Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kłębek Nerwów1986

Jutro mam obronę pracy magisterskiej i jestem przerażona! Pocieszy mnie ktoś?

Polecane posty

Gość Kłębek Nerwów1986

Tak jak w temacie, to już jutro a mnie zjada stres, jestem przerażona, boję się jak dawno się niczego nie bałam. Masakra!!!

Gość ave Cesar
A słyszałaś żeby ktoś nie obronił? Bo ja nie.

Gość mgr ale bez pracy
Też nie słyszałem żeby się ktoś nie obronił, więc nie udawaj że się boisz

Gość Kłębek Nerwów1986
Tak słyszałam. U mojego recenzenta w czerwcu oblała jedna laska, podobno umiała wszystko, ale on miał zły dzień i ją gnębił.

Gość fghfghfg
u mnie 3 osoby ujebali

Gość Kłębek Nerwów1986
ja jestem przerażona i pełna czarnych myśli. Może jutro się będę z tego śmiać, ale dzisiaj...

Gość fghfghfg
zdasz tylkoc os mow nawet nie na temat. Ja polowe obrony gadalem o polityce itd a zdawalem z ekonomi

Gość mgr ale bez pracy
Każdy się broni chyba że ktoś kompletnie nic a nic nie umie, niech ta koleżanka nie opowiada że ją gnębił po prostu kompletnie nic nie umiała, a Ty jak cokolwiek umiesz to co się boisz :P

Gość martwic to ty sie bedziesz puz
gozej ze pracy nie ma po studiach

Gość aafisia fisia
Kłębek ,a z czego zdajesz? Patrzę, że my z tego samego rocznika, też 86, tyle ze ja przez urlopy dziekańskie będę sie bronić za 2 lata...Chyba wybiorę toksykologię. i ile czasu trwa obrona pracy, tzn te calę odpowiadanie z tego?

Gość GDN-on
Kłębek Nerwów1986 pamietam swoja obron ę też tak mnie stres dopadał....mam dobrą radę , weź gorącą kąpiel , włącz sobie muzyczkę i pośpiewaj...no i nie mysl ciągle o egzaminie :) pomysl sobie tak....od tego co stanie się jutro nikt nie umrze, nikt Ciebie nie powiesi bez znaczenia co się stanie a reszta..... może być tylko dobrze:) nie martw się Twój stres na nic sie tu nie zda więc po co on ?? pozdrawiam trzymam kciuki za Ciebie

Gość Kłębek Nerwów1986
Coś tam umiem.... Właściwie z 30 ogólnych pytań na każde coś powiem,a pytania z pracy? Zobaczymy. Sama pisałam to coś wiem. Ale mam najbardziej wymagającego recenzenta.

Gość Kłębek Nerwów1986
Zdaję z logistyki. Nie wiem ile trwa takak obrona, różnie. Myślę że 15 minut. Pracę już mam więc się o nią nie martwię, ale obrona mnie przeraża.

Gość aafisia fisia
a co to te pytania ogólne?

Gość Kłębek Nerwów1986
GDN-on Ja cały czas mam wrażenie, że czegoś nie umiem... i właśnie to mnie zapytają.

Gość Kłębek Nerwów1986
Pytanie ogólne to pytania z całości studiów, my mamy wcześniej podanych 30 pytań z których na obronie losuje się 2 i na nie odpowiada, potem się przechodzi do pytań dotyczących pracy

nie martw sie. czasu juz nie zatrzymasz, co ma byc, to bedzie, a i tak na pewno pojdzie dobrze. mnie trzymali rowno 40 minut, spocilam sie jak mysz, stres mnie zezarl i gadalam totalnie od rzeczy, a i tak skonczylo sie ok.

Gość aafisia fisia
o matko, ja myślałam, że na obronie pracy mgr mogą pytać tylko z tego co jest w pracy i ewentualnie z przedmiotu, który był prowadzony przez zakład w którym się pisze pracę

Gość aafisia fisia
i mi się wydawało też, że w najgorszym wypadku jakby ktoś miał jakiś problem, zaciął się czy nie umiał odpowiedzieć to w najgorszym wypadku dostanie 3, ale zeby kogoś uwalili, to nie słyszałam

Gość Kłębek Nerwów1986
grenadinne Nas raczej tak długo nie będą trzymać, jest 8 osób przewidzianych na 1,5 godziny... Mam nadzieję, że będzie dobrze i że mi pytania będą pasować...

Gość takajednamarta
Ja mam obrone w tym tygodniu albo w przyszlym nie raczyli mnie jeszcze poinformowac;/ i tez sie boje probuje sie uczyc, wolalabym znac termin to bym sie bardziej przylozyla, a tak pewnie dowiem sie 2 dni przed i juz w ogole bede cala zestresowana eh eh:)

Gość Kłębek Nerwów1986
ja znałam termin 2 tygodnie przed obroną.

Gość świeży magister
Cześć, nie martw się będzie dobrze. Zazwyczaj obrona to tylko formalność i zdają praktycznie wszyscy. A Twoja koleżanka która oblała zapewne bardzo się postarała i teraz się usprawiedliwia złym humorem profesora. W komisji było kilka osób i humor nie ma znaczenia. Ważne jest by się uśmiechnąć wchodząc i mówić w miarę płynnie. Jeśli pisałaś pracę sama i choć trochę się przygotowałaś to dasz radę i już gratuluje tytułu magistra:) A teraz sprawdź czy masz w szafie rajstopy do jutra wypij duży kubek kakao i spać.:) Trzymam kciuki! Ps: Pamiętaj o śniadaniu i o tym że na czczo się nie pije:)

Gość Kłębek Nerwów1986
świeży magister Nie dziękuję. Rajstopy mam :) Sukienka pasuje. Kakao? Ma jakieś właściwości pozytywne? Bo ja myślałam by sobie wypić 50 czystej przed snem. I teraz nie wiem co będzie lepsze?

Gość hehe zeby ten magister
byl cokolwiek warty :O kolejny kawalek papieru kal dawniej matura :O

no widzisz! kwadransik minie jak z bicza strzelil, nawet sie nie obejrzysz, a juz beda ci gratulowac tytulu :) przed obrona moj promotor mi powiedzial, zebym sie nie denerowala, ze sie nie obroni, bo wlasciwie nie ma takiej mozliwosci - chyba, ze podczas obrony strasznie obraze komisje, albo jesli komisja nie lubi promotora i bedzie mu chciala wyciac brzydki numer i nie przepuscic magistranta. to zle swiadczy o promotorze, kiedy uwalą mu jego wlasnych studentow, bo w koncu przez 2 lata z nimi pracowal, podpisal sie pod ich magisterka i nagle mialoby sie okazaac, ze on ich do tej obrony w ogole merytorycznie nie przygotowal? to swiadczy tez o nim, wiec nie wierz w bajeczki, ze ktos byl super obryty, powiedzial wszystko, a promotor sie na niego uwzial i go nie przepuscil. to sie nie zdarza, chociaz oczywiscie nikt, kto oblal sie nie przyzna, ze nic nie umial.

Gość Kłębek Nerwów1986
U nas były przypadki w czwerwcu, że mój recenzent odrzucił 4 pracę od znajomych bo stweirdził, że to nie prace magisterskie. Moją zaakceptował i ocenił na 4,5 wiec krok do przodu jest.

Gość Kłębek Nerwów1986
A moja promotorka napisała mi dzisiaj w mailu: BŁAGAM WAS NAUCZCIE SIĘ TYCH PYTAŃ OGÓLNYCH :)

Gość Kłębek Nerwów1986
Idę spać, mam nadzieje, że jutro o tej godzinie nie będę załamana :(