Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TakToJa

Komu nie podoba się to, że na allegro można zobaczyć kto coś kiedyś kupował ???

Polecane posty

Tak jak w temacie. Czy tylko ja uważam, ze jest to wchodzenie w czyjąś prywatność? Dajmy na to wystawiam jakiś przedmiot na allegro. Daję linka na gadu gadu i wogóle znajomym.... i ci znajomi wchodząc na moje konto, na komentarze mogą zobacyzć co kupowałam w ciągu jakiegoś tam czasu... czy to jest w porządku? Przecież na allegro są różne rzeczy, po co inni mają wiedzieć co ja kupuję? Dajmy na to ktoś kupi jakąś bieliznę, albo jakieś kosmetyki na coś, o czym nie koniecznie muszą wiedzieć znajomi.... czy tylko ja uważam, ze to jest nie w porządku ?

Wystawiłam aukcję, dałam linka znajomym a tu pytanie czy ten i ten produkt, który kupiłam jest dobry.... Porażka. Przecież ludzie różne rzeczy kupują i nie koniecznie chcą, żeby inni o tym wiedzieli....

Gość To po co dajesz linka???
Glupota... z Twojej strony. Ja mam 3 konta - do sprzedazy - do zakupow - do nieprzyzwoitych zakupow

w sumie racja, nie powinno być wglądu do tego co dany użytkownik ostatnio kupował. Możliwe, że za jakiś czas takie ograniczenia zostaną wprowadzone.

Daję linka bo przedaję coś, co ci znajomi też czesto kupują.... a nie wiesz, że posiadanie wielu kont jest niezgodne z regulaminem ?

A nie wiesz ze od pewnego czasu posiadanie kilku kont jest 100% zgodne z regulaminem???

Gość rtfghyjk,mnb
zgadzam sie i mysle ze mozna taki temat zalozyc na cafe allegro!!! na pewno duzo osob by tego chcialo. ale przyznam sama ze jak chce kupic co nie chce zeby inni widzieli to kupuje z innego konta. wczesniej robilam tak ze nie wystawialam komentarza sprzedajacemu ale zdarzylo mi sie ze sprzedajacy wystawil jako pierwszy:O wiec naprawde glupie rzeczy kupuje z innego konta

zaloz taki temat to Cie wysmieja :)

Nie, nie wiem, że coś się zmieniło w regulaminie, ale wiem, że się niedawno do mnie przyczepili, że mam dwa konta na te same dane.... wyjaśniłam dlaczego, ale musiałam podpisać, ze nie posiadam więcej kont a jedno mi zawiesili.. Ja też tak właśnie robię, że czasem nie wystawiam komentarza :)

Dlaczego wyśmieją ? Czy to takie śmieszne, że nie chcę, żeby ktoś widział, że kupiłam coś osobistego?

Gość od zawsze allegro dziala w ten
sposob. wiec nie rozumiem twojego oburzenia. jezeli ci sie to nie podoba to nie korzystaj.

To nie jest oburzenie tylko pytanie o opinię innych użytkowników. To już nie można pytać jak coś nie do końca odpowiada tylko trzeba po prostu przestać korzystać ? Dziwne podejście do sprawy....

za bardzo nie rozumiem, to znaczy podajesz swoje hasło , by ktoś się załogował na " moje allegro" w profilu.

"od zawsze allegro dziala w ten sposob. wiec nie rozumiem twojego oburzenia. jezeli ci sie to nie podoba to nie korzystaj." nie raz allegro wprowadzało zmiany np: jakiś czas temu zostały ukryte nicki osób kupujaych na aukcjach. Wcześniej nie raz miałam sytuacje, że jakiś nieznany mi użytkownik z allegro pisał do mnie maila z pytaniem czy dana rzecz kupiona na jakieś tam aukcji jest OK idt.

"za bardzo nie rozumiem, to znaczy podajesz swoje hasło , by ktoś się załogował na " moje allegro" w profilu." myślę, że chodzi o to, że wchodząc w komentarze danego użytkownika, można zobaczyć jakie transakcje ( na jakich aukcjach) przeprowadzał w ostatnich 3 miesiącach.

Gość zgadzam się a autorka tematu
ale nie przeszkadza mi, ze znajomi mogąpsrdzic co kupuje, często zamawiam rożne rzeczy z działu erotyki i wcale sie tego nie wstydzę, zresztą do seks shopu tez pójdę, tylko u mnie mieście jest skromnie wyposażony hahah ale wiem,ze męża siostra regularnie sprawdza po kometach moje zakupy, kilka razy się wydało, pizda jedna

Ogólnie bardzo lubię allegro i kupuję tam właściwie wszystko. Nic mnie w tym serwisie nie denerwuje poza tym właśnie. Nawet jeśli nie kupuję nic osobistego tylko normalne rzeczy, to nie koniecznie podoba mi się fakt, że moi znajomi dokładnie wiedzą co, gdzie, kiedy, za ile kupiłam.... Moim zdaniem to jest trochę wchodzenie w moją prywatność. Ale to jest moje zdanie i nie karzę nikomu się z tym zgadzać. Jeśli komuś to nie przeszkadza to ok :)

Właśnie nigdy mi to nie przeszkadzało i nigdy ja nie sprawdzałam na kontach znajomych co kupują bo uważam, że to nie moja sprawa i nie mam takiej potrzeby... ale coraz częsciej się przekonuję, że moi znajomi śledzą co ja kupuję... trochę chore, ale co zrobić.

dajac linki znajomym do swojego konta sama ich zapraszasz do swojej "prywatnosci". nadal nie wiem o co ci chodzi.

a skad niby ktos ma znac moj nick? jak nie podam to nikt nie dojdzie.

Powtarzam, że daję linka znojomym ( z resztą teraz już nie daję bo od dawna wiedzą jakie mam konto) bo sprzedaję rzeczy, które oni nieraz u mnie kupują. Mam sporo rzeczy i dzięki temu mogą widzieć co sprzedaję i kiedy mam nowe aukcje. Tylko nie rozumiem po co każdy ma mieć wgląd do tego co ja kupuję na allegro.... Takie to dziwne ? Czego nie rozumiesz? To chyba nie jest normalne mieć jedno konto do sprzedaży a inne do zakupów. A może niekoniecznie chcę, żeby jacyś dalsi znajomi wiedzieli o każdej rzeczy jaką kupuję. A okazuje się, że niektórzy śledzą moje zakupy, nie wiedzieć po co....

Ja mogę nie nie podać nicku z allegro a ktoś kto mnie zna na 100% znajdzie mnie bez problemu i może sprawdzić co kupuję w sieci.... No ale dobra, robię sztuczny problem.

jestes naiwna i tyle. zdecyduj sie . albo nie chcesz zeby zagladali i nie dajesz linkow, albo wazniejsza jest sprzedaz. skoro nie chcesz miec dwoch kont.