Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lara-84

Czy mam sie wyprowadzic?

Polecane posty

Gość lara-84

Mam dylemat a wiec pracuje od okolo pol roku, fakt mam dobra prace bo zarabiam 4000 zlotych na reke ale mieszkam z rodzicami - co miesiac daje im 2000 zlotych. Nie place wiec juz nic za jedzenie... Chcialam odkladac reszte pieniedzy na wlasny kat badz na wesele - a co miesiac przychodzi ktos z rodzicow prosic mnie znow o kase... Pod koniec miesiace zostaje bez grosza! Mam problem bo sie zastanawiam czy sie wyprowadzic i w zasadzie tyle samo bede placic za mieszkanie a reszte bede mogla odlozyc badz czy zostac i nie krzywdzic rodzicow moim odejsciem - wiem ze moje podejscie jest co nieco dziwaczne ale nie potrafie sobie poradzic z tym problemem sama....

Gość jmmjuj
wyprowadz sie jak najszybciej

Gość jakis tam perfumy
A na co im te pieniądze? Nie pracują?

Gość ddsdsdsdd
a gdzie pracujesz ze tryle zarabiasz?

to niezlych masz rodzicow..niektorzy rodzice robia tak,ze biora kase od dziecka,ale skladaja na koncie,zeby nie poszlo nabzdury i potem oddaja...

Gość wiem,albo nie wiem i co z tego
wyprowadz się , ale bąż świadoma ,że odwrotu nie ma:D pogadaj z rodzicami, tak nie może być , 2000zł to wystarczająca suma i nie powinni prosić o więcej. zbadaj na co wydają twoją kasę może sponsorują braciszka lub siostrzyczkę :D

Gość po co to wszystko
2 tyś dla rodziców? Oni chyba serca nie mają,ja też mieszkam z rodzicami i chłopakiem a moi rodzice ani grosza od nas nie chcą

Gość małp@
Rodzice mają tupet,żeby brać od Ciebie tyle kasy, a potem jeszcze pożyczają. Wyprowadź się jak najszybciej, to toksyczny układ.

Gość lara-84
Rodzice maja problemy finansowe bo swojego czasu pomagali rodzince mojej ktora dzis ma nas w dupie... Wiem ze nie jest im latwo ale chcialabym pozwolic sobie na jakies przyjemnosci a nie moge bo z miesiaca na miesiac nie starsza mi kasy i wstyd sie przyznac ale pozyczyli od mojego chlopaka 3200 zlotych w zeszlym roku... Boze co za kanal!! Pracuje jako tlumacz i nie jestem z Wawy ;)

Gość lara-84
Wiem jednak ze gdy sie wyprowadze bedzie im ciezko... Boze, mam metlik w glowie!

trzeba poważnie porozmawiać z rodzicami.

Gość lara-84
Zdarza mi sie ze mam dosc i wtedy potrafie im wygarnac to co czuje i co mysle o tej chorej sytuacji i wtedy slysze :" No to sie wyprowadz" :/

powinnas sie wyprowadzic. ewentualnie jesli cie stac, to raz na jakis czas wspomoz rodzicow jakas nieduza suma pieniedzy, ale obecna sytuacja to naprawde kanal

no to sie wyprowadź:) trochę dziwni ci twoi rodzice i chyba coś kręcą:D

ja bym się wyprowadziła.. no bez przesady :O. oni pracują ? ja rodzicom daję 300zł na miesiąc, więcej nie chcą. pomagam jeszcze w domu dużo.

Gość lara-84
Np. dzis tato przychodzi do mnie i mowi :" Pozycz 200 zlotych bo musze z babcia isc do lekarza... " Wiem ze faktycznie ma isc ale czemu ja mam dawac(???) i jeszcze dodaje :" Oddam Ci " a ja sobie wtedy mysle ... Ciekawe tylko KIEDY !!! Sytuacja ktora dala mi sporo do myslenia to byla nastepujaca :" Chcieli zebym dala im kase... a ja na to ze nie mam... i mowie ze moj narzeczony moze pozyczyc jak pilne.. i wtedy slysze :" Nie, no to dobra, swojemu to nie trzeba oddawac a moj narzeczonemu trzeba bedzie... " Czyli zrozumialam ze jestem krowa dojna ...

Gość lara-84
pracuja... ale jak pisalam powyzej swojego czasu duzo pomagali finansowo dalszej rodzinie i to sie skumulowalo i dzis oni nie maja kasy.. :/

no, ale to Ty masz ich utrzymywac ?? szukaj jakiejs kawalerki i uciekaj z tamtad, bo za kilka lat gdy juz bedziesz chciala zalozyc rodzine, to nie bedziesz miala odlozonej kasy na dodatkowe wydatki !

Gość lara-84
Chcielismy z narzeczonym wybudowac dom... Liczylismy srednio ze jak bedziemy odkladac miesiacznie 3000 zlotych to po 5 latach bedziemy mieli wlasny kat i malutka pozyczke w banku a tu klopsik nic nie bedzie... bo ja nie potrafie chyba odmowic bo widze ze jest zle ale to nie sa moje problemy lecz ich... i nie wiem dlaczego to ja mam placic za ich bledy!!?? Ta cala sytuacja mnie meczy, uwierzcie mi :((

a ta rodzina której rzekomo rodzice swego czasu pomagali...hm.... nie było czasem odwrotnie ,że teraz was olali? postępowanie twoich rodziców jest, hm.... żerują na tobie . są chorzy -nie mogą pracować , nie mają renty-emerytury? są jak pijawki!

i odwaz sie im powiedziec, ze Ty masz tez swoje zycie i wydatki, ze przed Toba przyszlosc, a Ty nie masz nic pieniedzy odlozonych a zarabiasz wiecej nie przecietny polak.!

jesli 84 to Twoj rocznik urodzenia to jestes w wieku kiedy mozesz zaczac zycie na wlasna reke. a Twoja pensja powinna Ci wystarczyc na wynajem i zycie. piszesz o chlopaku - moze warto by bylo zamieskzac razem, nawet wynajac - wtedy koszty sa polowe nizsze. no i byscie sie sprawdzili, czy na co dzien tez Wam jest dobrze razem

Gość aliorka________
Wspólczuje!!!!!!!!!!!1 to tak jak moja mama ,jak z nia mieszkałam wiecznie ciagnęła,ja zostawałam bez grosza ,harowałam na 2 etaty i gówno z tego miałam :(.Wyprowadziłam sie bo ile mozna?????Fakt że dzis jej troche pomagam ale nie sa to suma jak wtedy :)

nawet kawalerka na razie by wam wystarczyla, a na dom powoli odkladajcie ! nie czekaj az rodzice sie zmienia, po pozniej zaczna sie wyzuty ze nie dosc ze u nich siedzisz to nie chcesz im pomoc..

Gość lara-84
To bylo tak ze moi rodzice pomagali mojemu wujkowi oraz babci i ciotce finansowo bo ledwo dawali sobie rade - kupowali opal na zime itd. Bo pozniej moj wujek stracil swoja firme i mial kolosalne dlugi wiec trzeba bylo pomoc... To jest tylko czesc tej pomocy ktora byla im dana... Tylko ze moi rodzice do dzis maja dlugi... Ja jestem z rocznika 84... I mysle sobie ze na starcie juz mam chujowo....

Gość lara-84
Fakt, radzili ale bylo marnie...

wiesz co , nie dawaj im pieniędzy-ty opłacaj wszystkie rachunki a o jedzenie poprostu sama się staraj.