Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna111111111111111

mojego chłopaka codziennie boli głowa, co mu jest??????????pomocy:((((((((((

Polecane posty

gdzieś od 3 tygodniu ciagle go boli glowa, zemdlał wymiotowal, byl pod kroplowka, ale lekarze nie wiedza jaki byl powod, mowili moze nerwy moze stres, ok ale nadal go boli glowa!! toromografie napewno zrobi, ale mam pytanie, czy mieliescie kiedys tak ze was codziennie glowa bolala???????? bierze prochy ale mu nie pomagaja, dzien w dzien go boli :((((((((((( pomozcie

mnie też codzienni bolała głowa ... w Polsce miałam badania robione - i co ?? Nic Pani nie dolega jest ok , bierz tabletki i się truj ... mialam rezonans , badania oczu , na prawde masakra i nic !!! Obecnie mieszkam za granicą , od razu skierowali mnie na rezonans z którego wynikło że mam nieprawidłową budowę oczu , rachu ciachu :D dostałam soczewki korygujące i okulary :P Nic mnie już nie boli a męczyłam się dobrych parę lat!!!

to przez oczy glowa cie bolała??? a gdzie sie robi ten rnosans?

Gość moniiiiiqueee
w moim srodowisku były 2 przypadki takiego bólu głowy. Pierwszy moja ciocia, codzien miała bóle i zawroty glowy, wymioty, okazalo sie ze to od kleszcza, miala bolerioze drugi znajoma z pracy codzien miala tez bole glowy przez zle dobrane okulary i glowa ja bolala od tego, zmieniala okulary na mocniejsze i jak reka odjąl moze miec cisnienie za wysokie lub za niskie, anemie, tetniaka lub jakiegos guza, najlepiej szybko porobic badania. ;

natychmiast róbcie tomografie, rezonans, chocby prywatnie, moją siostre 21letnią olewali i nie chcieli robic jej tych badan lub czekac miesiacami na nie. Miala te same objawy, okazalo sie ze to guz mózgu, zlosliwy. Gdyby nie to ze za grubą kasę zrobiliśmy badania, to dziewczyna by nie dożyła miesiąca (a miala miec tk za trzy!!!) nie chce straszyc ale poczytaj o guzach (glejakach) - objawy itd. Moze byc tętniak też, nie złosliwy. Wiadomo ze nie mozna od razu myslec o najgorszym, ale przy naszej sluzbie zdrowia MUSISZ BRAC POD UWAGE KAŻDĄ EWENTUALNOŚĆ. Z ich tempem co chwile ktoś umiera.

boze :(((((((((( jezu boje sie, guz????????????? to niemozliwe, no oczywiscie ze zrobi tormografie, no niestety ci lekarze to sa poparani!!!!!

wlasnie przeczytlam w necie ze od zeba moze glowa bolec, jakis czas temu ząb go bolał ale byl u dendysty, czy mozliwe ze przez to????? jezu nie wiem:(

ja Cie bardzo przepraszam, ze nastraszyłam. Wiem że może teraz mne wszyscy za to zjadą ale ja mówie prawde. I dlatego wolę ostrzegać innych, bo nie mialabym dzis siostry gdyby nas cos nie tknęło i gdybysmy nie zrobili prywatnie badań. Mogą byc zatoki, ząb, tętniak, jakaś migrena... Ale może być też rak mózgu, guz wlasnie. Objawy pasują do tego co miala siostra. Mogą jednak oznaczac cos innego, nie jestem lekarzem. Jednak nie olewajcie tego, bo jesli to miałby być guz, to liczy się CZAS. Moją siostre uratowali.

omdlenia i wymioty to raczej nie od zęba, od zęba jest inny ból, miejscowy często, omdlenia są od ciśnienia śródczaszkowego, od czegoś co sie w mózgu dzieje, moze też być cisnienie po prostu. Nie maial problemow z cisnieniem? badanie dna oka też wykazuje zmiany w mózgu.

nie no ok rozumiem ze trzeba brac wszystko pod uwage, ale guza to napewno nie ma to niemozliwe, bo go nigdy tak wczesniej nie bolala glowa, tylko teraz od tych 3 tyg codziennie, wydaje mi sie ze to od zeba tego ale ja nie wiem tez lekarzem nie jestem..... nie wiedzialam ze az tyle moze byc przyczyn bolu glowy, no badania napewno zrobi

z cisnieniem nie mial nigdy problemow , boze nie strasz mnie, to znaczy ze od zeba nie ma codziennych bolow glowy?

Gość moze juz nie lata ale latala
Tomografia jest konieczna! Wykaze czy jest zmiana w mozgu. Nie wolno czekac liczy sie czas jak ktos wczesniej napisal. Tez znam tragiczna historie ale nie chce jej opisywac bo nie chce straszyc.

nie on nic nigdy takiego nie mial, zawsze zdrowy byl, nawet strasznie rzadko chorowal, zadnych chorob nie mial, tylko od 3 tyg te wymioty zemdlenie bol:(

Wymioty są pewnie wynikiem zmian w mózgu (pochodzenia ośrodkowego). Omdlenia też. Róbcie tomografie SZYBKO, mózg to jest taka cholera ze nie sprawdzisz inaczej co mu jest. Moja siostra teraz robi kontrolne tk i rezonans co rok, bo inaczej by nic nie wiedzieli.

moja siostra tez ZAWSZE byla zdrowa. Jak ryba, najzdrowsza z nas, dopóki jej to nie dopadło. Guz nie daje objawów od razu tylko jak urośnie.

jezu boje sie :((((((( musze sie modlic zeby to nie był guz, dzieki za informacje przynajmniej wiem ze trzeba szybko zrobic te badania

trzymam kciuki, zeby to nie był guz, ale nawet jesli tętniak, to czesto konieczna operacja. Dlatego róbcie szybko badania, jakby co to moje gg: 7453545 - możesz pisac w razie pytan ale mam nadzieje ze nie bedzie to podobna sytuacja.

nie wiem skad jesteś, ale sprawdz gdzie szybko robia rezonans i tomografie, prywatnie pewnie bedzie najszybciej.

ok dzieki wielkie, a jeszcze wtedy jak zemdlał, to jak sie ocknal to nie mogl chodzic przez jakis czas, nie wiem dlaczego, twoja siostra tak miala?

ona przede wszystkim wymiotowała, była słaba, miała mdłości, okropne bóle głowy, i była osłabiona, spala dużo. Ale lekarz pytał o omdlenia, bo to też objaw. Ona sie troche zmienila z charakteru, stała sie bardziej drażliwa, ale to normalne przy guzie w płacie czołowym. Piszesz że nie mógł chodzić, moze to być zaburzenie równowagi (też objaw guza) ale tez mogło być zwykle osłabienie po omdleniu, brak sił. Dlaczego nie umiał chodzić? Równowaga czy cos innego?

nie wiem dlaczego... poprostu nie mogl ustac nawet i ręce mu sie trzesły same, w tym tyg bedzie mial tomografie mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ....

Pisz co u Twojego chlopaka, mam nadzieje ze bedzie ok pozdrowienia

mój chłopak ma guza mózgu :( koszmar nie moge w to uwierzyć to jest jakis koszmar, dzisiaj w szpitalu bylam u niego... ale nie moglam byc dluzej bo musi odpoczywac ma 4 tygodnie na wyzdrowienie musze sie modlic zeby wszystko bylo dobrze, jezu tak bardzo go kocham on jest dla mnie wszystkim nie moge uwierzyc ze to sie ezieje naprawde :((( jak mu sie cos stanie to sie zabije, nie wierze w to :( boze dlaczego zycie jest takie okrutne

Bardzo mi przykro:( trzeba wierzyc ze wyzdrowieje..poki co czytaj alternatywy medycyny podawajcie mu b12 niech pije zielona herbate

Gość sylwio1984
jesli bedzie mial chemie to niech wlasnie NIE PIJE zielonej herbaty. badania dowiodly, ze lepsze samopoczucie przy chemii nie jest spowodowane tym, ze herbatka niweluje skutki uboczne tylko tym, ze niweluje dzialanie chemi!!!! dlatego czlowiek cuje sie lepiej, ale chemia nie dziala juz tak mocno jak powinna