Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyxell

Wojtek - mój syn;)

Polecane posty

Gość zyxell

witam was:) od 5 miesięcy jestem mamą:) Wojtek jest bardzo radosnym dzieckiem, budzisie z uśmiechem, zasypia, moze nie z uśmiechem, ale bez placzu, potrafi wytrzymac kilkadziesiąt minut bawiąc się sam;) ma czasem gorszy dzien, ale to chyba każdy tak ma... w tej chwili jest naprawdę fajnym niemowlakiem. chociaż przez pierewsze2 miesiace bylo naprawdę cięzko:( ciągle płakal, bolał go brzuszek po antybiotyku, musieliśmy mu wręcz związywac pieluchami rączki bo się ich bal... chciałabym go wychowac z glowa...chcialabym żeby byl w miare grzecznym dzieckiem;) zeby sluchal co się do niego mowi itd... moja siostra ma 3 dzieci, nieusłuchana 10latka, rozdarta i panikująca 3latka i szogunikowy roczniak;) fajne są jej dzieciaki i kocham je jak swoje, siostra się starała dobrze wychowaćdzieci, ale jednak coś nie wyszlo;) nie ważne... podrzuccie kilka rad dla poczatkującej mamy:) tak zeby dziecko nie było pyskate, rozdarte, i niedowytrzymania...

Gość qt3wy8uio
:D:D:D:D:D:D:D

Gość _maly_geniusz_
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Gość a jakos takk
pewne zachowania sa juz zakodowane w genach, na to nic nie poradzisz, jedne dzieci beda grzeczne jedne nie, coz, oczywiscie trzeba zawsze jakos madrze wychowywac ale gotowej recepty nie ma ja np mam 2.5 letniego synka, i nie wiem ze mam dziecko, nie dsoc ze grzeczny, to sam sie bawi, pomaga mi, nie bije dzieci, nie zabiera zabawek, nie jeste samolubem, choc jedynak, nie ma atakow zlosci i o w szystko sie pyta, a nie wychowywuje go jakos rygorystycznie itp, taki jest, ma dwie bliskie kuzynki w swoim wieku to sa istne szatany, jak przyjada to wszystko fruwa lacznie z synem, a on jak gdzies pojedzie to ni tknie niczego bez pytania, mam skarb w domu (oby tak dalej) wszystki dzieci sa kochane ale nie wszystkie takie same, tyle ze ja na mojego nie krzycze czesto, nie bije, jakies tam kary ma, i duuuzooo z nim rozmawiam, bawimy sie , bo dziecku trzeba poswiecic czas, rysujemy, itp wspolnie spedzamy czas, popoludniami z tata i babcia, nie ma czasu sie nudzic, i psocic,:P kochaj synka i wychowuj madrze i pamietaj ze dziecko ma prawo byc czasem niegrzeczne

Gość zyxell
wiem ze dzieciaki mają prawo być niegrzeczne i kazd3 dziecko jest kochane, ale jak widzę jak bratanek się DRZE bo chce iśc tam gdzie chce a nie tam gdzie rodzice chcą to mi ise scyzoryk otwiera, albo jak tłumacze siostrzenicy ze rodzice chceli zeby poszła już do domu na obiad a ona nie chce bo chce ogladać u nas bajkę, i nie daje sobie wytlumaczyć, tylko od razu krzyk...albo porozwala zabawki i niedośc ze nie chce sie nimi podzielić z innymi to jeszcze nie chce po sobie posprzątać bo ją rączki bola;) chciałabym własnie zeby mój syn sluchał co do niego mowię, a nie ze jednym uchem mu wpadnie a drugim zaraz wyleci;) mam nadzieję ze nie bedzie szogunkiem który bedzie mial wszystkich w nosie, bedzie mnie bil jak bedzie zły i bedzie się kładl na podloge w marketach, jak czegos nie dostanie

Gość żalisz się czy chwalisz?

Gość jesteś z Potrzebowa?

Gość ja 1987
widac ze nie za wiele wiesz o dzieciach... to ze trafilo ci sie grzeczniejsze to tylko sie cieszyc choc po 6 mies dziecku tez za wiele nie widac jakie bedzie potem;/ poczytaj sobie o rozwoju dzieci a nie obwiniaj siostry ze zle wychowala swoje dzieci... slyszalas o buncie 2 latka ? o okresie dojrzewania itp... sama sie doucz a potem oceniaj swoja siostre bo dziecko to zywa istota ktora ma swoja psychike i nie dasz rady go wytresowac jak psa...!!!!!!!!!!!!

Gość zyxell
w którym momencie obwiniam siostre o to ze zle wychowala dzieci?? nie napisalam ze sa niewychowane:p chcialabym poprostu uniknac takich syt jak u niej...co w tym złego?? i nie napisalam ze moj jest super grzeczny:p

Gość zyxell
chciałabym żeby moje dziecko dzielilo sie z innymi dziećmi zabawkami, bo dzieciaków u nas w rodzinie dostatek i chcialabym zeby fajnie sie ze soba w przyszlości bawily... zeby nie by przemądrzaly:p zeby lubil się do mnie przytulać;) zeby dal sobie wytlumaczyć pewne sprawy, a nie od razu NIE i koniec...