Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sensuality

nie wiem co zrobić ?

Polecane posty

Moim problemem jest to, że chce kochać się z moim chłopakiem, ale ja się strasznie boję. Wrecz bym powiedziala, ze mam ostatnio obsesje na tym punkcie. Obsesja nie polega na bólu ktory moze zaistniec przy stosunku, tylko tym, że mogę zajść w ciążę w modym wieku. Jestem pewna, że jest to odpowiedni partner. Czy ktoś ma dla mnie jakieś rady jak to zrobić, kiedy i wszelkie szczególy dtyczacego tego tematu ? Pozdrawiam.

Gość zwyczajnie:
1. Do książek. 2. Do widzenia.

A o dokladnie chcesz wiedziec? Ja proponuje antykoncepcje - prawidlowo stosowana nie zwodzi - zawsze jest jeszcze pigulka po - a na koncu aborcja - jesli nie chcesz miec dzieci. Jednak seks zawsze wiaze sie z tego typu odpowiedzialnosci - nie oznacza to ze z pierwszym seksem masz byc gotowa do roli matki;-) nie przesadzjamy;-) dobrze ze jestes tego swiadoma - ale pamietaj ze nie taki diabel straszny jak go maluja

zdaje sobie sprawe ze napewno jest to cudowne uczucie. zblize sie do swojego partnera jednakze czy bede mogla kuic taka tabletke normalnie w aptece ?

Zakladam ze mieszkasz w Poslce - nie kupisz w aptece. Musisz wybrac sie do ginekologa i dostaniesz recepte - mozesz powiedziec po co przyszlas i przy okazji porozmawiac z ginekologiem. Odradzam bardzo mocno "pozyczanie" tabletek od kolezanek bo to tak nie dziala - nie bierzesz 1 tabletki to dziala przez caly cykl - tzn. nie lykasz i idziesz uprawiac seks - tabletki zaczynasz przyjmowac w 1 dniu cyklu - i potem po opakowaniu robisz przerwe itd. Pisze to - zebys nie poszla falszywym tropem - ze dzien wczesniej lykne pigulke i bedzie dobrze - nie bedzie. Antykoncepcja jest skuteczna tylko jesli jest prawidlowo stosowana

Gość natuska85
Sensuality byłaś już kiedyś u ginekologa?

Wielkie dzieki, generalnie mysle.. jak na pierwszy raz uzyjemy prezerwatywy i mam nadzieje ze bedzie dobrze. nie chce panikowac.

Gość natuska85
W takim razie myślę, że możesz spróbować przejść się i pogadać na temat antykoncepcji, bo jest to osoba, która może dać Ci najwięcej przydatnych rad w tej dziedzinie i chyba jedyna, która może tą Twoją panikę opanować odpowiedziami na wszystkie wątpliwości jakie masz.