Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lupilu

Częste krwawienie z nosa

Polecane posty

Gość lupilu

Mojemu mężowi od jakiegoś czasu zdarza się mieć krwawienie z nosa. Nieduże, ale jest. Zastanawiam się, co może być przyczyną takiego krwawienia i ew. jak można by temu zapobiec. Zdarzył się wam podobny problem?

Gość akimonka
może to krwawienie spowodowane jest wysuszoną śluzówką nosa? niech spróbuje regularnie nawilżać wodą morską, np. marimerem. nie jest drogi, za to bardzo wydajny.

Gość dianne9
może to być spowodowane słabymi naczyniami krwionośnymi albo suchą śluzówką. albo jednym i drugim :) naczynia uszczelnia np. rutinoscorbin, można też brać w małych dawkach preparaty na żylaki - mnie tak farmaceutka sugerowała. na wysuszoną śluzówkę woda morska, np. wyżej wspomniany marimer - codzienne stosowanie profilaktyczne i problem z głowy.

Gość noodles
To ja mam podobnie, jak zaczynają grzać w mieszkaniu. Jest tak sucho, że wtedy zdarzają mi się krwawienia z nosa. Ale rzeczywiście dużą ulgę przynosi stosowanie marimeru. Myślę, że w przypadku tego sprayu ważne też jest to, że jak się psika do nosa, to ciśnienie nie jest duże i nie powoduje dodatkowych problemów z śluzówki, bo ja przy innych preparatach do nosa to mam wrażenie, że chcą mnie utopić ;). No i oczywiście genialnie nawilża.

Gość jdjkdj
U mnie w ten sposób objawiały się problemy z wątrobą. Zażywałam tran, eselive, witaminy i już od roku krwawienie się nie powtórzyło. A zmagałam się z tym ponad rok zanim trafiłam na lekarza, który nie myśli szablonowo, bo każdy wmawiał mi, że śluzówka jest wyschnięta a nawet wmawiano mi, że jestem narkomanka ;)

Gość agnieshka99
woda morska, np. marimer, działa cuda, dosłownie. bardzo prosty "wynalazek", a na wręcz każdy problem z nosem pomaga.

Gość gryczka
Bardzo różne mogą być przyczyny, od przesuszonej śluzówki, przez anemię aż do chorób tak poważnych jak białaczka (chociaż tym poważniejszym zwykle towarzyszą też inne objawy). Rzeczywiście może warto zadbać o nawilżenie, ja bym poszła też do laryngologa i zrobiła morfologię.

Gość Anicaa
Niech twój mąż zmierzy ciśnienie bo zbyt wysokie też może powodować krwawienie z nosa. Inne powody to też np. infekcja wirusowa, przesuszona śluzówka nosa. Od siebie polecam rutinoscorbin tak jak pisali wyżej uszczelnia naczynia a do nawilżania nosa alfarin.

Gość ruster
Mój tata miał niedawno podobny problem i na szczęśćie nie było to nic poważnego. Zakupiłam mu dawkę rutinoscorbinu, do nawilżania nosa dostał spray marimer i rzeczywiście po pewnym czasie te krwawienia ustały. Ja mu jeszcze kupiłam taki specjalny suplement diety dla mężczyzn, żeby dmuchać na zimne, gdyby brakowało mu jakichś witamin czy minerałów.

Gość leanka
a czym się różni marimer od innych tego typu sprayów, przecież jest kilka rodzajów wody morskiej na rynku?