Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z niedoczynnością tarczyc

Do mam, które mają NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY

Polecane posty

mam ważne dla mnie pytanie: otóż w 20 tc wykryto u mnie niedoczynność tarczycy (wynik TSH - 4,63, ft4 - 12,14) i natychmiast zostało wprowadzone leczenie - euthyrox i jod ostatni wynik na dzień przed porodem: TSH 0,552 ft4 1,11 dziś jestem równo 7 tygodni po porodzie i właśnie odebrałam wynik: TSH 0,023 czyli poniżej normy wizytę u swojego endokrynologa mam dopiero w poniedziałek, ale bardzo się martwię i nie wiem co myśleć, bo nie mam pojęcia co to oznacza dodam, że cały czas przyjmuje dawkę euthyroxu ustaloną na miesiąc przed porodem: naprzemiennie 50 i 62,5 czy taki wynik oznacza NADCZYNNOŚĆ??? czy to kwsetia tego, że przyjmuję euthyrox w nieodpowiedniej teraz dla mnie dawce?

Gość byc moze ta twoja
niedoczynnosc byla spowodowana ciaza ,a po porodzie wszystko sie uregulowalo pewnie lekarz kaze ci odstawic leki i kaze ci powtorzyc badania byc moze jestes juz zdrowa musisz jak naszybciej isc do lekarza

aha, nie wiedziałam, czyli możliwe jest, że jestem zdrowa i biorę leki niepotrzebnie czyli fakt, że mam za niskie TSH nie oznacza, że niedoczynność przeszła w nadczynność? czy jest to jednak możliwe?

Gość nie wiem czy jest mozliwe
, ale ciaza czesto powoduje rozne zaburzenia w organizmie np. kobiety w ciazy dostaja cukrzyce ciazowa a po porodzie juz jej nie maja nie wiem czy tak samo moze byc z tarczyca ale skoro po porodzie twoje wyniki sa ponizej normy a bierzesz leki to moze nie potrzebnie je bierzesz dlatego musisc isc do lekarza

czyli to tylko Twoje domysły, szkoda myślałam, że to pewne może wypowie się ktoś znający temat z autopsji?

może jest ktoś kto wie coś więcej?:)

może dzisiaj jest tutaj jakaś mama, która zna się na rzeczy?;)

Gość moja mama miała odwrotnie
tzn. nadczynność po porodzie przerodziła sie w niedoczynność....

U MNIE WYNIK TSH W 3MIESIĄCU CIĄZY BYŁ ZASTRASZAJĄCO WYSOKI, od razu był eutyrox przyjmowałam go ponad rok, teraz juz nie biorę od jakichś 4 miesięcy bo jest nie potrzebny, moja córka ma roczek za 9dni, nie przyjmuję nic, wyniki mam dobre, jestem po biopsji tarczycy bo mam na niej guzki, autorko nie martw się ponieważ w ciązy te wyniki mogą bardzo mylne teraz jak zrobisz wyniki będą bardzo ważne nie strty to ciąża zmienia wszystko.i lekarze często nie biora ich pod uwagę tak ze mną było, i nie pomyliła się moja pani endo teraz czekam na wyniki

dzięki za odpowiedź:) mam nadzieję, że i u mnie leczenie nie będzie już potrzebne:)

Podnoszę temat, bo jestem już po wizycie u lekarza i jestem ciekawa jak wyglądało leczenie u osób, które były w takiej sytuacji jak ja:)

Naprawdę nie ma tutaj żadnej mamy w podobnej sytuacji?:(