Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Jacek Ch.

Jestem wuefistą.

Polecane posty

Gość Pan Jacek Ch.
Uważam, że dzieci potrzebują sportu. To ważne, by zachecac je, a wrecz czasami zmuszac do wysiłku. Lecz aby lekcje osiagały swój cel (pot!) i były ciekawe, powinny byc spełnione warunki: lekcje powinny trwac 1,5 godziny. Powinny odbywać się przed lub po wszystkich innych lekcjach. Jezeli przed, uczniowe powinni miec przerwe minimum pół godzinna, z mozliwoscia wziecia prysznica. Sala winna byc ogrzewana, a boisko z innego materiału niż beton z drobinami szkła. Dobór ćwiczen winien nalezec do wuefisty. Zapisywanie w programie wymyku, jaskółki czy fikołków przy drabinkach jest dla mnie niezrozumiałe. Nie wiem, po co uczniowie maja stawac na głowie. Dla wiekszosci jest to problematyczne i niczego nie uczy. Osobiscie, uwazam, ze te 1,5 godziny powinno byc poswiecone na ostry wysiłek: bieganie, gra w piłke siatkowa, koszykowa, joge. Ale nie kozła.

Gość moja refleksja jest taka
że już dawno powinno zrezygnować się z oceniania uczniów na wf powinno się zapomnieć o durnowatym programie do "zaliczenia" i nastawić się typowo na profilaktykę wad postawy, czyli coś z czym jest największy problem, a więć gimnastyka korekcyjna ewentualnie do wyboru zajęcia kóre zainteresują ucznów: taniec, elementy pilatesu, joga, karate, judo itp uczniowie chętniej by ćwiczyli gdyby nie było ocen i mieliby możliwość wyboru

Gość 2mama2
Cieszę się, że ktoś w końcu podjął taki temat. szkoda, że to wszystkich śmieszy dla mnie to tragiczna rzeczywistość. Właśnie Panie Jacku! - Jak ich motywować i zachęcać do aktywnego ćwiczenia? Przez oceny? Jak gruby z nadwaga może być z czegoś "dobry", a jemu wf najbardziej potrzebny! A zwolnienia od rodziców typu - "Proszę o zwolnienie mojego syna Jacka z lekcji w-fu gdyż muszę iść mu z nim kupić buty"! - autentyczne! Wiedza i ignorancja w tym temacie jest tragiczna! Np. z matematyki czy biologi najwyżej dostanie gorszą ocenę jak sie nie douczy ale zdrowia przez ruch nikt mu nie da!

Gość Pan Jacek Ch.
Po otwarciu szatni o 8 rano, pozostaja one otwarte. podaczas lekcji nie ma w nich nikogo. Czasami przechadzam sie tam, aby skontorlowac pomieszczenie. Pewnego razu zastałem tam pare uprawiajaca seks. Byl to uczen i uczennica 3 klasy (w czasach, gdy klas było 4). Natychmiast cofnąłem sie i zza drzwi poprosiłem, aby sie ubrali i przyszli do mnie do kantorka. Donoszenie władzom szkolnym (co powinienem był uczynic) uwazałem za bezcelowe i szkodliwe. Powiedziałem im, ze ich rozumiem, ze krew nie woda, i nie doniose dyrektorce, ale prosze, aby do amorów nie dochodziło w szkole.

Gość Pan Jacek Ch.
lubie ssac kutasy chlopakom po lekcji

Gość moja refleksja jest taka
ja właśnie dzięki wspaniałemu programowi szkolnemu nabawiłam się niechęci do ćwiczeń oraz skoliozy mam ciarki jak przypomina mi się nasza sala gimnastyczna: brud, zimno, brak wc i przysznica w szatniach do tego stare śmierdzące materace, człowiek brzydził się ich dotknąć a co dopiero na nich ćwiczyć no i te bezsensowne wygibasy i dźwiganie piłki lekarskiej, nie ważne że ja ważyłam 45 kilo a koleżanka 70.....

Gość Pan Jacek Ch.
no i chuj ci w dupe kaleko jebana