jagoda369 0 Napisano Październik 18, 2010 Wiem ze w necie sa takich tysiace ale chce cos sprawdzonego. Dziekuje. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Październik 18, 2010 http://www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=39&offset=210 prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Październik 18, 2010 campari, robilas te ciastka z tego przepisu??? Udaly sie???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Październik 18, 2010 najpier napisalm potem otworzylam strone :O campari chodzi mi o wyprobowany przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Październik 18, 2010 jagoda ja nie piekę takich rzeczy ale dałam ci namiary na stronkę na pewno coś dla siebie znajdziesz bo dużo tam przepisów łatwych i tych trudniejszych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 jagoda jak chcesz to mogę Ci dać przepis na amoniaczki, nie są olśniewająco piękne bo bardzo wyrastają w piekarniku dla tego trzeba je cieniej wałkować, ale... są wręcz przeraźliwie kruche i mój 1,5 roczny synek jak tylko słyszy jak otwieram puszkę z przechowywanymi ciasteczkami to z prędkością świetlną zjawia się w kuchni :) i nie są chamsko przesłodzone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 50 dkg mąki 20 dkg margaryny lub masła 3 żółtka 12 dkg cukru 2 dkg amoniaku 1/2 szklanki kwaśnej śmietany Masło/margarynę posiekaj z mąką, dodaj żółtka, śmietanę wymieszaną z amoniakiem, zarób ciasto i wykrawaj po kawałku (resztę trzymaj pod przykryciem by nie zaschło), wałkuj dość cienko (0,5 cm lub cieniej) i wykrawaj ciasteczka szklanką lub foremkami do ciasteczek, każde posmaruj białkiem i maczaj w cukrze, piecz ok. 15 minut ale to zależy jaki masz piekarnik, w miarę czasu czas pieczenia się skraca bo piekarnik nagrzewa się bardziej. Jak już calkiem ostygną schowaj do pojemnika i pałaszuj kiedy najdzie ochota :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 Amoniak czyli kwaśny węglan amonu, to taki zastępnik proszku do pieczenia, dostaniesz w supermarkecie w dziale z proszkami do pieczenia, np. ja mam formy appetita, to taka torebka jak z proszkiem do pieczenia tylko większa i pisze amoniak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 jeju nie formy tylko firmy appetita :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Październik 18, 2010 Dziekuje :) a moze byc zamisat amoniaku po prostu proszek do pieczenia??? Po ten amoniak to bym musial specjalnie do supermarketu jechac , co jest dzis niewykonalne bo maz samochod zabral . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 Wiesz wydaje mi się, że można, podałam Ci tak popularny przepis na kruche ciasteczka, że nie sposób by się nie udały, spróbuj z proszkiem ale wtedy daj go trochę mniej niż w przepisie, tak z pół paczuszki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejejejee.... Napisano Październik 18, 2010 Aha i jeszcze dodam coś, jak chcesz urozmaicić do do ciasta możesz trochę gorzkiego kakao, albo cynamon, niektóre ciasteczka możesz zamiast maczać w białku i cukrze po prostu upiec same i po ostygnięciu posmarować lukrem, pokombinujesz jak Ci najlepiej podpasuje, smacznego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jagoda369 0 Napisano Październik 18, 2010 Dzieki Ci bardzo pod wieczor zabieram sie za pieczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubię_piec_ Napisano Październik 18, 2010 bardzo dobry przepis na kruche ciastka jest na margarynie Kasi, sprawdzony przepis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ciasteczka maślane Napisano Październik 20, 2010 jedyne kruche ciastka jakie piekłam to ciasteczka maślane dr. Oetkera, mieszanka do wypieku i foremka jest w opakowaniu bardzo dobre wychodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196 Napisano Październik 21, 2010 Mam przepis na kruche ciasteczka ucierane mikserem nie trzeba zagniatać ciasta i wałkować są łatwe i pyszne: 100 g. miękkiego masła/może być roślinne/ 100 g. cukru 1 jajo 4 łyżki mleka utrzeć to wszystko i dodać: 200 g. mąki pszennej 100 g. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Utrzeć wszystko /wychodzi dość gęste ciasto/ Nakładać na papier do pieczenia szprycką do ozdabiania tortów/duża końcówka/.Piec ok. 10-12 min. w 190 st. Ja zawsze robię z podwójnej porcji wychodzą 2 blachy takie z piekarnika ale jak chcesz wypróbować przepis możesz zrobić mniej. Są pyszne kruchutkie i dość długo świeże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaciaa 0 Napisano Październik 21, 2010 czesc jagodka :) Moj to nic wyszukanego ale sprawdzony od lat. Gdy upieke szarlotke obrzynki ciasta sklejam razem na nowo walkuje i wycinam foremkami ksztalty. Cienkim pedzelkiem umoczonym w bialku smaruje ciasteczka posypuje cukrem zwyklym a nie cukrem podrem. Poniewaz uwielbiam cynamon tez posypuje. Mozesz tez dac wedle uznania dzemiku marmolady powidel ;) ja wlasnie testuje nowe przepisy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość snobkaa Napisano Lipiec 29, 2011 przepisy na fajne ciastka: http://przepisyzezdjeciami.blogspot.com/search/label/ciastka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spróbuj tego przepisu jaki Napisano Lipiec 29, 2011 3 szklanki mąki krupczatki, 1 cukier waniliowy --mały, 1 kostka margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 4łyżki kwaśnej śmietany, 1 jajko, 5dkg wiórek kokosowych. Składniki zagnieść na gładkie ciasto,rozwałkować i foremkami wycinać ciastka,piec na złoty kolor.Ciasto jest bardzo delikatne i trudno się je wałkuje,trzeba podsypywać mąka i wałek obsypywać mąką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 21, 2016 Polecam mój przepis: http://wszystko-smaczne.blogspot.com/2016/09/kruche-ciastka-ze-sonecznikiem.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 22, 2016 Ciasto kruche jest smaczne, ale niezbyt zdrowe. Może spróbujecie upiec łatwe i zdrowe ciasteczka z twarogiem bez proszku i bez drożdży? Przepisy na http://mama-dobra-rada.pl/ciasteczka-z-serem-bialym-bez-jajek-bez-maki-bez-cukru-bez-drozdzy-bez-proszku/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elfka8494 0 Napisano Wrzesień 23, 2016 Jeżeli potrzebujecie produktów do pieczenia to polecam sklep Savpol, znajdziecie tam wszystko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2017 Cukierni trochę jest w okolicy, ja mam zaufanie do ciastkarni Iza, jeszcze mi lipy nie zrobili a trochę tych ciast się u nich zamawiało czy to na przyjęcia rodzinne, czy na firmowe, trochę było tych jubileuszy ostatnio. Jakie mają ciasta masz wypisane na ich stronie ciastkarniaiza.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joannaczw 1 Napisano Listopad 17, 2021 Pyszne ciasteczka Skladniki: 180 g masla 250 g zmielonych herbatnikow 100 g cukru 150 g mielonych orzechow 3 lyzki kakao 3 lyzki rumu 1 cukier waniliowy https://www.planetafit.pl/cukier-waniliowy-aromatyczny-skladnik-wypiekow/ Ale najlepiej oryginalny aromatyczny wisnie w alkoholu Z podanych wyzej skladnikow (oprocz wisni ) zarobic ciasto, odrywac male kawalki, , na ktore nalozyc po jednej wisni, formowac kuleczki, ktore mozna obtoczyc w cukrze, kokosie, mielonych orzechach lub jesli ktos lubi w kakao. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach