Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaOliwki123

co jej dolega?

Polecane posty

Gość MamaOliwki123

mala miala ostatni 39.7 goraczki bylysmy u lekarza i tak dalej. wczoraj znowu lekarz osluchow jest czysta.dzisiaj kaszle cholernie i ma okropny katar co to moze byc?Wynik morfologi,crp i moczu w normie podpowiedzcie cos. Bo zaraz normalnie oszaleje ?Isc z nia na pogotowie ? hmm.ale nie ma goraczki...doradzcie cos bo juz nie wie co robic.

39,7??? to juz naprawde poważna gorączka... a mała nie była szczepiona ostatnio? czasem po szczepieniu dziecko reaguje własnie taką gorączką... no ale jak ma katar to mi to wygląda na jakies przeziębienie... ja bym się nie zastanawiała tylko pojechała do dobrego lekarza lub faktycznie na pogotowie, żeby ktoś sprawdził jeszcze raz czy z dzieckiem jest wszystko OK. Szkoda narażać dziecka na powikłania lub coś gorszego. Przecież taka gorączka dorosłego wykańcza a co dopiero dziecko!

Moja miała też gorączke prawie 40 stopni przez 4 dni na początku miała tylko katar i kaszel po 4 dniach wylądowaliśmy w nocy na dyżurze i okazało się że miała zapalenie płuc. Przez pierwsze 4 dni nic na oskrzelach ani na płucach.

Gość MamaOliwki123
nie szczepiona dopiero miala byc wczoraj ale zostalo przelozone ...ach dodam ze spi od poczatku tej choroby po 2 razy dziennie po 2 godziny lub ciagiem nawet 4 ma 20 mc...pytam bo moze ktos ial taka sytuacje ...Wiec bys jechała tak?

Gość skoro nie ma juz goraczki
to dobrze . katar trwa zwykle tydzien - udrazniaj nosek dziecka ( np. nosefrida ) , a przed spaniem zakraplaj np. otrivinem na kaszel podawaj jakis syrop

Gość skoro nie ma juz goraczki
jelsi nie ma goraczki to nie jedz

Gość MamaOliwki123
no wwiec u niej to zaczelo sie tak miala lekko chore uszka dostala antybiotyk na 3 dni. w piatek kontrola lekarska odstawic anybiotyk po3 dniach,sobota wszystko w porzadku,niedziela ja w szkole a mama mi dzwoni ze mala ma goraczke w domu okolo 17 mala zasypia na stojaco i wlasnie ta goraczk ja dopadla trwala do poniedzialku w nocy.pozniej okej az do wczoraj.Moze doktorka nie umie jej wyleczyc a przyznac sie nie chce?

Jeśli nie ma gorączki to już jest dobrze. Ja dla świętego spokoju bym poszła do lekarza.

antybiotyk powinno się przyjmować najkrócej 5 dni, troszkę chyba za szybko odstawione.

Gość MamaOliwki123
wiecie co chyba jednak pojde ale musze zaczekac do 18 bo inaczej spowrotem kaza mi do rodzinnego isc... a aczy moze to byc objaw np.alergi na psa bo wczoraj go glaskala...tylko tak pytam...

Raczej nie alergia. Idź idź ja w ciągu dwóch tygodni choroby malej byłam u lekarza średnio co 3 dni i lekarka sprawdzała co z płucami. Jeśli chodzi o dziecko wolę być nachalna ale mam pewność że jest ok.

Gość MamaOliwki123
dziekuje ci bardzo.Tylko jescze jedno czy moga ja zostawic w szpitalu jak mala tak kaszle?dodam ze a szmery na sercu...