Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japko-japko

POMOCY, osoby, któe znają się na cieście francuskim! (z biedronki ;)

Polecane posty

Gość japko-japko

Proszę o szybką pomoc, bo ja takie dziecko we mgle jestem, jeśli chodzi o kucharzenie ;) Ciasto francuskie (które widzę w stanie surowym po raz pierwszy na oczy;P) zapakowane jest w papier. Czy ten papier jest jednocześnie papierem do pieczenia? Czy moge go razemz ciastem wrzucić do piekarnika? Problem w tym, że robię (staram sie robic) slimaki francuskie z czekolada i nie mam papieru. Czy ew. moge wysmarowac blache tluszczem i posypac bulka tarta ? prosze o pomoc :

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość japko-japko
i jeszcze jedno, czy moge w ten papierek zawinąć świeżutki stolec i schowac do lodówki by nie stracil swoich waloró smakowych? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lesny dzban
ten papier w który jest zawinięte ciasto francuskie służy jednocześnie za papier do pieczenia, jak rozwiniesz ciasto to tym papierem wyłóż blaszkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość japko-japko
dzban: dzieki wielkie ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lesny dzban
mój odbyt kształtem przypomina pięciolitrowy dzban :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lesny dzban
proszę ;) kiedyś nawet robiłam ślimaki z tego ciasta ale pikantne a nie czekoladowe ^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość japko-japko
moje slimaki juz siedza w piekarniku dzieki Tobie dzbanku :P muchas gracjas :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×