Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Kiedy najwcześniej usłyszałyście bicie serduszka dziecka?

Polecane posty

Jutro idę do lekarza, to będzie mój 5 tydzień i 5 dzień ciąży licząc od daty OM, czy mam szansę usłyszeć serduszko? Kiedy Wy usłyszałyście?

Gość thaisse80
ja uslyszalam w 8 tc.

ja usłyszałam 6t+4d. Możliwe, że serduszko już usłyszysz, ale też nie nastawiaj się na to za bardzo, bo maluszek może troszkę wolniej się rozwijać, albo później doszło do zapłodnienia

Gość mama sama w domu...
ja w 7 tyg ciąży

Gość aga_pelaga
7 tc + 2 w 5 tc i 5 dniu byl tylko pecherzyk, owulacje mialam idealnie w 15 dniu cyklu, cykle 29 dni.

lekarz na ostatniej wizycie coś wspominał, że już serduszko powinno być słychać, ale tak właśnie myślę, że jeszcze pewnie za wcześnie będzie

Gość aga_pelaga
na ostatniej wizycie? to co ile chodzisz na wizyty? 5tc moze byc, ale nie musi, takze sie nie stresuj, jak nie bedzie.

Byłam zaraz po pozytywnym teście ciążowym. O dziecko staraliśmy się dwa lata i lekarz baczniej mnie obserwuje. Jeżeli na tej wizycie będzie słychać serduszko i będzie wszystko ok, to kolejna wizyta standardowo za miesiąc będzie.

Gość akrylik
ja w 6 tc, bo wtedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy

Gość aga_pelaga
Ja jak bylam w 5tc i 5 dniu to lekarz mi powiedzial, ze pewnie nic jeszcze nie bedzie widac. byl pecherzyk 15 mm i powiedzial, ze mam sie zrelaksowac i wrocic za 2 tygodnie, po tym okresie byl zarodek 1 cm i serduszko (bylam zestresowana przed wizyta jak nie wiem co...) teraz jestem w 12 tc i w poniedzialek mam nastepne usg. Zycze Ci, zeby bylo wszystko widac, bo oszczedzi ci to stresow, ale nie martw sie jesli jeszcze sie nie ujawni! Powodzenia!!!!

Ciążę już lekarz potwierdził na tamtej wizycie, al była taka maleńka, że aparat od usg nie był w stanie jej zmierzyć :) Jestem dobrej myśli i wierzę, że jest wszystko ok!

Gość aga_pelaga
pewnie, ze jest ok!!!! mysl pozytywnie bo to podstawa!

Gość Walibąk
Równo w 6 tygodniu. Pęcherzyk miał wtedy 2 cm, a fasolka 0,42 mm. Teraz jestem w 7 tygodniu i 2 dniu :)

Gość Walibąk
Ups, nie zmieniłam nicka :classic_cool:

Dzięki pozytywnemu myśleniu zaszłam w ciążę po 2 latach, więc to niewątpliwie działa :) Napiszę jutro po wizycie.

No i słyszałam już serduszko :D Pęcherzyk ciążowy usg oceniło na 5 tydzień i 3 dzień, a maluszka na 6 tydzień i 3 dzień, więc pięknie rośnie! :D