Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susel80

3 propozycje pracy: którą wybrać? - DORADZCIE?

Polecane posty

Gość susel80

ludzie jak to zawsze bywa byłem bezrobotny i na raz mam możliwość podjęcia 3prac.. i nie mam pojecia co wybrać... 1. praca na pełny etat, jazda autobusem miejskim praca od po-nd, jak wypadnie dyżur to święta,weekendy itd itd. jazda 8h dziennie, CENA: 9zł/h póxniejsza możlwiośćzwiększenia godzin na dobe+ższa stawka za godz, praca nastałe całoroczna,praca ok.20km od domu mogę dojeżdzać pks lub samochodem ale trzeba kupić, firma pryw/państw 2. praca na pełny etat, jazda buskiem praca aod pn-nd, czasem jak wypadnie dyużur w święta, jazda 11-12h dziennie, CENA: 9zł/h, na chcwilęobecna brakperspektyw rozwojowych, niestety częste kontrole policyjne itd. tarasa w sumie daleka ale samochód mam pod domem więc dojazd bezpłatny,z tym że nie wyobrażam sobie byczxa kierownicą tyle h.. jeszcze z ludzmi-perłny stan.. praca całoroczna, firma pryw 3. praca na pełny etat, jazda samochdem cięzarowym kamieniłom,więc nie trasy,+praca na koparce od pon-sb(jak wypadnie dyżur), CENA:12zł/h możliwośc podwyżki już po 2/3 msc paraca ok 20km od domu,ALE musze kupić samochód w to miejsce nie ma żadnego autobusu, praca poprzestaje na okres zimowy, nie pracujme sie w nd, swieta itp. firma pryw w zimie mogłbym póśc na chorobowe , akurat na tą zimę mi to jest na ręke... CO WYBRAĆ...?

Gość on the beach!!
Numer 2

Gość Kaja chrzestna lilianki
moim zdaniem 2 najgorsza. na moje oko 3

Gość ani wstyd ani duma
nie wiem co bym wybrala..........

Gość hgfffgggggggggffffffffff
mi ise wydaje ze jedynka bo 3 to beznadzieja bo zaraz bedziesz siedzial w domu no chyba ze chcesz wiecej pracowac to 2:)

Gość ani wstyd ani duma
1: - podjerzeewam ,ze jazda w weekendy albo chcociaz jeden dzien w wekekdend bedzie BARDZO czesta -moze byc duzo ludzi w autobusie- wiecej lduzi -wiekszy problem ,zwlaszcza dzieciaki + mozlwisoc zarobienia wioekszej kasy + praca caloroczna 2: -dlugie godziny pracy ,aczkowliek orzeciez sa przepisy i wiem ze kierowca musi miec rpzerwe iles tam po ilustam godiznach jazdy za kolkiem ,wiec to nie zmoe byc 11-12 godzin jazdy . -szkoda ze nie ma mozliwosci podwyzki ide na rpzerwe

Gość susel80
wiec tak: 1. właśnie najgorsze jest to, że tam NAPEWNO bd pracował w świątek, piątek i nd... wł wróciłem z UK do żony która niedawo urodziła i chcę tez pomóc w domu a mnie nie bd praktycznie wcale... 2. jw. 3. tzn płaca za okres zimowy ale chyba tylko 1 msc... tyle tylko, że tak jak pisałem chcę ok. listopada pójść na chorobowe (im i tak nie zależy bo płaci mi zus) i podleczyć się zdrowotnie... przy okazaji byłbym w domu i coś zrobić w domu.. remont, dobudowa itp. ... kurde, jak nie było nic tak teraz nie wiem co zrobic,.,, żona sie poddaje i nie chce mi mieszac w głowie.. ona proponuje 3jke...

Gość nr3
soboty setki pn-pt po 8h dalsze 50 pewnie tez obiad w pracy

Gość okiki
nie pracujme sie w nd, swieta itp. firma pryw w zimie mogłbym póśc na chorobowe , akurat na tą zimę mi to jest na ręke... Heh, jeszcze nawet nie zacząłeś pracować a już myślisz o chorobowym. Ech...

Gość numer 1 lub 3
Dowiedz się dokładnie, co oznaczają te przestoje - jak płacą i jak to wygląda ze składkami , ubezpieczeniem itp. - wygląda to nieźle, ale tak nie do końca. Dowiedz się dokładnie, jak to działa. Kierowca PKS - idziesz do pracy na 8 godzin, jak większość ludzi. Albo rano do popołudnia, albo na popołudnie do wieczora. A za weekendy pewnie więcej płacą ? I praca na stałe, a nie na sezon, jak w kamieniołomie.

Gość numer 1 lub 3
źle przeczytałam - komunikacja miejska, a nie PKS :) Propozycji drugiej nie brałabym w ogóle pod uwagę, bo nigdy Cię w domu nie będzie. A tu - na 8 godzin i wracasz do domu.

Gość susel80
-w propozycji nr. 1 i 2 nie mamowy o dodatkowej płacy za nocki - w propozycji 2 jeżdzę inockii dniówkizalezy jak wypadnie - w 3jce pracujemy do momentu kiedy bd to ożliwe, w seniesie nie zasypienas 2metry śniegu itp. ALE z tego co wiem nie ma kasy extra za nocki, a na umowie bdmiała 8zł/h nie 12zł... ale podbnie jest i w 1 i w 2 - "okiki nie pracujme sie w nd, swieta itp. firma pryw w zimie mogłbym póśc na chorobowe , akurat na tą zimę mi to jest na ręke... Heh, jeszcze nawet nie zacząłeś pracować a już myślisz o chorobowym. Ech... " gdybyś miał rodzinę na głowie i dom tonaprawde zmieniłbyś zdanie... nie oceniaj ludzi na podstawie kilku zdań,pracować chce i nie narzekam, w ostatnich 5latach gdzie pracowałem w UK i 4w Pl byłem na L4 całe 1,5msc! tylko dltaego, że miałem noge skręcaną w szynie..więc bezkomentarza... - mam nadz, że te prace są przejsciowe ikiedy znajde NORMALNĄ prace w zawodzie, ale coś trzeba robić nie?:)

Gość susel80
ehhh..do konca tyg mam podjąc decyzje... chyba zdecyduje sie na 3cią... tylko 1.musze kupićpojazd 2. nocki 3. inna kwota na umowie 4.znowu bd nowy - wrrrrrrrrrrrrr....

Gość no wg mnie 1
3 nie ,bo chuj ci go tam wie, ile bedzie rpzestoju, wiesz powiedziec to on ci moze, pwoie przestoj jest od grudnia do konca stycznia a ,potem sie okaze ze jest od polowy listopada do konca lutego i co wtedy?