Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwy problem mam

Biegunka podczas ciąży. Co można wziąć?

Polecane posty

Co przeciw biegunce mogę zażyć w 20 tyg ciąży? Od 2 dni mnie męczy. Po wszystkim co zjem muszę biec do WC. Nie wiem po czym ją mam bo jem bardzo zdrowo i dokładnie wybieram produkty, myję, obieram ze skórek to co trzeba. Moze to wirusówka? Tylko, ze prócz tej biegunki nic mi więcej nie dolega. Nawet brzuch jakoś silnie nie boli. Czy mogę wziąć smektę?

Gość węgiel lekarski
na pewno jest bezpieczny.

Gość a byłaś u lekarza???
wg mnie nie nalezy tego lekceważyć i pójśc do lekarza, mówie z własnego doświadczenia

w pt mam wizytę. Lekarz przyjmuje tylko w pt i nie mam szans dostać się do niego w inny dzień, a mój lekarz rodzinny to jakaś pomyłka. Powie mi, że nic nie poradzi.

Gość sxdcfvgbhnjm
Zjedz jagody np. w deserku dla niemowląt bobovita. A także banany, rozgotowany ryż z marchewką - to takie naturalne sposoby Z apteki to - węgiel i Smecta ! Kup sobie też jakieś probiotyki

Gość a byłaś u lekarza???
sprawdz czy nie masz przypakiem temperatury, gdyby sie pojawila od razu pojechałabym do lekarza na dyżur do szpitala. czasem lepiej dmuchac na zimne :)

Gość sxdcfvgbhnjm
Smectę daje sie nawet niemowlętom więc bez problemu !

Gość da aaaaaaaaaaaaaa
smecte

Gość da aaaaaaaaaaaaaa
ja miałam biegunke i wymioty w 8 miesiacy...masakra myslałam ze umre...

Pij dużo wody i najnaturalniej byłoby zjeść trochę gorzkiej czekolady. Ja też nieraz miałam taki problem i wydaje mi się że to przez zaburzenia w pracy jelit i żołądka a to się w ciąży często dzieje. Na wizycie zapytasz lekarza o poradę a póki co ratuj się dużą ilością płynów.

No wiec tak. Wody pije sporo bo boje się odwodnienia. Łykam dicoflor bo to mam polecone od ginekologa. Czekoladę i te jagody jutro sobie kupię. Dziękuję bardzo za porady bo nie wpadłam na to, a co do bananów to odpadają bo mam alergie na nie. Nie mam temperatury. Czuje się wyjątkowo dobrze i jak wspomniałam nawet nie boli mnie brzuch. Tylko jakieś 20 min po każdym posiłku biegnę do toalety.

Słuchajcie a mam jeszcze takie pytanie czy biegunka i "odbijanie się" może mieć jakiś związek z wątrobą? Bo podejrzewają u mnie cholestazę, ale próby wątrobowe 2 tyg temu wyszły dobrze. Moze powinnam jednak powtórzyć te próby wątrobowe?

Gość agula8
o wątrobie za bardzo nie wiem. Wiem ze ważne przy biegunce jest dostarczanie elekrolitów.Najlepiej kupić Orsalit. Jakaś lekka-zapierająca dieta ryżowo-marchewkowa ... no i oczywiście probiotyki.Ja w ciąży brałam provag-wzmacnia florę bakteryjną zarówno jelit jak i pochwy.

niestety nadal z tym walczę, a raczej się już poddałam. Smekta nie pomaga, dicoflor nic nie daje. Najgorzej jest w nocy bo teraz doszedł do tego ból żołądka (chyba żołądka). Jak tylko się położę to czuje, ze mnie boli i muszę biec do WC. Kiedy siedzę, albo stoję to wtedy mnie nie boli. Jutro wizyta u lekarza.