Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już_niedługo_mama

Jaki materacyk?

Polecane posty

Gość Już_niedługo_mama

Witam. Właśnie zaczynam 36tc i jesteśmy z mężem na etapie kupowania wyprawki. W przyszłym tygodniu planujemy udać się po łóżeczko i w związku z tym mam do Was pytanie- jaki materacyk polecacie dla malucha? Lateksowy, kokosowy, gryczano-kokosowy czy może jeszcze coś innego? Wszystkie opinie i porady (na temat oczywiście) mile widziane :)

my kupiliśmy gryczano-kokosowy, pani w sklepie nam poradziła, kosztował 100 zł, córcia śpi na nim już prawie 2 lata i nie mam zarzutów (nie zmienił kształtu, nie wgniata się, nie odciska, jest OK)

najmodniejsze od kilku lat są gryczano- kokosowe. Oczywiście teraz okazuje się, że są niezdrowe. My spaliśmy na zwykłych- miękkich piankowych i żyjemy. Najzdrowsze wg specjalistów są lateksowe, ale kosztują około 200zł

Gość Już_niedługo_mama
Właśnie z tego co zauważyłam, największe wzięcie mają właśnie albo gryczano-kokosowe albo lateksowe a zdania użytkowników nadal są podzielone ;) Dziękuję za opinie 🌼

ja stoję jeszcze przed wyborem i sama się zastanawiam :) miałam kupić gryczano-kokosowy, ale rozmawiałam ze znajomym rehabilitantem i stwierdził, że są złe, bo zbyt twarde, odkształcają się nieznacznie tak że rodzice nawet nie zauważają i gniją od środka. Ja takie rewelacje traktuję z przymrużeniem oka :) Problem polega na tym, że chodziłam po sklepach dziecięcych i hurtowniach i nigdzie nie było materacy lateksowych. Pozostaje allegro chyba, jeśli się zdecyduję

przeczytałam ten artykuł, nie kupiłam materacyka gryczano-kokosowego dlatego żeby zaoszczędzić, jak pisałam poleciła nam go pani i uznałam że skoro ona sprzedaje to od iluś lat, to się zna. Po za tym gdyby córci było niewygodnie to nie chciałaby spać w łóżeczku, a śpi bardzo ładnie.

no to ten artykuł jakby pisał mój kolega :) mam jeszcze 2 mies. i się zastanawiam. Przejrzałam różne fora i opinie są różne