Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....................89

Interpretacja wykresu

Polecane posty

Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby mi pomóc ustalic dokładny dzień jajeczkowania. Wiem, że są osoby które się na tym znają- np. NgLka. Prowadzę wykresy już od dawna. Jeśli ktoś się zgłosi- wkleję temperatury.

:)Żadna domowa metoda nie ustali DNIA jajeczkowania, w metodzie objawowo - termicznej masz zawsze okienko około tygodnia, kiedy owulacja może wystąpić.

Dzięki za odzew. Tak myślałam:) Wkleję jednak temp., może da się chociaż w przybliżeniu coś powiedzeć i wyjaśnię o co chodzi. Otóż zrobiłam dzisiaj test. Wg mnie ok 7 dzień po owulacji no i pozytywny. Bardzo chciałabym wiedzieć czy mam większe szanse na chłopca czy na dziewczynkę:) 7dc 36,8 8dc 36,8 9dc 36,8 10dc 36,8 śluz płodny 11dc 36,85 śluz płodny stosunek wiecz. 12dc 36,8 śluz płodny 13dc 36,8 14dc 36,9 15dc 36,6 16dc 36,8 17dc 37,1 stosunek rano 18dc 37,1 19dc 37,0 20dc 37,0 21dc 37,1 22dc 37,1 23dc 37,1

A jaki był śluz od 13 do 18 dc? Pytam, bo wiele osób mylnie klasyfikuje śluz płodny, tj nie bierze pod uwagę, że samo odczucie mokrości, czy śluz wodnisty bez rozciągliwości też jest typem płodnym.

13dc zrobił się mętny i nierozciągliwy, później 14dc, 15dc, 16dc, 17dc biały kłaczkowaty, 18dc sucho

Ja tylko tak pytam-------- Mam już synka:) dlatego bardzo chciałabym mieć córeczkę. Oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe.

Trochę się ten skok rozbiega ze szczytem, stąd na prawdę ciężko powiedzieć. A mierzysz przed ósmą, o jednej godzinie i przy styku z błonami?Swoją drogą termometr lepiej zmienić na dwa miejsca po przecinku, dla NPR 1 miejsce po przecinku.Wg obecnego wykresu - owulacja odbyła się między 13 a 18 dc.

"dla NPR 1 miejsce po przecinku." miało być -> dla NPR 1 miejsce po przecinku to za mało

Mierzę zawsze koło 7 w odbycie. Dodam, że robiłam testy owulacyjne, tylko akurat w tym cyklu skusiłam się na te z Allegro i nie jestem przekonana do ich wiarygodnosci. Pozytywny test ow. wyszedł od 12dc 9:00 do 15dc 9:00, 15dc wieczorem drugiej kreski już nie było

Gość ile razy wkleisz to forum
A jaki był śluz od 13 do 18 dc? Pytam, bo wiele osób mylnie klasyfikuje śluz płodny, tj nie bierze pod uwagę, że samo odczucie mokrości, czy śluz wodnisty bez rozciągliwości też jest typem płodnym. dokladnie uczucie mokrosci to rowniez plodnosc ja tak mam bo rozsciagliwego sluzu jeszcze w zyiu nie mialam proponuje jeszcze obserwowac swoj organizm ja np mam klucie jajnika lekke , takie bulgoczenie w brzuchu pomiaru nigdy nie robilam cykle mam 30 dniowe a zaszlam w ciaze w 14 dc :)

Znam zasady określania śluzu płodnego.

....................89 - za pozytywny uznajesz jeden test - ten, w którym kreska testowa była najsilniejsza. Nie warto sugerować się stwierdzeniem, że pozytywny jest każdy z kreską tak samo mocna jak kontrolna, bo każda z nas ma inny poziom LH a testy czułość mają jedną, stąd u Ciebie może być tak, że kilka dni testowa jest tak samo mocna jak kontrolna i będą ujemne, bo plusem będzie ten jeden, w którym kreska testowa będzie mocniejsza od kontrolnej - a u mnie jest tak, że kreska testowa jeszcze nigdy nie była tak samo mocna jak kontrolna, więc za plus uznaję najmocniejszą testową ze wszystkich wcześniejszych i późniejszych - i to się pokrywa z obserwacjami. Owuluję bo i zdarzały się monitoringi oraz bezwzględnym dowodem była ciąża.Owulacja odbywa się do 72 godzin od dodatniego wyniku (najczęściej jednak między 12 a 36 godzin).

Najmocniejsza była 12dc 9:00. Czyli od tego momentu zajajeczkowałam w ciągu 72h. Wychodzi na to że stosunek z 17dc nie mógł być owocny. Oczywiście wg testów. Dziękuję za pomoc.