Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

Półroczne dziecko chce spać tylko na brzuchu

Polecane posty

Mam problem, chociaż nie wiem czy to problem :) Otóż moja córeczka śpi tylko na brzuchu i w dzień i w nocy też muszę ja tak klasc bo inaczej za chwile sie budzi i placze... czy dobrze robie zostawiajac ja na noc w tej pozycji, dodam ze probowalam czekac az usnie i przekrecalam ja na plecki ale za chwile sie budzila z placzem i znowu musialam dac ja na brzuch i tak juz spala do rana

Gość emilkaaaaaaaaaaaaaaa
hehe moj synek ma rok i tez os tygodnia spi tylko na brzuszku, jesli go przekrece to budzi sie z placzem i z powrotem zasypia na brzuszku z pupa do góry:)

to troche niebezpieczne, ale podobno ja jak bylam mala tez tylko tak spalam boninaczej nie chcialam. I dzieki temu mam idealnie proste plecy:) moja siosra w ogole nie chciala lezec na brzuchu i jest krzywa jak paragraf ;) w kazdym badz razie poradz sie pediary czy mozesz tak zostawiac malenswo na noc skoro inaczej nie chce spac. Byleby poduchy nie bylo:p

Gość marona
olacia nie masz sie czym przejmowac mojej kolezanki coreczka bardzo dlugi czads spala na brzuszku teraz ma dwa latka i nie wiem jak jest bo jej nie pytalam.poprostu tak jest jej wygodnie i tak chce spac.moja coreczka np nie cierpiala lezec na brzuszku a co dopiero spac, jak ja kladlam na brzuszek to po jakis 10 sekundach byl placz straszny.tak wiec nie ma sie czym martwic :)

Gość hhhannnus
Niestety nie ma na to rady. Fakt faktem że ta pozycja nie jest bezpieczna ze względu na zwiększone ryzyko śmierci łozeczkowej jednak nie sądze ze zagrozenie dotyczy tez dziecka polrocznego z tego wzgledu ze przeciez taki maluch juz sam potrafi sie przekrecic, nawet w nocy. Mój synek od urodzenia był w stanie spac tylko na brzuchu. Na monitor oddechu nie było nas wówczas stac bo mielismy masakryczna sytuacje finansową. Neurolog dziecięcy powiedział mi wtedy ze niektóre dzieci lubią tak spac i koniec i ze jej 3 córki chciały spac tylko na brzuchu. Jak dziecko wybierze taki sposob spania nie da sie z tym walczyć za bardzo.... \ Nie masz tez co córki przekrecac. Smierc lozeczkowa zdarza sie bardzo rzadko po 6 miesiacu. Moj synek po 5 juz sam sie przekrecal na brzuch wiec idiotyczne byłoby za kazdym razem w nocy go przekrecac na sile tym samym męcząc siebie i jego

Gość leśny park niespodzianek
nie to nie dla twojego bobasa, twoja córeczka ma już pół roku :)