Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gmaja

pies a noworodek

Polecane posty

Gość gmaja

Witam, szukam jakiejś porady jak przygotować psa na przybycie nowego czlonka rodziny. Mam labradorke 1,5 rozna ogolnie ona uwielbia dzieci i jest strasznie delikatna ale niestety rozpieszczona. Narazie odzwyczajamy ja od wchodzenia na lozko i spania z nami. Macie jakies pomysly co powinno sie zrobic zeby piesek bez bolu przyjal dziecko??Wiem ze trzeba przyniesc pieluchy ze szpitala, ubranka ktore dzidzia miala na sobie. Gdzies tez czytalam zeby pokoj urzadzi szybciej zeby piesek sie przyzwyzail do nowych rzeczy albo zeby wiedzial ze np tam mu nie wolno wchodzic. Bede wdzieczna za jakies rady. pozdrawiam

Ja mam dwa psy: 7-letnią labradorkę i 6,5-letnią pinczerkę średnią. W czerwcu urodziłam syna. Pokój faktycznie urządziliśmy wcześniej i psy mogły go obwąchać. Po drugie psy czekały w domu na nasz powrót, bo gdzieś wyczytałam, że nie powinno być tak, że dziecko przyjeżdża do domu bez psów i później te psy się przyprowadza. I po trzecie zaraz po przyjeździe pozwoliliśmy obwąchać dziecko. Cóż, labradorka była zachwycona jak przywieźliśmy synka :) Oblizywała mu gołe stópki, a jak się jej udało to również rączki i główkę :) Reagowała na płacz - była bardzo niespokojna, biegała po domu. Teraz już się trochę uspokoiła. Natomiast pinczerka udaje, że dziecka nie ma, nigdy na niego nie patrzy i nie zbliża się do niego :)

Honka, a to dziwne bo ja słyszałam zupełnie coś innego, że piesek a w czasie kiedy dzieciątko przyjeżdża do domu, ma być poza nim.

Czyli pewnie tak jak z wieloma rzeczami, są przeciwne koncepcje i wszystkie się sprawdzają :)

Ja też mam dwa psy: 7-letniego owczarka niemieckiego i rocznego mieszańca. Oba psy przez całą ciążę przyzwyczajałam do obecności dzieci.Myślę że jak pojawi się nowy członek rodziny to nie będzie większych problemów.Okaże się za miesiąc ;-) Trochę bardziej martwię się jak sprawa będzie wyglądac z kotami, bo też mam dwa.