Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

No my też działamy już od kilku dni ;) Widzę, ze tu każda z nową nadzieją :) Obyśmy niedługo wszystkie dzieliły się dobrymi wiadomościami ;) 3maocno kciuki za Nas i za Was :)

dziewczyny pomóżcie bo już sama chyba zgłupiałam. staramy sie z meżem od kilku miesiecy i nic :( poprzednim razem udało się w pierwszym miesiacu, ale niestety poroniłam. Kupiłam testy owulacyjne, ale dzień w dzień wychodzą negatywne. Czy możecie powiedzić mi kiedy mogła być owulacja? Ostatnie miesiączki miałam: 1 listopad 29 listopad 28 grudzień 25 styczeń 23 luty 25 marzec

Wygląda na to, że twoje misiaczki są w miarę regularne bo wypadają tak co 28-30 dni, także wychodzi że w każdym cyklu jesteś płodna mniej więcej w tym samym czasie. Owulacja książkowo występuje ok 14 przed pierwszym dniem miesiączki czyli u ciebie tak 14-16 dc. A okres płodny jest 3 dni przed owulacją i najwyżej 2 - po jajeczkowaniu. Z tego co ja wiem to jest bardzo dużo czynników które mogą zakłócić zapłodnienie w "ustalonym" dniu, nawet jesli wiesz że masz wtedy owulacje. Ostatnio czytałam, że współżyjąc tylko w czasie owulacji może nie dojść do zapłodnienia np dlatego, ze plemniki były wolniejsze i dotarły za późno (albo na odwrót). Także ja w tym cyklu w dni płodne działam codziennie aby "materiał" był cały czas zdolny do pracy ;) Mam nadzieje,że chociaż trochę Ci pomogłam :)

Na początku mojej powyższej wypowiedzi miało być oczywiście cykle regularne a nie miesiączki ;)

antiba jeśli chodzi o testy owulacyjne to czytalam wypowiedzi dziewczyn i tak w 100% raczej bym nie ufala tym testom.owulacja moze być a test pokazuje co innego . trzeba probować . trzymam kciuki oby Ci się udało w starankach:)

dzięki dziewczyny, pierwszy raz kupiłam te testy i chyba to też był błąd po jak cały czas wychodziły negatywne to tylko sie niepotrzebnie nakrecałam :( Mam nadzieje, że wreszcie się uda i doczekam się dwóch wyczekiwanych kreseczek :) Wam oczywiście też z całego serducha tego życzę.

cześć dziewczyny! Ja też postanowiłam do Was dołączyć, z moim partnerem staramy się trzeci cykl i wygląda na to że znowu nic. Boli mnie brzuch i pewnie jutro przyjdzie @. Mam cichą nadzieję że wspólnymi siłami i przy wspólnym wsparciu uda się nam w końcu!

witaj Tośka 76 :) miło ze do nas dołączyłaś.oczywiście trzymam kciuki za to zeby i tobie udalo się zajść w upragnioną ciąze. a czemu się juz nastawilaś ze tym razem tez sie nie udalo?ból brzucha jeszcze nic nie przesądza:)

Witaj Aniu, ból taki jak zwykle i dwa dni przed @ więc stąd ta pewność. Mam 34 lata i boje się że nic z tego nie wyjdzie

ja też cieszę się że nowa staraczka do nas dołączyła....u mnie nic nowego, nowy cykl nowe nadzieje :) trzymam kciuki za Was i za siebie :)

hej dziewczyny:) u mnie dziś 27 dc i @ coraz blizej pewnie to kwestia kilku godzin i do mnie zawita bo ją już czuje:)jak co miesiąć.a w piątek ide do ginki w sprawie moich hormonów. piegusek 27 ,L_E_T_I a jak tam u was dziewczyny?

Gość wierzę, że się UDA
Letti bede trzymac za ciebie kciukaski 🖐️ widzialam ze robiłas test owu :-) bede zagladac i czekac na dobre wiesci! trzymaj się!!!! bedzie dobrze :D

Właśnie mój facet ze mną zerwał, więc już nie wiem czy czekać na @ czy mieć nadzieję że się udało. Porąbane to życie :( Życzę Wam dziewczyny upragnionych ciąży. Nie wiem co będzie dalej..................

tyska 76 a może jeszcze się pogodzicie i on wróci do ciebie? głowa do góry będzie dobrze:) a jak nie on to będzie inny .który sprawi ze bedziesz szczesliwa i doczekasz się ciąży:)

Tośka 76 nie martw sie, faceci czasami maja gorsze dni, przemysli i wroci...poczuje tesknote i wroci na pewno :) glowa do gory!!

hej dziewczyny:) ja bylam wczoraj z tymi wynikami hormonów u ginki i okazalo sie ze mam mały poziom progesteronu.lekarka stwierdziła ze musze juz zbierac pieniądze na jakies powazniejsze leczenie ktore nie jest podobno tanie ,a konkretniej to zasugerowała mi wizyte w ośrodku leczenia nieplodności.troszke mnie to zszokowało z tego wzgledu ze ja juz przeciez jedno dziecko mam,a tu nagle niepłodność.jak narazie dostalam znowu duphaston tylko ze w zwiekszonej dawce.lekarka stwierdzila zebym dalej współzyła bo moze akurat zdarzy sie cud i owulacja sie pojawi.jakoś trudno mi w to uwierzyc wszystko i tak dla pewnosci pojde do innego lekarza,zobacze co mi on powie.a moj wynik progesteronu w 21 dc to 1,15. no a tak pozatym mam 29 dc ,@ miala przyjsc wczorajale z tego stresu to pewnie mi sie cykl coś przedłuzył a u was dziewczyny co slychac.moze macie jakies pozytywniejsze wiesci

Gość tynka86
hej, o kurcze, troche jestem w szoku że tak Ci powiedziała...ale rozumie, że u Ciebie w ogóle nie występuje owulacja? u mnie 11dc i staramy się działać co 2-3dni :) chociaż cykle mam rozregulowane wiec nie wiem kiedy owulacja- w każdym razie żadnych jej oznak nie ma...na uregulowanie cyklu dostalam luteine i bede ja brala od 16 do 25dc. Narazie na luzie do tego podchodze, bo mam inne sprawy na glowie- Przeprowadzka !!! Jesteśmy przemeczeni okropnie wiec na spokojnie wszystko pokolei..tak sobie nawet myślę że lepiej byłoby uregolować te cykle a dopiero potem działać. Po @ mam USG kontrolne, tak sobie myślę że może też poproszę o skierowanie na badania hormonów. Podpowiecie mi jakie hormony warto zrobić i który w jakich dniach cyklu??? będę wdzięczna. Pozdrawiam kobitki!

tynka_86 u mnie prawie przez rok nie widzialam niestety owulacji.to znaczy nie miałam widocznego sluzu plodnego.temp była na jednym poziomie czyli cykl jednofazowy(bez owulacji)a pozatym tez czasem sprawdzałam testami owulacyjnymi ktore nic nie wskazywały.takze mi sie straszne pokreciło z tym progesteronem mi ginka kazala zrobic badania w 21 dc,ale z tego co wiem tez na poczatku cyklu robi sie jakies hormony.to juz raczej lekarz wyznacza w ktorym dniu trzeba zrobic . napewno bada sie takie hormony jak:progesteron,estadiol,FSH,LH,TSH(przynajmniej ja takie miałam)

Cześć dziewczyny! Miałyście rację, krótki kryzys ale wszystko wróciło do normy, dziękuję Wam za wsparcie. Ja właśnie dostałam @ więc starania od nowa. Ania, Tynka w maju musi nam się udać!!!!!!

Witam Wszystkie Panie Gratuluję tym, które są już zafasolkowane i trzymam kciuki za pozostałe, które niedługo też dopną swego Dziewczyny mam do Was gorącą prośbę. Otóż postanowiłam wraz z ukochanym, że czas zacząć starania o dzidziusia. Cykle mam regularne... wcześniej co 28 dni, jednak od jakichś 4 miesięcy @ pojawia się co 30 dni. Ostatnią miałam 19.03 i dzisiaj nadeszła @ ( 1 dzień)... Proszę pomóżcie mi i doradźcie, kiedy powinnam się przytulać z ukochanym tak, aby były największe szanse??? Kiedy wypada owulacja i dni płodne?? Trochę mi wstyd, że nie znam własnego organizmu, ale liczę na Waszą pomoc. Mam też pytanko: czy powinnam zacząć już teraz przyjmować kwas foliowy???? Bardzo liczę na Waszą pomoc i czekam na odpowiedzi. Z góry dziękuję.

Cześć Justa! Kwas foliowy powinno się przyjmować co najmniej trzy miesiące przed planowaną ciążą, natomiast jeśli chodzi o obliczanie dni płodnych i owulacji to wejdź na stronę: www.poradopedia.pl a tam w kalkulator. Wpiszesz dzień rozpoczęcia ostatniej miesiączki i długość cyklu, a kalkulator wyliczy Ci kiedy przypadają dni płodne, bezpłodne i owulacja. Pozdrawiam

Hejka. dawno mnie nie było ale nie miałam czasu. Chciałam wam wszystkim życzyć zdrowych, wesołych, pogodnych i spokojnych ŚWIĄT. Powodzenia w staraniach i spełnienia wszystkich marzeń a w szczególności tego jednego.

Ja również życzę Wam kobitki Wesołych Świąt, a szczególnie upragnionej ciąży w tym roku :-) żebyśmy wszystkie chodziły w dużymi brzuszkami :-) pozdrawiam

Witam Dziewczyny, gdyby któraś z Was była zainteresowana mam do sprzedania opakowanie Clostilbegyt (10 tabletek) oraz 3 zastrzyki z Menopuru i opakowanie Parlodelu (30 tab) - leki miałam przyjmować w kolejnym cyklu, ale już nie było okazji bo jestem w ciąży:). Zainteresowane osoby proszę o kontakt na gg 2623262