Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z krótkim cyklem

za krótki cykl????

Polecane posty

słuchajcie mam ostatnio problem który mnie martwi...Skrócił mi się mój cykl. Zwykle miałam po 28 dni (co 3 miesiące 26 dni) a tu ostatnie 2 cykle 24 dni a teraz wszystko wskazuje na 22 dni... Nie wiem czy to może być coś nieprawidłowego. Do tego skróceniu uległa 1 faza. Faza poowulacyjna ma bez zmian 13 dni. Ktoś pomoże?

proszę pomóżcie...

Czy ta zmiana długości cyklu może wywołana czymś nieprawidłowym?

oj, to ci tylko lekarz może powiedzieć. cykle, jakie miałaś do tej pory, czyli między 24 a 28 dni są uważane za regularne (też takie miałam, gin powiedział że jest ok), więc to jeszcze nie powód do zmartwienia. a co do faz cyklu - masz monitoring owulacji, że wiesz, kiedy ona jest?

Obserwuje swój cykl już ponad rok i dokładnie wiem kiedy mam owulację. Akurat u mnie daje ona na tyle czytelne znaki że na pewno się nie mylę.

ooo, to ja ci bardzo zazdroszczę! sporo dziewczyn by tak chciało mieć :) a wracając do tematu - faktycznie 24 czy 22 dni jak piszesz to trochę krótki cykl. jeśli trafi ci się taki sporadycznie, to pewnie nie ma powodu do zmartwień (wiadomo, stres, zmęczenie robią swoje), ale jeśli cykle ci się wyraźnie skracają, to może mieć związek z gospodarką hormonalną. prawidłowy cykl miesięczny mieści się niby w przedziale 26-32 dni, ale róże źródła różnie podają. mnie się zdarzały cykle 24-dniowe i wszystko było ok.