecie takie bzdury, bo jeszcze ktoś w to uwierzy. Paranoja poprostu. Od dziś chyba przestanę jeść mięso i będe żyła 200 lat... masakra

Gość do Monique
GDZIE CZŁOWIEK MA KŁY? prawidzie kły są 3-4 razy dłuższe niz siekacze:P zobacz jakie kot ma kły. jakby człowiek miał prawdziwe kły jak twierdzisz to wystawałyby mu na 4 cm biorąc pod uwage długosc jego siekaczy. Twoje argumenty są smieszne:P

sranie pod siebie itd to jest co innego bo bez tego można zdrowo zyć ;) a mięsa żadne warzywa nie zastapią nawet soja nie zastapi w pełni

Gość Annnukk..
Monia monte- tak, ci co jedzą mięso mają wielkie szanse na raka przewodu pokarmowego. poczytaj skoro nie wiesz, chyba ze wygodniej ci nie wiedziec bo tak bezpieczniej... ale to są fakty

nie popadajcie w skrajności człowiek jest wszystkożerny co nie znaczy, że mięso jest mu niezbędne do życia i zdrowia (przykład - weganie, nie wspominając o wegetarianach - od urodzenia) a to, że mięso się rozkłada i śmierdzi... cóz... nie widziałaś nigdy zgniłych owoców i warzyw? a powącgaj zgniłego ziemniaka... zresztą, nie trzeba, cuchnie na całe mieszkanie, jak sie zdarzy w zakupach taki zgnilek i warzywa i mięso moga być zdrowe i niezdrowe trzeba się starać zminimalizować ryzyko jedzenia sydiastego żarcia i tyle ale nie popadać w skrajności oczywiście, ktoś chce - niech nie je mięsa, jego sprawa tylko proszę nie przytaczać nieprawdziwych argumentów za tym, że człowiek nie powinien jeść mięsa i za tym, że musi, bo jedne i drugie są bezsensowne

Gość Do Monique
owszem zastąpi. Dlaczego zatem wegetarianie są zdrowsi i zyją dłuzej? mam na mysli prawdziwą diete wege a nie nalesniki z dżemem.

a ci co nie jedzą mięsa mają wielkie szanse na niedozywienie , anemie , brak podstawowych skladników zawartych tylko w mięsie, nawet udowodniono aukowo ,że wegetarianie wolniej myślą i rosną ( jeśli chodzi o dzieci)