Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staranna mama

Pytanie odnośnie starań, częstotliwość sexu

Polecane posty

Gość Staranna mama

Tak sobie czytam i jest wiele opinii. Są kobiety, które piszą, żeby nie kochać się tydzień przed owulacją, inne że codzienne, a jeszcze inne, że co dwa dni. To jak w końcu jest dobrze? Coś czytałam o dojrzewaniu plemników, że za często nie jest dobrze, no ale trafić, jakoś trzeba ;)

spontan, żadne wyliczanie w pierwszą ciążę zaszłam, gdy kochaliśmy się co 2-3dni cały cykl. Nawet nie wiedziałam, kiedy jest owu w drugą codziennie

Gość deghi
staranna mama, też się staram i też czytałam różne przypadki, ale tak naprawdę to jest loteria - i to jest chyba najgorsze...

my co drugi dzień od 9 dnia cyklu do 16, poza tym czasem wedle ochoty:-) Sukces był za pierwszym razem, ale dzidziuś się nie zagniezdził chyba ( mikroporonirnie) a w następnym cyklu już pełny sukces. Jadłam też olej z wiesiołka w kapsułkach, ale krótko więc nie wiem czy to miało jakiś wpływ, poza tym po staranku pupa trochę do góry, żeby nasionka nie wypłynęły ;-)

a ja nie celowałam, nie liczyłam, nie mam pojęcia kiedy miałam dni płodne. 25 kwietnia odstawiłam tabletki a 5 sierpnia test cyfrowy wykazał +