Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda89mc

Yasminelle, proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość magda89mc

Sytuacja wygląda tak: zażywam tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. 27-go września skończyłam opakowanie, a 2 dni potem - 29-go współżyłam z chłopakiem i on skończył we mnie. Następnego dnia dostałam krwawienia z odstawienia. 5-go października rozpoczęłam kolejne opakowanie tabletek. Zrobiłam test przedwczoraj i wyszedł negatywny. Proszę, pomóżcie mi. Czy jest całkowicie pewne, że nie jestem w ciąży?

Gość magda89mc
acha, dodatkowo wczoraj byłam u ginekologa po kolejne opakowanie i opowiedziałam jej całą sytuację, a ona stwierdziła, że podczas tygodnia przerwy nie jest się bezpiecznym. Dostałam kolejne 2 opakowania. Więc rozumiem, że gdyby miała jakies podejrzenie ciąży to by o tym powiedziała, tak?

Gość magda89mc
no właśnie różnie mówią, a wczoraj jak ta babka powiedziała, że przerwa nie jest zabezpieczona to już zgłupialam...

Gość krucafuks
Ja pier...jak ginekolodzy maja taką wiedzę o antykoncepcji...brak mi słow po prostu Podczas przerwy jesteś zabezpieczona na 100%, jedyne odstępstwo to bierzesz ostatnie opakowanie tabletek i juz nastepnego nie planujesz(albo przerzucasz się na tabletki z niższa ilością hormonów). Zmień lekarza, bo przyjdzie co do czego i będziesz musiała leczyć się sama.

Gość magda89mc
no ja właśnie też się zdziwiłam, bo czytałam dużo na ten temat i generalnie jeśli współżyje się w tygodniu przerwy to żeby nie zajść w ciążę to warunkiem jest rozpoczęcie kolejnego opakowania, tak? i nie mam się o co martwić?

Gość anitka000000
Nie martw się, w tygodniu przerwy też jesteś zabezpieczona:) to jest na 100% :))