Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Towa

Owulacja!!!Pytanie do doswiadczonych kobiet!

Polecane posty

Mam pytanie drogie panie:)Zawsze jak mam owulacje to bardzo pobolewa mnie podbrzusze tak mam juz od lat..Pierwszy raz w zyciu przytrafilo mi sie w tym cyklu ze nie mialam tego bolu,czy to moze byc oznaka cyklu bezowulacyjnego???Staramy sie o dziecko i kazda wiedza na ten temat bardzo jest przydatna:) Dzieki z gory za odpowiedzi.

Gość kobiety.....................
Ja mam wręcz odwrotnie- dopiero po laparoskopii (obłuskanie jajników- Zespół Poli. Jajników) zaczęłam odczuwać, że miałam owulację. Zaszłam w ciążę, urodziłam i teraz dopiero zaczęłam mieć regularne miesiączki i czuję owulację. Zależy to tez od wieku, z tego co wiem, po 30 mogą występować cykle bezowulacyjne i z biegiem czasu coraz częściej.

ja mam zawsze bolesne owulacje brzuch boli jak przy okresie.jak zaszlam w ciaze (jeszcze o niej nie wiedzialam) to mnie brzuch nie bolal

Wczoraj byłam u ginekologa, bo odczuwałam bol owulacyjny a pani dr. Do mnie, że to jest niemożliwe żebym przy antykoncepcji hormonalnej miala owulacje. Ja jednak znam swoje cialo i wiem, ze wtedy w polowie cyklu czułam kłucie w jajniku. Autorko w twoim wieku to mozliwe, ze nie mialas owulacji. Ale to nie musi byc kwestia wieku. Różne czynniki na to wpływają. Zalecam konsultacje z lekarzami. W internecie róźne rzeczy piszą i nie we wszystko trzeba wierzyc. Trzymam kciuki! :)

Wczoraj byłam u ginekologa, bo odczuwałam bol owulacyjny a pani dr. Do mnie, że to jest niemożliwe żebym przy antykoncepcji hormonalnej miala owulacje. Ja jednak znam swoje cialo i wiem, ze wtedy w polowie cyklu czułam kłucie w jajniku. Autorko w twoim wieku to mozliwe, ze nie mialas owulacji. Ale to nie musi byc kwestia wieku. Różne czynniki na to wpływają. Zalecam konsultacje z lekarzami. W internecie róźne rzeczy piszą i nie we wszystko trzeba wierzyc. Trzymam kciuki! :)

Autorka nie pisze nic o swoim wieku, to ja:)

Wybaczcie musialam na kilka chwil odejsc od kompa..Ja mam 33 lata to moze faktycznie zaczynaja sie juz u mnie te cykle bez owulacji..hmm musze pobuszowac i poczytac na ten temat..Manooka gdyby moj brak bolesnej owulki w tym miesiacu oznaczal ciaze to bym byla wniebowzieta:) Ale podchodze do tego z dystansem bo to raxzej zaden objaw;) Dzieki dziewczyny za wasze odp.

Kup testy owulacyjne moze Ci pomoga, kiedy bedziesz miala znowu taki problem?

Gość ()()()()()()()
A miałaś potwierdzona owulację poprzez monitoring?

Gość stara dupa ze mnie
Ja mam prawie 38 latek na karku i ca miesiąc odczuwam bóle owulacyjne

Nie, nie mialam zadnego monitoringu....Robilam testy owulacyjne i zawsze kiedy mialam bol owulacyjny to testy wychodzily pozytywne...W tym miesiacu nie robilam testow bo bylo mi to niepotrzebne skoro systematycznie przechodze owulke.Chodzi mi tylko o to co moze oznaczac taki nagly brak bolu owulacyjnego..dodam ze to mi sie przytrafilo 1 raz i to mnie zaskoczylo ,mam dostac @ 23.10 a tu bolu owulacyjnego nie bylo i dlatego pytam co to moze oznaczac,,slyszalam o cyklach bezowulacyjnych dlatego zapytalam was drogie kobitki czy to moze byc wlasnie taki objaw?