Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igutka

Jak nie spinać się ze stresu?

Polecane posty

Gość igutka

Hej, mam taki problem, że wszystko bardzo przeżywam - a jak się satresuję to od razu mój organizm zaczyna wariować - włosy mi słabną, boli mnie często brzuch, tracę apetyt. Jak można się zrelaksować i "oduczyć" stresować?

Gość jutrzenka:)
Najlepiej trochę zwolnić tempo w życiu :) Lepiej się odżywiaj, wysypiaj się, może jakiś sport? :) Jak Cię faktycznie boleć zaczyna ze stresu, to buscopan powinien Ci pomóc, działa rozkurczowo, a jest delikatny, więc możesz spokojnie brać. Dobrze by było, jakbyś znalazła jakiś sposób odreagowania tych stresów, żeby się tak nie kumulowały w organizmie. Pozdrawiam :)

no buscopan to dobry pomysł, jeśli masz np. takie bolesne skurcze, jak sie stresujesz, ze az masz wrazenie, ze jelita sie skrecaja. Ja tak czasami mam, jak sie mocno stresuje :(

Gość Rita86
Ja mam z jelitami właśnie problemy (jelito drażliwe) i mi znajoma też ten buscopan polecała. Naprawdę jesteście z niego zadowolone? Igutka, mnie na stres pomaga też gorąca herbata z mleczkiem i spokojna muzyka w tle :)

grunt to raz na jakiś czas przystopować, zrobić sobie dzień tylko dla siebie, zrelaksować się maksymalnie, a może gdzieś wyjechać? nad morze choćby, teraz jesienią jest ciut taniej. znalazłam ośrodek primavera spa, jeszcze niewypróbowany, ale mam nadzieję wybrać się do nich w grudniu, może coś w tym guście byłoby dobrym pomysłem na rozluźnienie?

Ja Rita też mam zespół jelita drażliwego. Straszna choroba, nigdy nie wiesz kiedy się pojawi problem. Ważne spotkanie, a tu nagle skręt ;/ Mnie lekarz na początku nie polecił busco, ale mama kumpeli jest farmeceutą i mi pomogła.

Gość sertyujki
MAGNEZ-MAGNEZ-MAGNEZ

Gość do autorki topikuuu
znajdź w necie pod hasłem "Vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć" temat STRES, tam znajdziesz wszystko na temat Powodzenia 👄

Ehh z tym zwolnieniem tempa to każdemu by się chyba przydało, ale łatwiej powiedzieć, a trudniej zrobić. A o co właściwie chodzi w tym zespole jelita wrażliwego? Bo bzmi to tak poważnie, że od razu mi się wyobraża stół operacyjny, a może niekoniecznie pudełka z Buscopanem :). Chociaż na lekach akurat znam się kiepsko ...

Gość Angel_Eye_33
Fakt, źle się kojarzy :D buscopan jest dobry ale w wypadku jelita wrażliwego to nie wiem czy zawsze pomoże :( mam nadzieje że tak, bo obstawiam że ból jest wtedy straszny. Co do tego "nie stresowania się" to naprawdę nie jest to łatwe, w zyciu co chwila spotykamy się ze stresem ...

Gość Jola82
hm...tak się zastanawiam nad tym co napisala jutrzenka :)-zwolnij tempo...to jest pomysł tylko chyba nie w naszym swiecie:)znalesc chwile dla siebie czasem zakrawa na cud:(.Mnie tez od kilku miesiecy az mdli w zoładku ze stresu.No-spa nie pomaga,probowałam nawet ketonalu wszystko działa na krotką mete niestety.Wcz.sąsiadka dała mi buscopan o ktorym pare osób juz tu wspominało.Narazie cud :)zadziałało..chyba ze to podświadomosc jedynie na zasadzie jej pomaga to mi też.Zobaczymy :)

Gość efifia
Mi się wydaje, że masz spore braki magnezu. Skurczy nie masz? nie mruga Ci powieka? Kup sobie jakieś witaminki np. plusssza powinno Ci trochę pomóc. Oczywiście ważne jest też nastawienie, ale nad tym musisz sama pracować.

Efifia ma trochę racji - przydałyby Ci się witaminy. Zamiast tych komplesowych, co są w aptekach, bierz jednak oddzielnie witaminki - polecam C i przede wszystkim wit. B - to witaminka, która odpowiada za układ nerwowy - bierz sobie 2x dziennie po tabletce, po dwóch-trzech tygodniach zobaczysz, że zaczyna działać. A buscopan doraźnie możesz spokojnie przyjmować - na pewno pomoże, a nie będzie skutków ubocznych.

Gość Rmianka3030
Osobno? tylko więcej pieniędzy wyda. Fakt są witaminy/pierwiastki które brane razem nie wchłaniają się dobrze ale zazwyczaj ich po prostu razem nie zestawiają. Moim zdaniem lepiej, żebyś kupiła zestaw, bo ciężko bez badań trafić czego dokładnie Ci brakuje, a zazwyczaj jedna witamina to nie jest :)